Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

各位大大…:(
咪住…
小櫻大係結束「財散人安樂」個post…
唔係走呀…

如果小櫻走…:79:小弟去埋你個邊…(迷之聲:無人要你喔?原生…)
唉~小櫻大大都發覺呢到既問題~~
所以我宜家都好少響度分享~~
貼D冷門野~轉個頭就被調去冷門區搵鬼睇.....貼到我都無心機再貼.....
貼D性感野轉個頭就入左黑洞 (但某幾位紅人貼就可以...重大把人去留言話..thank sharing...):38:
無言:38:
各位大大…
咪住…
小櫻大係結束「財散人安樂」個post…
唔係走呀…

如果小櫻走…小弟去埋你個 ...
原罪 發表於 16-6-2011 12:16 AM

哎呀... 原來小櫻嘅表達能力真係咁差?...:(

無錯... 正如原罪哥哥所講... 小櫻只係唔再响喱樹出「財散人安落」系列... 目的係可以讓出資源等喱樹嘅大大可以更盡情去講星矢拉打超合金...

查實小櫻响樹都叫做認識到唔少朋友... 如果話走就有啲可惜... 所以會繼續响樹打躉亂入吹水... 不過相信唔會寫咁多嘢嚕...

如果小櫻令到大家誤會嘅話就响樹同大家講聲唔好意思...:64:

另外想順便回覆一下各位... 好多謝大家嘅支持... 不過既然話咗唔整就真係唔整嫁喇... 查實自己都比較忙... 已經無乜時間搞咁多嘢嚕... 至於問小櫻有無Blog嘛... 其實係有嘅... 而且應該唔難搵... 有緣嘅話就會搵到... 不過唔好太過期待就得嫁喇... :(

謝謝...:64:

小櫻上
身同感受,我貼的又何嘗不是。
除非這兒有Figure 討論專區,
否則也是逃不了一瞬「被沖走」的命過……
...
AIRU 發表於 15-6-2011 10:05 PM

無錯... 所以都係留翻啲資源俾其他會員好過啦...

小櫻上
「萌到」表情真係好正
可惜figma 無e 個表情..............
不過無玩開nendoroid....好怕買左一隻 ...
lhfsamuel 發表於 15-6-2011 10:30 PM

所以小櫻覺得土偶造得比Figma好... 但唔排除Figma會出多個版本有喱個表情...

其實淨keep紙盒都好頭痕嫁... 不過啲BoxArt咁靚又唔捨得囉... 諗住keep一排再作打算...

小櫻上
嘩,好多野WO,
仲有2盒RG TIM,
不過睇死你都係未砌架啦
539203407 發表於 15-6-2011 10:31 PM

唔係!... 盒RG Gundam一早砌咗...

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-132852-1-1.html

已經搵到你個blog lu:78:
吓...可惜呀,又少個人POST野....
我有睇你POST,不過少回就真,對角色的認識都是你講我先知,好多時都唔 ...
warxv 發表於 15-6-2011 10:49 PM

多謝你先... 其實閣下嘅玩具Report比小櫻嘅好得多... 小櫻都好鍾意睇... 不過有時閣下所介紹嘅小櫻都唔係好曉所以都唔知點回覆... 大家50 50啦... 不過見到有人回覆下點都開心啲嫁...

Blog係有嘅... 而且仲係日日寫... 有緣嘅話就會搵到... 不過唔好大期待就得喇...

小櫻上
妹妹 小弟都買左 係FIGMA個隻

Q版 搵唔到同...貴喔....黑貓又係....

小櫻大 你個隻好正喔∼:35:
小櫻嘅「財散人安落」希望可以繼續下去。
請繼續分享下去!
呢個系列好好睇。

影個盒貼上&# ...
timguan 發表於 15-6-2011 10:50 PM

多謝讚賞... 不過話過唔搞就唔搞... 至多可能以亂入嘅型式去Post一下... 未必好似以前咁開一個Post嚟講囉...

小櫻上
唔係!... 盒RG Gundam一早砌咗...
小櫻 發表於 16-6-2011 01:17 AM

小弟睇返…原來當日渡我買RG既就係小櫻你!
我搵到真兇啦!:74:
小櫻大大 我想問 ....你係咪訓上下格床?
上格放收藏品 下格自己"訓教"
事關我睇左你張圖 就好似見到自己屋 ...
ckpole 發表於 15-6-2011 11:02 PM

係咪上下格床係秘密...:34:

小櫻暫時有土偶四十餘盒... 多唔算多但又唔係少囉... 一樣都係由涼宮開始買起但唔係隻隻都有買到...

要拆盒幾乎係迫於無奈... 有啲罕有鍾意嘅就全盒保留囉... 拆晒出嚟... Display得幾多就幾多... Display唔到就裝好收埋一齊... 唔係嘅話真係無位嫁喇...

小櫻上

其實在下幾鐘意睇小櫻大嘅財散人安落系列,不過少回post,sorry
大大唔再發post,係td嘅可惜, ...
bananaman 發表於 15-6-2011 11:07 PM

多謝... 能夠得到閣下喜歡小櫻都好高興...

查實小櫻啲Post都會抄wiki嘅資料... 不過通常都會修改一下... 而且盡量能夠俾到讀者知道件玩具嘅優點同缺點可以作為參考咁囉...

小櫻上
一直都知道小櫻大有寫nendoroid同robot魂的report
你出既robot魂po小弟就未必個個會留意
但nendoroid既通 ...
機體 發表於 15-6-2011 11:15 PM

用工具箱當然更企理... 不過小櫻連放工具箱嘅位都呀... :56:

密實袋一袋袋好似比較靈活啲嘛...

小櫻上