Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 狂四郎 於 13-5-2008 06:09 PM 發表

家陣傻仔就有佢份!:p

因為肥黃今次唔會整死小龍, 只係玩殘小龍就算!:34:
[quote]原帖由 alleniverson 於 13-5-2008 06:05 PM 發表

同意原罪大大,敝除誇張

幾喜歡佢當讀者老友既態度,同埋老套得來有親切感既宣傳(好似有段人生道理佢覺得自己寫得唔錯,會特登係廣告加段字叫讀者留意。)
呢d婆媽野有時都幾溫馨:shy: 幾過癮~

原帖由 狂四郎 於 13-5-2008 06:09 PM 發表

家陣傻仔就有佢份!:p

我朋友話,賤野之前有個叫王海膠做哂…陳生好難賤過佢…

呢條天下第四真係變左傻仔呀:oh: ....

原帖由 原罪 於 13-5-2008 06:17 PM 發表

我朋友話,賤野之前有個叫王海膠做哂…陳生好難賤過佢…

呢條天下第四真係變左傻仔呀:oh: ....

好明顯肥黃係唔會再整死小龍啦!:45:
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 06:22 PM 發表

好明顯肥黃係唔會再整死小龍啦!:45:

唔整死小龍…無所謂…當年陳生都好多其他賤野…先爬到做天下第四…當年佢做封面真係估唔到。
原帖由 原罪 於 13-5-2008 06:25 PM 發表

唔整死小龍…無所謂…當年陳生都好多其他賤野…先爬到做天下第四…當年佢做封面真係估唔到。

其實呢d 都冇所謂, 最緊要係唔好死拖爛拖! 到技窮就比個完整既結局出黎就得啦!
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 06:35 PM 發表

其實呢d 都冇所謂, 最緊要係唔好死拖爛拖! 到技窮就比個完整既結局出黎就得啦!

如果唔係優化,都唔知打幾耐.....:44:

當我知羅殺、白蓮、通天、元始門一齊並存,我就覺得黃生想有咁耐作咁耐,直到冇人買為止...:42:
原帖由 mushroom 於 13-5-2008 09:35 PM 發表

當我知羅殺、白蓮、通天、元始門一齊並存,我就覺得黃生想有咁耐作咁耐,直到冇人買為止...:42:

港產漫畫既通病! 得好小主筆唔拖!
原帖由 mushroom 於 13-5-2008 09:35 PM 發表

其實咁都唔錯~起碼令人期待,而且可能解答到邊個強的數十年爭論:$
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 09:49 PM 發表

港產漫畫既通病! 得好小主筆唔拖!

肥良已經自摑:42:
原帖由 原罪 於 13-5-2008 10:20 PM 發表

肥良已經自摑:42:

和仔之後既武神, 已經可以收佢皮啦! 飛天, 飛沙, 海虎,地獄, 終極已經係垃圾了!!
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 10:26 PM 發表

和仔之後既武神, 已經可以收佢皮啦! 飛天, 飛沙, 海虎,地獄, 終極已經係垃圾了!!
:44:
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:55 PM 發表

唔係比'人', 係比個已死既人(所謂既元神)做底!!
如果比小龍小虎, 畫多唔知幾耐先做到啦!

鬼咩,火雲邪神同白蓮性上,又識飛又識射死光,刀鎗不入,龍苦群英邊夠打,以前舊果套龍記,火雲邪神都會避下刀刀劍劍,家陣硬食都唔怕,曾幾何時,係小虎攻打白蓮之前,都同火雲邪神差唔多level,仲有得打下,家陣火雲邪神任打唔還手,成班都攞唔到佢命....
原帖由 多啦A夢遺 於 14-5-2008 01:30 AM 發表

鬼咩,火雲邪神同白蓮性上,又識飛又識射死光,刀鎗不入,龍苦群英邊夠打,以前舊果套龍記,火雲邪神都會避下刀刀劍劍,家陣硬食都唔怕,曾幾何時,係小虎攻打白蓮之前,都同火雲邪神差唔多level,仲有得打下,家陣 ...

龍虎門…
我無睇好耐…關心既只係奸角,好似寫得出色d,而且豐富過舊著。

其實人地就組織來作奸犯科…龍虎群英其實做咩?圍護世界和平?
原帖由 原罪 於 14-5-2008 01:35 AM 發表

龍虎門…
我無睇好耐…關心既只係奸角,好似寫得出色d,而且豐富過舊著。

其實人地就組織來作奸犯科…龍虎群英其實做咩?圍護世界和平?

主角大多一臉正氣,侷限咗係個框框,無乜機會發揮,所以反而會幾鐘意小龍,條友以前係舊著打親都輸,又成日比人捉咗去做人質,成日掛住同仙兒係一齊,似番個正常人,無記錯既話,四小將開頭都係扒手,小虎初到hk,走咗去打小虎荷包...
龍虎群英其實都係出身爛仔,係小流氓初期都係亂咁打,完全無話用咩功夫....真係唔知平時靠咩黎維持生活,我諗佢地既使命,應該係"滅教"...