Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

係動漫展睇過實物,唔計隻野好唔好玩,如果屋企有位,咁大隻放係廳display出離,真係好有霸氣!d親朋戚友上到離屋企,肯定睇到嘩嘩聲!
(大前題係屋企有位
Vince 發表於 24-12-2021 01:26 PM
正如之前有 c兄 講過,用「生命值硬接」la …. 而家買玩具係多左好多選擇,但出到咁大隻又要係IP野就真係 ...

唉, 佢呢期出d玩具好似轉晒做環保膠咁已碎到一個點...希望佢耐玩啦!
係朗豪坊看過實物, 龍既紅色地方好似只原膠色.....

睇完段影片,感覺條龍頸及龍尾冇乜力,擔心佢撐唔住,bandai出依個合金魂真係出得太過hea,近年出啲合金設計又hea,難怪得罪咁多師兄,真係唔好再幫口講乜嘢對舊合金致敬啦,跟本唔應該為佢而自圓其說,咁樣做會見唔到佢有進步嘅一日㗎
mpp025 發表於 24-12-2021 04:55 PM
睇完段影片,感覺條龍頸及龍尾冇乜力,擔心佢撐唔住,bandai出依個合金魂真係出得太過hea,近年出啲合金設計 ...

睇完段片,目測條龍,真係唔知邊部份是合金?
mpp025 發表於 24-12-2021 04:55 PM
睇完段影片,感覺條龍頸及龍尾冇乜力,擔心佢撐唔住,bandai出依個合金魂真係出得太過hea,近年出啲合金設計 ...

我估計成條龍除左對腳係合金外,其他位包括龍頭同條尾九成係膠,所以應該撐得住。
我同意依條龍係出得比較hea, 覺得設計果班人有d唔知想點既感覺,其實做得咁大隻,加多d玩法如造內構或電動機關會無咁寡。
睇完條片,用左成分鐘時間講果三幅插畫,依家好似果三幅畫先係主角
萬代把你們家那到了GX-100,,腿部可動還都做不到45度的地方該進一下啦,你們是學任天堂是嗎?不用做太好照樣有人買是嗎?都不會進步可動性的,是要每隻都只能站屍是吧?我看就算到GX-150,腿度
腿部髖關節腳踝可動性還是一樣不會變啦,看照片就只能站直直地有何好玩的啊?這價錢做成這樣我連想買的欲望都沒有

好勁!郁嗰頭,條尾會震;郁對腳,個頭又會震!好正~~
Garycharm 發表於 25-12-2021 12:33 AM
好勁!郁嗰頭,條尾會震;郁對腳,個頭又會震!好正~~

師兄, 妳睇錯啦, 應該係只要妳掂條龍, 個頭都震呀! 一定係致敬!

痴線, 成五千蚊妳出舊咁既垃圾出黎, 連正常表演都無佢好唔好意思?

配件無, 特效無, 可動條魔龍對腳應該都唔會可以左右打開, 金剛合體妳入樁式去表演? 痴線呀, 妳真係當玩家係水魚, 唔係扮喎!
主体,加武器成,七、八千蚊
无论喷几多口水,都会乖乖磅水嘅生物叫水鱼,水鱼成就左掠水环境同埋掠水公司,唔知佢哋有乜嘢好埋怨。
強化配件19800日㘣???唔係化?即係1400港元,全部總数共8000元,超過我份月薪一半,買了下月不用吃钣,一日五餐公仔麵啦!!!