Toysdaily 玩具日報

查看: 107365|回復: 570

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

唔好又係 鐵甲萬能俠 就好了 ... :DD
唔係萬能俠又好難有代表性⋯⋯
bigbigfriend 發表於 24-3-2021 03:31 PM
唔係萬能俠又好難有代表性⋯⋯

由頭開始改少少嘢再出再過……
我估係光速電神...

唔識日文睇唔明講咩,幾時會開估?
fallout8 發表於 24-3-2021 03:44 PM
我估係光速電神...

如果我冇理解錯 ... :(
日文只係話就快到 100 ... 叫你地期待下。
成個系列成廿幾年,出左超過100隻
冇記錯好似一隻高達都冇
就出隻最經典的RX78-2 啦
{:2_262:}:x
賣點是MB/GFFC都要冇的:$
fallout8 發表於 24-3-2021 03:44 PM
我估係光速電神...

「超合金魂 三一萬能俠-號係GX-96!! 那麼GX-100就迫在目前啦。那GX-100會是什麼呢?
2021年這Anniversary在超合金魂會發生一些事情。敬請期待之後的續報啦。」
AJ 發表於 24-3-2021 04:03 PM
成個系列成廿幾年,出左超過100隻
冇記錯好似一隻高達都冇
就出隻最經典的RX78-2 啦

正常唔會有高達, 因為高達唔算係超級系, 如果打破呢個慣例我會想係太陽之牙或者裝甲騎兵
:p如果話俾你聽係哥斯拉嘅話你哋會有啲咩反應呢:he:
keroro-1972 發表於 24-3-2021 04:10 PM
正常唔會有高達, 因為高達唔算係超級系, 如果打破呢個慣例我會想係太陽之牙或者裝甲騎兵 ...

最好打破
慣例是用來打破的 HAHA

除了光速電神,戰國魔神都是一個好選擇

如已出過的玩2.0的話,我就好想要斷空我

大家覺得/想那機體出2.0版(出過FA版的不計)
ToyKnife 發表於 24-3-2021 04:07 PM
「超合金魂 三一萬能俠-號係GX-96!! 那麼GX-100就迫在目前啦。那GX-100會是什麼呢?
2021年這Anniversary ...

E原來 97-99都未公佈,我當97-99係細 size合金,咁100好大機會係大盒野...

如果唔計果d估佢唔到既野,重未出既大盒機械人應該淨返光速電神同電腦戰士...

fallout8 發表於 24-3-2021 04:54 PM
E原來 97-99都未公佈,我當97-99係細 size合金,咁100好大機會係大盒野...

如果唔計果d估佢唔到既野,重 ...

97-99 好大機會係 getter arc 機體 ... 話晒都就出動畫 同 已經有版 ....

不過講開有版 ... 其實 合金魂 有好多有版出左但又冇左影既機 ...
:67:

Vince 發表於 24-3-2021 05:00 PM
97-99 好大機會係 getter arc 機體 ... 話晒都就出動畫 同 已經有版 ....

跟住100號出真31
Vince 發表於 24-3-2021 05:00 PM

有版但無曬影有邊隻?

我淨係知DX巨靈神有設計圖但之後無曬影。