Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

Vince 發表於 29-12-2021 10:42 AM
好多c兄都話條龍唔夠 Gimmick … 我自己就覺得只要加埋 DLC 佢已經齊晒武器,本身龍有發聲,可以打開做金 ...

Vince兄你今次會拍開箱片嗎?
如果會的話我想你講多少少邊個位係合金同新舊金剛比較。
計起上來超合金魂我最後買既一隻係十五機合體。之前買左 DX 超力不過最後都係賣番出去,就係覺得 DX 除左大隻之外一無是處。如果將來出戰隊既話,我或者會再入坑。
fallout8 發表於 29-12-2021 10:50 AM
如果會的話我想你講多少少邊個位係合金同新舊金剛比較。 ...

我未到手呀。
等到入手後我盡量安排下(唔擔保成事)… 最大問題係隻野咁鬼大隻,我要係屋企搵個「見得人」既位拍,拍完又要搵個屋企人見唔到既位隱藏返佢 ….
快快 發表於 29-12-2021 12:38 AM
Last 張圖個膝頭哥對飛鏢。原設是這樣的色嗎?

可否向香港代理要求更換此配件呢?因為那是沒可能&不能接受的!!
龍頭唔係合金咁真係有點那個. 莫非怕條龍頸唔夠力??

十字劍 ....在朗豪仿又無特別留意到, 真係鴦鴦色喔!~
Vince 發表於 29-12-2021 11:10 AM
我未到手呀。
等到入手後我盡量安排下(唔擔保成事)… 最大問題係隻野咁鬼大隻,我要係屋企搵個「見得人 ...

感同身受

依家d玩具吓吓鬼甘大盒,如果要留盒好快打爆屋企空間,除非租迷你倉,問題係要個個月俾成千蚊租,租幾個月舊錢已經夠你買好多玩具....
nela 發表於 29-12-2021 12:05 PM

十字劍 ....在朗豪仿又無特別留意到, 真係鴦鴦色喔!~ ...

睇 YouTube review 片,十字劍真係鴛鴦色
Chimagun, 個十字標真係發神經
Vince 發表於 29-12-2021 10:42 AM
好多c兄都話條龍唔夠 Gimmick … 我自己就覺得只要加埋 DLC 佢已經齊晒武器,本身龍有發聲,可以打開做金 ...

我都等緊通知收貨, 明明度度都有貨了, 就係未運到入黎...我一早已經將個盒俾左我老婆睇, 同話好似好大盒, 當然個盒同人既比例就無俾佢見到......
nela 發表於 29-12-2021 12:05 PM

十字劍 ....在朗豪仿又無特別留意到, 真係鴦鴦色喔!~ ...

以B記既能力, 我真係唔覺得佢解決唔到唔夠力既問題! 我睇個片, 條龍尾同不舉係無分別...真係出得好HEA..
fallout8 發表於 29-12-2021 10:50 AM
如果會的話我想你講多少少邊個位係合金同新舊金剛比較。 ...

條龍係全膠, 得腳板係鐵, 金剛除身之外都係合金, 三隻細既都有合金! 我都係睇片講! 我貨未到手!
MasterGen 發表於 29-12-2021 11:00 AM
計起上來超合金魂我最後買既一隻係十五機合體。之前買左 DX 超力不過最後都係賣番出去,就係覺得 DX 除左大 ...

我同師兄一樣, 手上既超合金系列, 只有15機同金毛兩隻, 本身想入宇宙大帝, 不過真係覺得差左D野, 所以都係希望有三廠如POST +等會出...百獸我等緊韓仔果隻, 應該都係1月先出到....
根本英俊 發表於 29-12-2021 01:52 PM
我都等緊通知收貨, 明明度度都有貨了, 就係未運到入黎...我一早已經將個盒俾左我老婆睇, 同話好似好大盒, ...

C兄,咁報海關好危 wor,佢念既好「大」盒,可能只係一盒船仔,但你攞盒「航空母艦」返屋企
Vince 發表於 29-12-2021 12:40 PM
睇 YouTube review 片,十字劍真係鴛鴦色

會唔會又係果d某某X係鴛鴦色為左同某某Y致敬所以要用鴛鴦色.... 依家d玩具好鐘意玩依d噱頭野。
Vince 發表於 29-12-2021 02:23 PM
C兄,咁報海關好危 wor,佢念既好「大」盒,可能只係一盒船仔,但你攞盒「航空母艦」返屋企
...

錯啦,佢依招真高明。
佢過海關時可以大大聲話自己被騙,話當時間鋪老板明明話個盒好細,但係收貨時先發現咁大盒,因為已full paid所以無奈地帶佢返屋企,依家眼濕濕好唔開心.... 最後佢老婆唔單止無鬧佢重不停安慰佢tim