Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 狂四郎 於 13-5-2008 05:29 PM 發表

咁同老袓宗出場有乜分別!久唔久就出下場:(

天下冇力 老屎X
原帖由 老文 於 13-5-2008 05:19 PM 發表

絕對不能用"龍珠"同"天下"作比較...那實在委屈左"鳥山明":63:

對不起:64: 鳥山明老師。各位龍珠擁護者。
小的道歉~
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 17:30 發表

我冇睇過呢!
不過之前個D 咩, 龍少年呀, 封神呀, 仲有1套唔就得, 係就係完左, 不過個結局爛到呢:76:

係咪神聖俠??
原帖由 原罪 於 13-5-2008 05:33 PM 發表

對不起:64: 鳥山明老師。各位龍珠擁護者。
小的道歉~

其實龍珠 後期都唔好得去邊!
不過都係OK 既!
原帖由 alleniverson 於 13-5-2008 05:33 PM 發表

係咪神聖俠??

好似係! 不過都唔記得個尾了!
重有冇大大睇瑞新、牛佬嘅書?
原帖由 狂四郎 於 13-5-2008 05:29 PM 發表

咁同老袓宗出場有乜分別!久唔久就出下場:(

以小弟所知(無睇…問朋友…)
無名入劍界為引,解釋返點解無名咁多年都無場贏(武林神話?武林笑話咋~:76: )
當然唔覺得佢通啦…

之後…我聽到呢度就覺得"算罷啦~":42:
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:32 PM 發表

天下冇力 老屎X

係邱福龍寫返好呢個角色:74: 火雲邪神呢套外傳真係有d睇頭~
原帖由 原罪 於 13-5-2008 05:37 PM 發表

以小弟所知(無睇…問朋友…)
無名入劍界為引,解釋返點解無名咁多年都無場贏(武林神話?武林笑話咋~:76: )
當然唔覺得佢通啦…

之後…我聽到呢度就覺得"算罷啦~":42:

冇計啦, 馬SIR一日唔放底華英雄, 無名一日都要出黎比佢鞭屍!
不如佢好似肥黃咁買返個版權再出過啦, 話唔埋仲可以賺多畢!
原帖由 原罪 於 13-5-2008 05:39 PM 發表

係邱福龍寫返好呢個角色:74: 火雲邪神呢套外傳真係有d睇頭~

我有上網睇, 都OK啦, 不過再係咁, 火雲邪神咁無敵, 龍虎門分分鐘要睇多 30年呀,
哈哈! 好似白花油個口號咁, 比你睇多 30年!:34: :34:
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:42 PM 發表

冇計啦, 馬SIR一日唔放底華英雄, 無名一日都要出黎比佢鞭屍!
不如佢好似肥黃咁買返個版權再出過啦, 話唔埋仲可以賺多畢!

:DD 馬蛇就係唔想整臭中華英雄個朵, 先至唔咁做之麻...
原帖由 toysfans2000 於 13-5-2008 05:43 PM 發表

我有上網睇, 都OK啦, 不過再係咁, 火雲邪神咁無敵, 龍虎門分分鐘要睇多 30年呀,

但剛剛佢出果套王小龍傳火雲邪神就黎比人做低la wor......
[quote]原帖由 alleniverson 於 13-5-2008 05:36 PM 發表
重有冇大大睇瑞新、牛佬

我有睇瑞新我覺得ok(我是近百幾二百期開始睇...)

先講缺點:誇張啦,牛肉刀點有氣勁呀大佬…
有時影印舊稿啦。
用相做背景啦…試過搵遊行照做哂馬相…見到個阿婆就係笑死我:x ~
有時抄橋啦…火武租屋個段根本係"復仇王"電影一樣…

優點:景~算精細。佢d檯椅小道具等畫足哂,d境係撞得爛,表現到效果同真實咁…好過好多得個天,荒山野嶺既武俠書…當年朋良畫沙漠都話點助理點沙點到叫救命…家下…

人物多,幾本書有關連,好多野玩~而且出得快。當然有時都有拖下橋啦:he:
最喜歡佢講下d老土人生道理,同講下咩人賤同行為賤。其中正唔正確一回事,起碼佢講左自己喜好,乜野係佢欣賞,乜野佢唔順眼。夠現實,易有共鳴…大佬…下下強者高手心態咩…

原帖由 原罪 於 13-5-2008 17:39 發表

講真真係好正.而且好耐無追書睇的感覺.最正的地方係大結局那期仲係街度見到邱福龍拎埋簽名添!:he: