Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

fallout8 發表於 28-12-2021 02:00 PM
聽聞條龍除左對腳係合金外,其他位都係膠,如果佢係開四千樓下,我無意見。 ...

唔L係嘛 一條膠龍賣5千幾
看凱金的圖,可憐的比gx-27時還不如,根本沒腿部可動可言,真不知這品牌的設計者在幹嘛?其他都可動,就髖關節腳踝跟被黏住一樣,做到100號了,可動還跟01時沒差別,真是垃圾100號
看凱金的圖,可憐的比gx-27時還不如,根本沒腿部可動可言,真不知這品牌的設計者在幹嘛?其他都可動,就髖關節腳踝跟被黏住一樣,做到100號了,可動還跟01時沒差別,真是垃圾100號
bigbigfriend 發表於 28-12-2021 01:11 PM
咦?!金剛個發泡膠盒是分開的,難道會有單体發售?

金剛會另售就預左,比較關心係新金剛個龍頭係合金定膠...

太大了,大過隻貓! 自覺這價位好像造得不夠精細,條龍本身我唔覺夠多Gimmick! 尤其金剛,似EVOLUTION (雖然整個肢體大部份是合金,但胸口龍頭是膠殼),膝頭飛鏢陰陽色是乜玩法?
可能我唔夠位Display, 似橄欖質咗隻藍色貓入格仔櫃咁。
都是覺得GX-27同KingArts最靚仔! (最愛KingArts隻金剛)GX-27開腳螺絲楔紙可解決縮腳問題,(永久都縮不到腳)。

算喇,已訂補品Parts, 到時都是Display 強攻型!
其實個擴展包咁樣出,令我非常不滿Bandai, 劏客劏得太過份了,食老本不特止,比佢劏埋水尾算,這真是GX-100X交叉YZ!
其實玩大D可以玩具有玩具咁出,其説明書可等半年後出有訂先攞到去玩件玩具咁咪仲高檔!

好彩現在有好多其他厰出D有誠意嘅玩具多好多選擇!

陰陽色???是指哪方面呢?
G-man 發表於 29-12-2021 12:35 AM
陰陽色???是指哪方面呢?

Last 張圖個膝頭哥對飛鏢。原設是這樣的色嗎?
fallout8 發表於 28-12-2021 02:28 PM
金剛會另售就預左,比較關心係新金剛個龍頭係合金定膠...

金剛胸口龍頭是膠,所以話似Evolution
看完視頻之後,慾望減了一半了
快快 發表於 29-12-2021 12:47 AM
金剛胸口龍頭是膠,所以話似Evolution

個龍頭變做膠,真係一大倒退。
請問師兄金剛小腿個伸縮機關有冇改良?舊果隻gx-27個伸縮位玩耐左會鬆,變長短腳....

暫時ok, 長遠未知  發表於 29-12-2021 12:34 PM
快快 發表於 29-12-2021 12:11 AM
太大了,大過隻貓! 自覺這價位好像造得不夠精細,條龍本身我唔覺夠多Gimmick! 尤其金剛,似EVOLUTION (雖 ...

陰陽色係刻意咁做定係QC問題,要等其他師兄開箱先知答案。

刻意的,應隻隻開箱都一樣。  發表於 29-12-2021 08:25 AM
睇完條片, 真心覺得佢唔係好對得住個價錢.
大大聲話 GX-100, 但誠意欠奉
快快 發表於 29-12-2021 12:11 AM
太大了,大過隻貓! 自覺這價位好像造得不夠精細,條龍本身我唔覺夠多Gimmick! 尤其金剛,似EVOLUTION (雖 ...

好多c兄都話條龍唔夠 Gimmick … 我自己就覺得只要加埋 DLC 佢已經齊晒武器,本身龍有發聲,可以打開做金剛發射台。另外佢本身最大既 gimmick 我個人覺得就係「巨」,今時今日除左 TF,我真係好小見到有咁大 size 既玩具。當然相對價錢都前無古人….

Btw 未有得攞,攞左亦唔知點入屋既飄過 …..