Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

Garycharm 發表於 24-11-2021 01:04 PM
又玩偽科學

設定腳長(住人地區)400米,闊未知,不過設定sdf-1 總闊度600米,我就假設住人地 ...

個 city 有2層。
同埋好似有收改過人口。
Vince 發表於 24-11-2021 02:06 PM
個 city 有2層。
同埋好似有收改過人口。

返落地球好似係走過一批人,是旦啦~~~

依家睇,當年Macross 似乎係回應高達殖民地衛星概念,
總之就係一個太空城市,人口唔可以太少。
地方多,卡通畫面、劇情亦可以有多d轉變。
艦內要有基本城市設施,俾一條輝帶女去唔同地方談下情,多d選擇,
(唔駛好似劇場版咁,為溝女溝到去外太空,害死福卡)
...大概就係咁
美國尼米茲級航空母艦,船員連飛行員共6012人,航空母艦上面有商店,理髮店,更加有電影院。
Macross 又好 宇宙飛龍又好,應該係可以有容納過千人的設施。
HighLamb 發表於 24-11-2021 02:35 PM
美國尼米茲級航空母艦,船員連飛行員共6012人,航空母艦上面有商店,理髮店,更加有電影院。
Macross 又好  ...

依家佢寫5萬8~~~

Macross 上面有航空母艦,可以載6千幾人,一邊腳都大過隻航母好多,而且腳部位只是平民商店街,居住區可以存在其他位置上,全艘Macross可以載六萬人其實係可能。
再舉多個例子,九龍城寨 1987年遷拆時的人口紀錄係 33000人。

加X,又屈你一筆,笨大你好嘢
祖拿達軍連隊長 發表於 25-11-2021 11:06 AM
加X,又屈你一筆,笨大你好嘢

我SHF都抽左隻腳出黎, ROBOT魂都應該差唔多齊晒, 係今次呢隻太空魔龍中到應一應, 我估都應該無廠會出呢隻野, 所以先會訂, B記妳係好野, 無恥到一個點, 一盒野分開兩盒出, 我食埋妳呢次, 我應該都好少機會再買B記野....頂, 仲有超時空DX未齊腳, 未能成功抽身走! ^#*!@#()!^
根本英俊 發表於 25-11-2021 01:00 PM
我SHF都抽左隻腳出黎, ROBOT魂都應該差唔多齊晒, 係今次呢隻太空魔龍中到應一應, 我估都應該無廠會出呢隻 ...

一路鬧一路買

其實我都係比拉打SHF 玩到萬念俱灰,所以棄坑。
至於合金魂,尤其七十年代機械人,算係我呢代人o既債,我忍多幾隻。

今次一開始就預o左宇宙飛龍配件會分開賣,預o左俾佢,都算可以開開心心等。
要講不滿,反而係隻o野設計太簡單,只係得幾隻扭蛋級小飛機,冇乜機關玩。
Garycharm 發表於 25-11-2021 02:48 PM
一路鬧一路買

呢個真係死罪, 除左得過大字都唔知有咩玩, 唉..越講越灰...

我曾經有期待過出果陣會連埋D補品, 再一次證明我真係太天真啦....
官方發售日公開

師兄別責怪自己,只怪日本仔Bandai一向愛用這些卑鄙下流手段,去揸乾玩家金錢。所以現在有其他國家/地區新玩具廠(香港`内地`韓國)我們更要多支持,不要讓日本廠自己獨大下去!!
Garycharm 發表於 25-11-2021 02:48 PM
一路鬧一路買

除左光速電神, 同神勇三角朱古力仲有邊幾隻要忍

龍之子系列? 戰國魔神? 戰隊機械人? 我覺得舊果堆車仔飛機應該唔會再出
其實分開買同一set有齊有乜分別?你咪又係要比咁多錢

反而經濟能力唔好嘅人可以淨係買本體,平有平玩,貴有貴玩
出前一丁 發表於 27-11-2021 09:23 AM
其實分開買同一set有齊有乜分別?你咪又係要比咁多錢

反而經濟能力唔好嘅人可以淨係買本體,平有 ...

師兄留言就知妳經濟能力好好視錢財如糞土果隻! 我呢D窮鬼緊係唔會好似師兄咁一眼望穿左世情啦! 因為我覺得隻魔龍乜都無野玩, 佢既價理應包埋配件, 佢而家咁出法根本就係屈玩家再另花錢去買, 用情意結為賣點! 當然對於好似師兄妳呢類經濟能力好既玩家, 佢收妳幾多錢根本就唔會有影響, 但我呢D窮鬼, 就真係因為鐘意先去買, 覺得佢做法好差! 分別就係咁!