Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

GX-05用大角都OK㗎。
超合金界的頂尖, 合金魂勁 !
證實o左可以將金剛身裝上大龍,我冇投訴喇。金剛頭有少少突出o黎我亦唔介意。

玩合體合金,我個人唔太介意有穿崩......其實我反而鍾意有少少穿崩,
依家生活,好少時間拎隻o野去玩變形。
隻o野買番o黎,通常都係拎上手變兩三次、再影一兩次相就算。
然後放入display 櫃,
得閒望下佢,J 下佢個d 穿崩變形結構,已經好開心。
TaiHing 發表於 22-7-2021 11:28 AM
GX-05用大角都OK㗎。

用大角成隻生猛哂
ACG HK 2021 展示 updated

對住佢, 越嚟越提唔起興趣
今日排左三個鐘入動漫展,終於有幸見到佢個真身,老老實實,屋企如果有位擺,條龍真心正。
買依個,我都覺得係為條龍,金剛未必係主菜,不過真係同意其他之前的師兄所講,收依個價,竟然配件咁少,睇怕真係到時魂限強化裝備補充包了

真心, 咩年代, 可唔可以唔好再用"向舊作致敬"做檔箭牌? 隻魔龍除左大之外, 無任何驚喜, 機械人都係俾番基本關節, 大動作D都唔得, 同樣五千我去訂百獸好過...
利申: 已訂百獸...
所以說: 不進則退 ! 舊作也要做的讓人有驚喜的感覺,時代在進步啊!
罰企飛龍

整體比例非常差, 小頭症極嚴重

依家似係想喺老土中扮型結果兩頭唔到岸

其實應該加多啲曲線, 頭頸粗大番啲會好好多
變型金剛頭插左落條龍到 真係好肉酸喎  收5千銀?點向買家交待

呢隻...情意結係有, 我當年n發夢都想佢出隻大比例既可以同其他機械人一齊DISPLAY(當然而家先知無可能DISPLAY, 有位妳都唔敢放...) 但真係無諗過有一天出左隻大比例會攪成咁, 係開5000UP, 仲要預妳有一埋魂限武器包, 無可能囉, 妳開3800我都仲有動力衝, 而家真係要諗多一陣, 或者有師兄講咁大隻3800妳諗下好, 但響我心目 呢隻野最多值3800.....無關節, 身型怪, 無武器, 無特效, 無燈(當然有都唔知有咩用, 但好過妳放歌囉...首歌妳聽一兩次, 我估都唔會聽...有燈起碼玩果陣都會開下, 例如個倉咁, 加小小燈成件事唔同晒) 算啦, 我都係發下夢算, 希望有一天其他廠會出隻正既啦...