Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

又要多比千四大洋了
呢度真係變晒質, 就係有人鐘意留言搵人鬧交, 唔怪得越黎越小人黎留言!

根本英俊 發表於 25-12-2021 10:03 AM
師兄, 妳睇錯啦, 應該係只要妳掂條龍, 個頭都震呀! 一定係致敬!

痴線, 成五千蚊妳出舊咁既垃圾出黎, 連 ...

剛剛見到,香港仔中心,二楼,收貨,見盒子就好大盒,應該今日會派貨,等睇報告。
根本英俊 發表於 25-12-2021 10:03 AM
師兄, 妳睇錯啦, 應該係只要妳掂條龍, 個頭都震呀! 一定係致敬!

痴線, 成五千蚊妳出舊咁既垃圾出黎, 連 ...

5千幾蚊係俾d忠粉買,跌到3千幾先係正常價,等。
路過見到忍唔住講句…

“身家唔好點溝李嘉欣丫?”
要比的錢, 要訂的錢, 都繳交了. 風吹雞蛋殼, 財散人安樂, 現在唯一做的就係靜待收貨, 和期望QC好D, 出得好D. 好處係D錢分開幾次比。
今天派了貨了
官方preview

http://tamashiinations.blog.jp/archives/12819115.html

魂限 GX-100X

本身都唔平仲要分件出,苯大食相會唔會難睇咗小小
咦?!金剛個發泡膠盒是分開的,難道會有單体發售?
gogoring 發表於 28-12-2021 01:05 PM
本身都唔平仲要分件出,苯大食相會唔會難睇咗小小

intentionally to split up, otherwise  the total cost will  be higher  and will kick off many fans .
the optional parts are less than 2k, people may fall into the trap easier.
They can even earn more,  this is bandai's TACTIC
bigbigfriend 發表於 28-12-2021 01:11 PM
咦?!金剛個發泡膠盒是分開的,難道會有單体發售?

未取貨,未知新金剛合金分佈,據講身上龍頭應該係全膠製。
單睇外形,新金剛和GX-27分別不大。比較下,再版GX-27仲好。

GX-27問題係強化件很鬆,我要用保貼膠固定。
無論係再版27、或100補件,都希望有改善。

聽聞條龍除左對腳係合金外,其他位都係膠,如果佢係開四千樓下,我無意見。
條龍的腳指有分兩隻 & 三隻?

係  發表於 28-12-2021 03:22 PM