Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

靚係靚,不過完全睇唔出有什麼特色跟合金魂這條 Line 有關!Bandai 唔記得咗合金魂既 Theme 了
toylover 發表於 26-6-2021 09:15 AM
個龍頭應該係另一配件,唔係完全變型
你睇飛龍個頭,根本就無位收埋機械人個頭 ...

如果隻金剛跟足gx-27 規格,合體後大概會係咁....

反而令我諗起另一個問題,我之前估Bandai 點衰,除o左現有「不可變龍頭」之外,金剛龍頭都應該可以還原到裝返去飛龍果度。
但係諗諗下又未必,玩過GX-27都知,合金龍頭真係幾重,個台座都要o係下方有位去承托。

依家合金魂早已經冇o左靈魂,低處未算低,我有d驚佢真係裝唔到上去....

mkmlo 發表於 27-6-2021 01:15 PM
靚係靚,不過完全睇唔出有什麼特色跟合金魂這條 Line 有關!Bandai 唔記得咗合金魂既 Theme 了 ...

Bandai 出smp出得仲好過合金魂
Garycharm 發表於 27-6-2021 01:41 PM
如果隻金剛跟足gx-27 規格,合體後大概會係咁....

一係就將27個身變成膠唔比合金
gx27龍頭太重,合咗体有d向前傾

睇完官方宣傳片, 真係可以慳番個錢

https://www.youtube.com/watch?v=PTTRD9rZPvo
tsang_20190721 發表於 18-7-2021 12:47 PM
睇完官方宣傳片, 真係可以慳番個錢

師兄條 link 睇唔到,我估係咪以下呢條?
呢段片應該之前見過,不過見Bandai今次係16/7 先upload~~

我都係同一疑問:睇咁多相咁多介紹,都冇將金剛龍頭放上大龍身上,所以真係有d擔心....

https://www.youtube.com/watch?v=PTTRD9rZPvo&t=99s
其實而家合金魂物理上面可以出到嘅都應該出曬咁濟, 我個人嚟講, 只係想收埋太陽同埋電子戰隊就可以收工.

MasterGen 發表於 18-7-2021 01:53 PM
其實而家合金魂物理上面可以出到嘅都應該出曬咁濟, 我個人嚟講, 只係想收埋太陽同埋電子戰隊就可以收工.

...

重有大戰隊一直去到超獸
mkmlo 發表於 27-6-2021 01:15 PM
靚係靚,不過完全睇唔出有什麼特色跟合金魂這條 Line 有關!Bandai 唔記得咗合金魂既 Theme 了 ...

好似因為條team已經唔係原本班人
將DX變成GX,hea到咁,仲要開價咁高,揾你愛
其實仲有天元突破,彈劾王,冥王計劃,勇者王GGGG同神魂合體都未出,點解要出埋D雞肋?
wiswis 發表於 19-7-2021 10:01 AM
其實仲有天元突破,彈劾王,冥王計劃,勇者王GGGG同神魂合體都未出,點解要出埋D雞肋? ...

冥王計劃都叫出過下 出彈劾凰舉腳贊成
咁鍾意出三一,做乜唔造隻完全變形三一賀100?!
taifat 發表於 19-7-2021 02:54 PM
咁鍾意出三一,做乜唔造隻完全變形三一賀100?!

完全變形三一 <= 你覺得出到黎會靚仔?