Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 財散人安落... 最終回... Nendoroid #142... 高坂桐乃

小櫻大大,唔好咁易放棄啊…
其實我都發現o左一段日子,就係呢度發囡囡figure post o既人愈o黎愈少,至少比起兩三年前少左好多,可能呢個都係反映香港玩具市場同玩家,都係以剛陽味重o既玩具為主。
我買玩具o既口味好闊,只要鍾意就會買(拆唔拆o黎玩係令一件事…),更有一段時間重搥玩囡囡PVC,名副其實財散人安樂!
當時上TD,見到小櫻大大千金散盡o黎入限定囡囡nendoroid同figma,真係非常配服,令我真係大開眼界!而且小櫻大大一向發o既post都充滿正能量,甚少戾氣,往往令我會心微笑。
希望小櫻大大可以繼續財散人安樂o既精神同特集,事關o黎緊仲有好多nendoroid會推出,好希望o係度睇到你繼續分享!
最後喇... 小櫻發現一直以來响樹貼嘅玩具報告好多時唔夠幾分鐘就沉底... 試過成日怎至幾日都無 ...
小櫻 發表於 15-6-2011 09:52 PM

老實..有dpost ...多數係自己友support 返...
唔關你問題事:78:
所以我冇出post ...好耐 :79:

support 一下先 :64:

[qoute]小櫻已經o向12樓覆o左喇... 果然小櫻o的Post係無人會睇...

無聽書... 罰抄10次...[/qoute]
這是何等失態:sad:
呃, 因為沒看頭post以外的回覆嘛....

獻上土偶圖以謝罪...
唔係!... 盒RG Gundam一早砌咗...
小櫻 發表於 16-6-2011 01:17 AM

我係唔會認輸GA,
仲有盒紅渣古呢:he:
我的黏土生命流程:

1. 最初唔捨得開盒,原盒保持處女狀態放埋一面。

2. 折出來玩下,再放入盒長眠。

3. 擺出來display,盒+吸塑完整保留,存放別處。

4. 掉吸塑,盒按扁收藏。

5. 一疊扁盒都開始冇位放,只有剪下盒背圖。

6. 日子有功盒背圖疊埋都成大棟,唯有拎去recycle,上網download官圖做紀錄算數…
十扑「財散人安落」系列,小櫻大大請留步… :help:

TD就只有性衣合金拉打,悶到嘔… :72:

一係就新品炸版,明明件新品已有人出帖討論緊,就咪卵再出新POST啦,一件新品十幾廿個POST!:blame:
小櫻大扔晒D吸塑搞到好似差咁D野咁......我D機戰模型或者可以咁做,不過D合金魂比較裸命.....:30:
黏土post 支持下先

我都是用樓主既方法收藏黏土, 實在冇空間keep 盒, 我由01開始已經冇keep 吸塑, 只會壓扁個盒儲, 當年真是好少人玩黏土, 不過我都有係TD出post 毒下人, 都幾多人覆o架. 不過依家我見黏土post 呢度真是好少人回覆lu

話說我都覺得呢度新品炸版問題好嚴重, 其實大家出新品post 之前應該要望下有冇人出過, 如果自發唔得管理員可能要做多d o野. 我是TD長期 fans, 記得以前呢度好似多元化好多, 依家真是比較單調.
我都入黎支持一下~~~~我地一齊努力令此post~ 永不沉沒~~ 哈哈哈:66:
多謝分享~~~:love:
好like呢張 竹達彩奈 x 竹達彩奈:)
好可爱啊! 今个周末出街看有没有缘份
黏土post 支持下先

我都是用樓主既方法收藏黏土, 實在冇空間keep 盒, 我由01開始已經冇keep 吸塑, 只會壓扁個盒儲, 當年真是好少人玩黏土, 不過我都有係TD出post 毒下人, 都幾多人覆o架. 不過依家我見黏土post 呢度真是好少人回覆lu

話說我都覺得呢度新品炸版問題好嚴重, 其實大家出新品post 之前應該要望下有冇人出過, 如果自發唔得管理員可能要做多d o野. 我是TD長期 fans, 記得以前呢度好似多元化好多, 依家真是比較單調.ledmirage3100 發表於 16-6-2011 07:36 PM

的確, 數款新公佈玩物已經可以把第一版其他帖子完全轟到第二版去, 實在未免太那個, 但若因此不容許其他ching就該消息出帖又會被投訴沒發帖自由云云, 所以暫時希望大家自律吧....
支持小櫻! 期待小櫻的感應彈同報告
開始沉了~.....:56:
喜愛的一句................財散人安落