Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

toylover 發表於 17-9-2021 12:55 PM
全部咁大件, 我會擔心屋企有冇位放, 拆出來玩之後, 洗唔洗即時收返埋...
多過有冇錢買... 錢從來我洗咗之 ...

我又唔係呀, 特別剛剛買果陣真係好記得買左幾錢, 有時買完好開心, 點知上黎見到好多師兄仲平過我就灰左, 有時唔係平幾十, 係平百幾....唉...屋企有位放, 不過唔敢放, 因為兩個小朋友會攞左去玩, 好多時玩完都唔見野, 到發現果陣已經無可能搵得番...灰左....
根本英俊 發表於 17-9-2021 01:05 PM
我又唔係呀, 特別剛剛買果陣真係好記得買左幾錢, 有時買完好開心, 點知上黎見到好多師兄仲平過我就灰左,  ...

i know that feel bro
TAMASHII NATIONS TOKYO 展出

超合金魂 GX-100X 金剛 & 宇宙飛龍 強化型 OPTION SET

https://tamashii.jp/item_brand/chogokintamashii/

唔係好大盒 ja ... 唔係好大盒 ja ...
Vince 發表於 20-11-2021 09:15 PM
唔係好大盒 ja ... 唔係好大盒 ja ...

係die hard fans就要用生命值硬接
頂妳個配件包好心就出埋個價錢啦! 來吸我一個痛快!
個盒望落去,好像同pose plus天威盒差不多大,只是厚小小
本體真係太貴,加上應該在本體有的東西,依家仲要無恥地拆開變做option set去賣,雖然唔識日文,但睇直播時成班日本佬/日本妹懶驚訝驚喜嘩嘩聲去介紹,假到呢……我只係感覺佢哋心想:吹咩!我點出你哋都要硬食㗎啦,買啦傻仔!
bigbigfriend 發表於 21-11-2021 06:50 AM
本體真係太貴,加上應該在本體有的東西,依家仲要無恥地拆開變做option set去賣,雖然唔識日文,但睇直播時 ...

全套full set應該超過10萬yen, 你唔買本體又唔會買option set, 本體又大盒又貴,究竟會唔會好似合金魂DX咁成為死貨呢

超力都死貨,呢隻應該好有資格做死貨,死貨既條件佢乎合得好緊要。

大隻,貴,人氣, 仲要將D武器分開賣,更加之趕客。
馬仔 發表於 21-11-2021 10:55 AM
超力都死貨,呢隻應該好有資格做死貨,死貨既條件佢乎合得好緊要。

大隻,貴,人氣, 仲要將D武器分開賣, ...

香港根本好少人買咁大件玩具,住緊300百呎點放?
我反而覺得唔會死貨,笨大依家控制貨量好小心,呢隻定價咁貴唔係玩具份量本身,呢隻嘢得個大字,其實冇咩嘢玩,咁大條龍尾咁多空間都唔整內構或其他玩意。最主要咁貴係產量小…….無論如何,等出咗就知道。
eddiem249 發表於 21-11-2021 11:25 AM
香港根本好少人買咁大件玩具,住緊300百呎點放?

唔可以用理性個角度去諗香港,面積來計應該唔放得玩具咁滯 ~~