Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 lawliet 於 14-5-2008 08:41 AM 發表
咁多位大大早晨~:65:
不知不覺講到意識同港人對漫畫的睇法
古惑仔等"江湖書",  橋, 我都覺得好睇.近來成班洪興打到去台灣 扭政治橋, 真的不錯
意識, 人地都印明18歲以下不可觀看, 外人(無睇開漫畫的)並未真正了解 ...

我依家會睇古惑仔,因為佢只係一本現代江湖書,同黑社會好似無乜關係,政府等於官府,幫派等於不同門派;另外較真實的格鬥亦是吸引我的原因,相信牛佬是識功夫的,佢自己都有講,我亦敢講寫港漫格鬥佢應該最好,之前佢本"格鬥freefight"我都有睇,可惜爛尾...:63:

至於瑞新那些我就冇睇,因為我對較真實的黑社會生活無興趣,我只希望他們早日走回正途..:42:
原帖由 基拉 於 14-5-2008 10:29 AM 發表

我對古惑仔呢類江湖仇殺真係完全冇興趣:26:
我都係鍾意武俠故事:67:

其實現在的"古惑仔"同武俠故事差不多,間中就走一兩個人出來比武,黑社會點會咁...
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:15 PM 發表

我依家會睇古惑仔,因為佢只係一本現代江湖書,同黑社會好似無乜關係,政府等於官府,幫派等於不同門派;另外較真實的格鬥亦是吸引我的原因,相信牛佬是識功夫的,佢自己都有講,我亦敢講寫港漫格鬥佢應該最好, ...

我只可以講句,香港漫畫有d走火入魔
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:18 PM 發表

其實現在的"古惑仔"同武俠故事差不多,間中就走一兩個人出來比武,黑社會點會咁...

:ice: :ice: 咁即係古惑仔咩???
原帖由 路人丙 於 14-5-2008 10:25 AM 發表
岩岩響網上睇「古惑仔」,睇左50期左右,
(臨老先睇......)
暫時得出幾個評語.
畫功勁差,誇張脫離現實,成日印錯字,真係會教壞人.
總括尼講佢係樣樣都唔得,劣作一本.
但劣作竟可以令丙叔睇左50期...
因為佢有d令人 ...

頭段真係似黑社會書,600期左右打後就變左武打書,你見過會有全世界的古惑仔打擂台嗎?
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:20 PM 發表

頭段真係似黑社會書,600期左右打後就變左武打書,你見過會有全世界的古惑仔打擂台嗎?

呢個唔出奇,以前果本賭聖最後咪又變成龍珠呢類高級戰鬥啦:67:
原帖由 基拉 於 14-5-2008 01:19 PM 發表

:ice: :ice: 咁即係古惑仔咩???

我當佢武打書睇,不過唔會拖橋,橋段亦比其龍虎門新鮮....見到內容涉及台灣兩黨鬥爭都幾得意...
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:23 PM 發表

我當佢武打書睇,不過唔會拖橋,橋段亦比其龍虎門新鮮....見到內容涉及台灣兩黨鬥爭都幾得意...

我連龍虎門都冇睇:42:
原帖由 lawliet 於 14-5-2008 08:41 AM 發表
咁多位大大早晨~:65:
不知不覺講到意識同港人對漫畫的睇法
古惑仔等"江湖書",  橋, 我都覺得好睇.近來成班洪興打到去台灣 扭政治橋, 真的不錯
意識, 人地都印明18歲以下不可觀看, 外人(無睇開漫畫的)並未真正了解 ...

副幫主幾勁,應該可以打贏大飛:36:
原帖由 基拉 於 14-5-2008 01:25 PM 發表

我連龍虎門都冇睇:42:

你仲有睇咩?:44:
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:28 PM 發表

你仲有睇咩?:44:

就係冇睇,好悶:44:
原帖由 基拉 於 14-5-2008 01:33 PM 發表

就係冇睇,好悶:44:

睇中華英雄修復版吧...

睇神兵前傳5(有雅典娜),或 F 都唔錯...

原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:15 PM 發表

我依家會睇古惑仔,因為佢只係一本現代江湖書,同黑社會好似無乜關係,政府等於官府,幫派等於不同門派;另外較真實的格鬥亦是吸引我的原因,相信牛佬是識功夫的,佢自己都有講,我亦敢講寫港漫格鬥佢應該最好, ...

下...變咗真實型格鬥???比你咁講一講,搞到我想睇,因為本身都係一個格鬥迷.....甚至學過下格鬥技,最記得學空手道果陣同個師弟對打,對對下佢夠膽死出昇龍拳,我即時呆咗,跟住個師弟比師傅鬧,叫佢打少d機,睇少d漫畫,仲話埋我做乜呆咗係度唔出招打,我就答番個師傅話:我唔係呆咗....我...我只不過等佢出波,硬直時間出現果陣,先跳過去出"皇者令"....
原帖由 mushroom 於 14-5-2008 01:20 PM 發表

600期......
請問依家出到第幾期
:47: :47:
原帖由 基拉 於 14-5-2008 01:23 PM 發表
呢個唔出奇,以前果本賭聖最後咪又變成龍珠呢類高級戰鬥啦:67:

龍珠咪又係由冒險變高級戰鬥:42: