Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

跟果3張畫有機係吸引埋鐘意收藏海布果班人, 可能有另類市場
成set野隨時十萬円以上,再加上甘大隻,就算死忠都未必會買。
bigbigfriend 發表於 21-11-2021 11:58 AM
我反而覺得唔會死貨,笨大依家控制貨量好小心,呢隻定價咁貴唔係玩具份量本身,呢隻嘢得個大字,其實冇咩嘢 ...

其實甘大隻真係可以玩少少內構,唔洗全身都做內構,只要好似P+哥頓係某d部位做內構已足夠。
k_dash 發表於 21-11-2021 07:52 AM
全套full set應該超過10萬yen, 你唔買本體又唔會買option set, 本體又大盒又貴,究竟會唔會好似合金魂DX咁 ...

老老實實,就算佢插到三千我都無勇氣入。
hktlam 發表於 26-3-2021 01:41 PM
估 大鐵人17{:2_268:}

唔係GX-100係101
原先係gx 27跟埋既野都要分開賣
eddiem249 發表於 21-11-2021 11:25 AM
香港根本好少人買咁大件玩具,住緊300百呎點放?

唔係地方問題,係機會成本同CP值問題,擺咗佢起碼犧牲三件玩具空間,就算有1200尺都唔會買佢,咁大隻又冇賣點,根本唔值得擺。
stonekeung01 發表於 20-11-2021 08:47 PM

睇YouTube條龍只需用三條好幼既膠柱就可託住,睇來條龍應該好輕身膠味好濃....
如果做的精緻又好的話,貴一點的話也會考慮,但目前看圖覺得太膠,上色一般,相信可動也很一般,
不是不買,是吸引力不足!
追風 發表於 22-11-2021 05:12 AM
如果做的精緻又好的話,貴一點的話也會考慮,但目前看圖覺得太膠,上色一般,相信可動也很一般,
不是不買 ...

绝對認同,沒有什麼版斧,又買得贵,配件又要另售,我會放棄,慳番D$ 好過。

又輕, 又無內構, 又無賣點, 又無D咩特別吸引之處, 應該包埋既部件仲要分開賣, 不過真係情意搭夠, 魔龍係武艦級, 無番咁上下大隻真係唔得, 係我認我係傻仔, 我都諗左好耐入唔入, 不過我知B記未必會再版,  機會可能只得一次, 或者到出果日派到周街都係跌到1800都好, 真係好鐘意太空魔龍, 所以忍住痛都會以期待既心情接佢番屋企!
根本英俊 發表於 22-11-2021 10:45 PM
又輕, 又無內構, 又無賣點, 又無D咩特別吸引之處, 應該包埋既部件仲要分開賣, 不過真係情意搭夠, 魔龍係武 ...

係,心目中真正o既機械人基地。

第一次見基地唔會只係捱打、唔係剩識得放防護罩、可以主動出擊、可以出刀成隻車埋敵人果度。
真係超深刻超鍾意!
根本英俊 發表於 22-11-2021 10:45 PM
又輕, 又無內構, 又無賣點, 又無D咩特別吸引之處, 應該包埋既部件仲要分開賣, 不過真係情意搭夠, 魔龍係武 ...

依家唔買/訂驚將來會後悔,真係講出左唔少人既心聲。
fallout8 發表於 23-11-2021 11:06 AM
依家唔買/訂驚將來會後悔,真係講出左唔少人既心聲。

但首要考慮應是問”心”係咪真係鍾意,如果下下都係驚唔買會後悔,咁多多錢都唔夠洗,多多空間都唔夠放。
bigbigfriend 發表於 23-11-2021 11:38 AM
但首要考慮應是問”心”係咪真係鍾意,如果下下都係驚唔買會後悔,咁多多錢都唔夠洗,多多空間都唔夠放。 ...

對,另一情況係,當日被毒買/訂左件玩具,依家諗返轉頭覺得好後悔