Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

根本英俊 發表於 27-11-2021 11:14 AM
師兄留言就知妳經濟能力好好視錢財如糞土果隻! 我呢D窮鬼緊係唔會好似師兄咁一眼望穿左世情啦! 因為我覺 ...

你真係認為笨大連PARTS賣會係宜家個價?有赤子之心真係好幸福
根本英俊 發表於 27-11-2021 11:14 AM
師兄留言就知妳經濟能力好好視錢財如糞土果隻! 我呢D窮鬼緊係唔會好似師兄咁一眼望穿左世情啦! 因為我覺 ...

平有平玩,貴有貴玩,再慳啲可以買翻套舊版超合金魂玩都得啫
对,GX-05R也只是2000元以下,更坻玩!!!
eddiem249 發表於 27-11-2021 11:29 AM
你真係認為笨大連PARTS賣會係宜家個價?有赤子之心真係好幸福

我話覺得佢個價應該包埋PARTS合理, 我唔係好知妳點去理解先可以咁去留言
出前一丁 發表於 27-11-2021 12:45 PM
平有平玩,貴有貴玩,再慳啲可以買翻套舊版超合金魂玩都得啫

我自己入佢一來因為有愛, 二來覺得武艦級別應該夠大隻, 所以佢出舊合金魂果陣直情無諗過入...呢一隻公告到下訂都諗左好耐, 一來隻野真係得個大字無野玩, 所如預左佢D武器一定係當補件賣, 不過都希望B記唔好賺到盡會在最後公報會唔會連武器, 因為佢個價真係好離地, 所以當佢公報有補件出果陣, 除左係預左, 仲覺得呢間公司真心扑街!
根本英俊 發表於 27-11-2021 04:01 PM
我自己入佢一來因為有愛, 二來覺得武艦級別應該夠大隻, 所以佢出舊合金魂果陣直情無諗過入...呢一隻公告 ...

負擔唔到真係唔好勉強自己

住緊籠屋睇到人哋半山啲樓靚你又走去買咩?
根本英俊 發表於 27-11-2021 04:01 PM
我自己入佢一來因為有愛, 二來覺得武艦級別應該夠大隻, 所以佢出舊合金魂果陣直情無諗過入...呢一隻公告 ...

師兄,我完全明白你的感受,你不需要理會那些閒人的回覆.
因為他們對大龍的愛不及你這麼深, 這麼執着.
當初 Bandi 出 DX 超合金魂時, 我就巳經等待大龍的面世.
所以當
[DX 超合金魂] 鐵甲萬能俠 Mazinger Z 發售時, 我不買.
[DX 超合金魂] 鐵甲萬能俠2號 Great Mazinger 發售時, 我都係不買.
[DX 超合金魂] 超力電磁俠 Com-Battler V 發售時, 我忍.
[DX 超合金魂] V 形電磁俠 Voltes V (VOLT In Box) 發售時, 我時運高,睇唔到.

[超合金魂 GX-100] 金剛 & 宇宙飛龍 發售時,我一定會買.
我巳經預留政府比我的電子消費券去補貼我買大龍的開支.

希望你同我都可以買到心頭好,了結兒時的心願呢.

如果可以唔買條龍就好啦
散蛋王 發表於 27-11-2021 10:02 PM
當初 ...

同意同感。

我也一直無視之前的DX,一直把大龍視為真正值得、應該放在DX系列內的夢幻品,可惜

希望越大,失望越大。
散蛋王 發表於 27-11-2021 10:02 PM
當初 ...

謝謝師兄支持! 睇番轉頭, 突然先發現某D回覆係想引罵戰, 差D跌左落去, 我同妳既睇法都係一樣, 不過真係有感B記既手法真心差, 令到買得唔係太愉快! 我都開始脫離B記, 今個月入左隻聲控柯柏文, 下個月又黎隻韓仔百獸, B記隻百獸我死忍爛忍佢, 都因為炒到上天所以無入, 希望韓仔果隻唔好失望啦!
講番隻超力, 佢果陣跌到二千頭都差D搬左番屋企, 不過個人覺得無重新去設計過, 變完無論可動, 身型都係無改善, 又係得過大字, 所以無奈放棄! 大佬呀, 成部冷氣機咁大, 我放左入屋, 遲下D玩具點算, 佢一盒頂10盒呀大到!
TF-121密斯姆 發表於 27-11-2021 10:16 PM
同意同感。

我也一直無視之前的DX,一直把大龍視為真正值得、應該放在DX系列內的夢幻品,可惜

非常同意師兄, 真係有點失望, 設計得那麼大的一隻魔龍竟然一D特別玩意都無, 離譜!
根本英俊 發表於 27-11-2021 10:37 PM
謝謝師兄支持! 睇番轉頭, 突然先發現某D回覆係想引罵戰, 差D跌左落去, 我同妳既睇法都係一樣, 不過真係有 ...

師兄講得啱,所以我都冇入V型電磁俠。諗住以前隻宇宙飛龍咁細隻,出DX就應該比例拍得住其他機械人,又可以有細節。點知呢個系列又大又冇細節,玩聲效,唉,即刻變成失望地慳錢!
mkmlo 發表於 28-11-2021 07:26 PM
師兄講得啱,所以我都冇入V型電磁俠。諗住以前隻宇宙飛龍咁細隻,出DX就應該比例拍得住其他機械人,又可 ...

完全明白師兄感受, 我都十五十六左好耐, 真係得過大字, 不過真係有愛, 算啦當買埋呢隻唔會再入B記既超合金系列, 又唔係得佢一家出
龍騎 發表於 26-11-2021 04:55 PM
除左光速電神, 同神勇三角朱古力仲有邊幾隻要忍

龍之子系列? 戰國魔神? 戰隊機械人? 我覺得舊果堆車仔飛 ...

卡邦(飛龍、超次元光速機)、戰隊都仲有幾隻會令人期待。
另外有d 我唔太清楚版權,例如太空西遊記三架機,佢肯出,我一定跟,那怕係1/6,我照上(最多只買孫行者!)。
Garycharm 發表於 29-11-2021 11:03 AM
卡邦(飛龍、超次元光速機)、戰隊都仲有幾隻會令人期待。
另外有d 我唔太清楚版權,例如太空西遊記三架 ...

佢堆POPY車仔好似唔多想攪咁, 太空西遊記車同人都想要啦