Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 lawliet 於 14-5-2008 11:14 PM 發表

我都唔明
和仔幾本書. 我問親邊個, 邊個都話好睇:61:
馬蛇本老不死. 邊個都X到飛起..  但係每隔星期五見佢出書都係超快架喎:80:

和仔果幾本,講故仔唔算突出,(有人話抄日漫,不過我無睇果幾本),講畫功算幾好但又唔係超靚。不過佢最令人有"購買慾"係寫"人"。故事入面d角色都有"人性",有內心世界。而且表達方式不但祇是對白,佢形容人會用"事件"、"動作"同"表情"。
原帖由 狂四郎 於 15-5-2008 09:46 AM 發表

究竟天下個時空講左幾多年架:64:

起碼有五十年以上!!
原帖由 lawliet 於 14-5-2008 11:14 PM 發表

我都唔明
和仔幾本書. 我問親邊個, 邊個都話好睇:61:
馬蛇本老不死. 邊個都X到飛起..  但係每隔星期五見佢出書都係超快架喎:80:

就係天下有慣性收視, 搞到馬生不思進取!! 諗下新作好過啦!
依家都唔知佢想講咩!
原帖由 toysfans2000 於 15-5-2008 10:39 發表

起碼有五十年以上!!

馬仔係風雲內文提及過風雲二人已六十過外,步天亦四十幾歲....:64:
原帖由 alleniverson 於 15-5-2008 10:48 AM 發表

馬仔係風雲內文提及過風雲二人已六十過外,步天亦四十幾歲....:64:

就好似悟空咁, 因為要戰鬥, 所以外貌永遠保持年青:66: :66:
無名直情係百歲人魔呀!!:66: :66:
原帖由 toysfans2000 於 15-5-2008 10:41 發表

就係天下有慣性收視, 搞到馬生不思進取!! 諗下新作好過啦!
依家都唔知佢想講咩!

出書賺嘅都係有限錢;比佢一本淨執五元,賣三萬書一個月收三十萬
馬蛇食電視、電影、精品條水先至和味.....
原帖由 alleniverson 於 15-5-2008 10:56 AM 發表

出書賺嘅都係有限錢;比佢一本淨執五元,賣三萬書一個月收三十萬
馬蛇食電視、電影、精品條水先至和味.....

咁我諗到馬生死個日都唔會有新作出啦!!:38:
風雲2 我都會睇(早場):66: , 但係其他野唔洗旨意搵到我錢!
原帖由 toysfans2000 於 15-5-2008 11:02 發表 咁我諗到馬生死個日都唔會有新作出啦!!:38: 風雲2 我都會睇(早場):66: , 但係其他野唔洗旨意搵到我錢!

我都會入場睇既... 不過套戲收唔收得我諗馬蛇都唔多點理.. 反正版權費都應該袋袋平安:57:
仲有肥黃, 諗住龍記又玩多三十年!:30:
分分鐘到我退休都仲未完! (肥黃搵佢D手下繼續畫):he:
原帖由 lawliet 於 15-5-2008 11:04 AM 發表

我都會入場睇既... 不過套戲收唔收得我諗馬蛇都唔多點理.. 反正版權費都應該袋袋平安:57:

緊係啦, 你睇下台灣個套垃圾就知啦! 睇到笑爆肚!!:x
原帖由 toysfans2000 於 15-5-2008 11:02 發表

咁我諗到馬生死個日都唔會有新作出啦!!:38:
風雲2 我都會睇(早場):66: , 但係其他野唔洗旨意搵到我錢!

調轉你係馬蛇,出D咁嘅內容都去到書;真係睇唔到點解要完左佢。
之前出過本神武紀;最終又係摺書收場.....
港漫某程度上真係夕陽工業;新作而又賣到真係聊聊可數........
原帖由 alleniverson 於 15-5-2008 11:12 AM 發表

調轉你係馬蛇,出D咁嘅內容都去到書;真係睇唔到點解要完左佢。
港漫某程度上真係夕陽工業;新作而又賣到真係聊聊可數........

不如欣賞佢繼續出書........其實佢現有身家已夠佢食過世. .......唔做都得..:38:
原帖由 alleniverson 於 15-5-2008 11:12 AM 發表

而且網上好多都有得睇呢! 更加加速佢地既死亡!
不過和仔套殺道真係OK架!!幾好睇!!希望佢係一個唔拖書既主筆啦!
神武記係個劇情太白痴姐, 個概念幾好, 不過又玩咩三國, 冇創意之餘, 又行呢!
自己整死自己!!:ar: