Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

等插,gx100出呢隻,具係先望
問題係, 咁大隻嘅話, Bandai 嘅銷售安排應該會有少少唔同, 感覺上呢一隻唔會好多街貨.

有無師兄訂左, 我搵到既價多數都5600 UP, 有無師兄搵到平小小有開訂呀?
根本英俊 發表於 16-9-2021 01:49 PM
有無師兄訂左, 我搵到既價多數都5600 UP, 有無師兄搵到平小小有開訂呀?

依隻野插水味濃,依家幾個日網長開任訂,同當日高迪安開賣前一樣....

不過如志在必得,訂定先會安心d既。
fallout8 發表於 16-9-2021 03:27 PM
依隻野插水味濃,依家幾個日網長開任訂,同當日高迪安開賣前一樣....

不過如志在必得,訂定先會安心d既 ...

之前V型都話插水, 到而家都未見有大貨見過, 不過我去日網睇過, 連埋運費都6000左右, 不過呢隻有情意結, 細過都好想佢會出隻大平例, 唉, 十五十六...十二好多貴野返, 韓仔百獸, 電動變形柯柏文, 本身都唔想入佢, 不過又覺得如果而家唔入, 怕遲D無人出咁大隻, 後追仲痛苦, 所以十五十六中...
根本英俊 發表於 16-9-2021 03:37 PM
之前V型都話插水, 到而家都未見有大貨見過, 不過我去日網睇過, 連埋運費都6000左右, 不過呢隻有情意結,  ...

V型俾菲律賓姐姐運曬返鄉下賣

不過以依隻gx-100既「份量」,我諗代理同鋪都唔敢大量入貨,賣唔出到時蝕倉租都蝕死佢,所以有愛都係訂左先安心d。
之前V型都話插水, 到而家都未見有大貨見過, 不過我去日網睇過, 連埋運費都6000左右, 不過呢隻有情意結,  ...

係啦!Dx 04 V型出嗰幾日淨係,在爆米見過賣$46條魚,其它舖影都無,後悔當日沒有買到。
事隔2,3個月後,在兆萬對出,見到有工人,拖着一版車,載著21盒 DX 04 V 型,去了家樂中心的顺豐,不知是否運出香港,因之後都不見市面有貨。
柴灣20座男孩 發表於 16-9-2021 05:42 PM
係啦!Dx 04 V型出嗰幾日淨係,在爆米見過賣$46條魚,其它舖影都無,後悔當日沒有買到。
事隔2,3個月後, ...

算啦, 其實而家出咩都好, 都有班玩家唱衰, 咩等99呀, 1999呀....到最後全城無貨又響度話人收起晒唔賣...所以我都係聽下就算, 而且而家買玩具已經唔同左, 妳想行入玩具店見到想要既即場買? SORRY, 無訂係無得買!

其實正常, 如果我係玩具店都唔會好似之前咁入咁多現貨, 一來好多人識上網買, 二來妳睇呢度, 好多師兄見親出咩都好口響話等跳樓價先入, 而且我入得多賣唔晒又係要找數又真係要賣跳樓價, 咁我不如收幾多訂咪返幾多, 有信心既咪返多小小, 唔係賣街, 係放上網賣....至於大家口中既跌價, 除非隻野出到黎真係出得差到飛天, 或者係代理死貨, 唔係妳想有跌到好似之前既價? 我覺得無咩可能。。。
最差結果一個月出SMH 有齊所有配件 version
DX V 型價錢都高企不下, 所以呢個系列, 我都係放棄喇!

負擔得到,有地方,想買就買。唔好因其他人吹淡就放棄。

除非,隻嘢玩一兩下易爛,我先會小哂老母。否則從無後悔。

暗黑王風雷 發表於 17-9-2021 10:39 AM
負擔得到,有地方,想買就買。唔好因其他人吹淡就放棄。

除非,隻嘢玩一兩下易爛,我先會小哂老母。否則 ...

我訂左, 不過呢個12月真係好甘....韓仔百獸, 大空魔龍, 同聲控柯柏文.....點會全部12月出呀...
根本英俊 發表於 17-9-2021 12:32 PM
我訂左, 不過呢個12月真係好甘....韓仔百獸, 大空魔龍, 同聲控柯柏文.....點會全部12月出呀...
...

全部咁大件, 我會擔心屋企有冇位放, 拆出來玩之後, 洗唔洗即時收返埋...
多過有冇錢買... 錢從來我洗咗之後, 就無乜記住, 你問我邊隻玩具買咗幾多錢, 我真係完全唔記得, 最多只記到約數, 如果出面再見到, 我真係唔記得買入價係平啲定貴啲

Panzer 發表於 16-9-2021 10:38 PM
最差結果一個月出SMH 有齊所有配件 version

唔會下, 最小都分開出配件包罷...
tsang_20190721 發表於 17-9-2021 09:07 AM
DX V 型價錢都高企不下, 所以呢個系列, 我都係放棄喇!

DX超力當時我都好心動, 不過當時見到既係除左大隻左之外, 真係無咩賣點, 個身型, 活動關節全部都無點改過, 所以好多次都係去到門口果陣放棄左...