Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:05 PM 發表

天下第1部最好睇, 第2部唔多得啦, 第3部CUT 左, 依家連上網都唔睇了!

家下走左咁多fans時開拍電影…
都唔知佢會因為電影而有返d人氣…
還是累死電影呢?

其實馬sir如果完風雲出新作就真係漫畫壇新聞。話哂佢都係一代武林神話…唔想佢好似無名咁變武林笑話…
其實重有一班實力主筆:
清兒、志文、永仁、景東、葉明發.....D畫都ok

原帖由 原罪 於 13-5-2008 17:10 發表

還是累死電影呢?

其實馬sir如果完風雲出新作就真係漫畫壇新聞。話哂佢都係一代武林神話…唔想佢好似無名咁變武林笑話…

可能馬蛇以為自已食左龍元....不死不滅:DD
原帖由 alleniverson 於 13-5-2008 05:10 PM 發表
其實重有一班實力主筆:
清兒、志文、永仁、景東、葉明發.....D畫都ok

志文我而家仲有支持,最鍾意佢套絕代雙驕:43:
原帖由 原罪 於 13-5-2008 17:07 發表

天下就好似龍珠咁…佢寫到絕無神個段就當完左了:78: 懷空個班當無出現過…

龍珠當然出到斯路就當完就最完美:love:

睇到天罪出場就無睇囉!:(
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:05 PM 發表

天下第1部最好睇, 第2部唔多得啦, 第3部CUT 左, 依家連上網都唔睇了!

說句實話...就算天下第1部...我都覺得唔多好睇...只係彩稿出色同期期都希望佢下一期好d咁解咋:35:
原帖由 原罪 於 13-5-2008 17:10 發表

還是累死電影呢?

想請教下無名點收場架!無睇好耐嘛!:(
原帖由 原罪 於 13-5-2008 05:10 PM 發表

還是累死電影呢?

其實無名死左未呢?
原帖由 原罪 於 13-5-2008 05:07 PM 發表

天下就好似龍珠咁…佢寫到絕無神個段就當完左了:78: 懷空個班當無出現過…

龍珠當然出到斯路就當完就最完美:love:

絕對不能用"龍珠"同"天下"作比較...那實在委屈左"鳥山明":63:
原帖由 老文 於 13-5-2008 04:55 PM 發表

鬼咩...香港漫畫...一味靠打...唔死就假
就係當時黑豹同海虎既肥良肯用腦...所以果時d漫畫先叫好睇d...

:o 呢個係死症, 唔畫呢D, 咪又俾人話???
原帖由 基拉 於 13-5-2008 05:14 PM 發表

志文我而家仲有支持,最鍾意佢套絕代雙驕:43:

不過南天遺'漏' 篇比左 永'人', 景'沖' 就唔好睇啦, 又玩入魔, 魔魔魔, 好Q 悶, (我只係耐唔耐上網睇下1期半期)
D 畫功好唔得!
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:17 PM 發表

其實無名死左未呢?

死左又如何...咪一樣搵日得閒又番生:38:
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:17 PM 發表

其實無名死左未呢?

未:o
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:20 PM 發表

不過南天遺'漏' 篇比左 永'人', 景'沖' 就唔好睇啦, 又玩入魔, 魔魔魔, 好Q 悶, (我只係耐唔耐上網睇下1期半期)
D 畫功好唔得!

所以我冇再買:o
原帖由 老文 於 13-5-2008 05:20 PM 發表

死左又如何...咪一樣搵日得閒又番生:38:

得個知字姐! 咁即係死左未呢?