Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

fallout8 發表於 11-1-2022 08:24 AM
應該好多成本去左d led燈道,其實唔要發光gimmick減返五舊賣對用家來講會唔會開心d呢...  ...

又咁講,佢呢個size, 可動,設計,上色,武器,俾B記出會幾錢?
分分鐘收你2500以上。

當然無燈減5百會更好,但真三一出呢下絕招,係加埋粒燈先夠正!
馬仔 發表於 11-1-2022 09:33 AM
又咁講,佢呢個size, 可動,設計,上色,武器,俾B記出會幾錢?
分分鐘收你2500以上。

如果我無攪錯的話,應該係身體每個發光位都係獨立供電,所以每次入電芯,都要分別入落去手,小腿,大腿,上身,下身?頭?再如果每個位都要獨立開關電源

就咁睇條皮帶褲有機會出事,事關佢成條拆得出來,裡面又有獨立電源同燈,而且前面個位同下面條J唔係扣死,即係有機會甩同斷,分分鐘連個燈位都影響埋

wiswis 發表於 11-1-2022 11:27 AM
就咁睇條皮帶褲有機會出事,事關佢成條拆得出來,裡面又有獨立電源同燈,而且前面個位同下面條J唔係扣死, ...

呢間廠出名結構硬淨, 等睇報告先
fallout8 發表於 11-1-2022 08:24 AM
應該好多成本去左d led燈道,其實唔要發光gimmick減返五舊賣對用家來講會唔會開心d呢...  ...

咁你見超合金魂,千值練,post+無燈有無平500舊比你,對比上面3間,CCS算良心店了。
loikaleong 發表於 11-1-2022 05:23 PM
咁你見超合金魂,千值練,post+無燈有無平500舊比你,對比上面3間,CCS算良心店了。 ...

師兄唔好誤會,我唔係話CCS賣得貴,我只係覺得以依家既技術,d玩具真係唔適合玩太多聲光效果,好似依隻真三一,要係甘多位入電芯都幾麻煩,除非將來可以發展到係單一位置插線差電甚至乎無線差電就唔同講法....
fallout8 發表於 11-1-2022 06:42 PM
師兄唔好誤會,我唔係話CCS賣得貴,我只係覺得以依家既技術,d玩具真係唔適合玩太多聲光效果,好似依隻真 ...

many LED mean many sites will be hollow, thus many parts may break…….I would rather keep lesser LED
fallout8 發表於 11-1-2022 06:42 PM
師兄唔好誤會,我唔係話CCS賣得貴,我只係覺得以依家既技術,d玩具真係唔適合玩太多聲光效果,好似依隻真 ...

我覺得呢樣你可以參照下DH合金巨靈神
佢就係插線叉電
nok031059 發表於 11-1-2022 08:41 PM
佢就係插線叉電

中動iron man都係呢個方法。
不過我個人覺得ccs 應該用唔到這一個方法,首先要預留拆件充電的位置對外型產生影響,第二全身發光即係要用磁石或者電線通過關節連接電源,這則會令可動性更低燈更易壞
nok031059 發表於 11-1-2022 08:41 PM
佢就係插線叉電

如果可以插線叉電,甘就唔同玩法,可以接住電源或尿袋放係display櫃長期亮燈
fallout8 發表於 11-1-2022 10:14 PM
如果可以插線叉電,甘就唔同玩法,可以接住電源或尿袋放係display櫃長期亮燈 ...

放心, 隻DH合金講到明你唔接電線, 佢絕對唔著
fallout8 發表於 11-1-2022 10:14 PM
如果可以插線叉電,甘就唔同玩法,可以接住電源或尿袋放係display櫃長期亮燈 ...

講真,如果可以在個底座有接電源線,然後只要底座駁電,隻野插在底座就可以充電或長期發光,或者再加強版,可以加埋遙控開關燈,咁就正
genesicgaogaiga 發表於 11-1-2022 08:38 PM
many LED mean many sites will be hollow, thus many parts may break…….I would rather keep lesser ...

正解,HOTTOYS 個售貨員同我講過話END GAME隻愛國者設計時因為全身金屬,加埋上身又重,所以雙腳及腰以下放棄加燈,因為設計上需要加個洞入電,好容易令關節及受力位斷裂
就算HT ... 1:4 ironman, 只有地台先有插線著燈, IM本身都係用電池餅.

一係好似 PG Unicorn 咁插屎忽就全身著, 但離開個座就無得著
wiswis 發表於 11-1-2022 11:27 AM
就咁睇條皮帶褲有機會出事,事關佢成條拆得出來,裡面又有獨立電源同燈,而且前面個位同下面條J唔係扣死, ...

我好憎玩具入盒要拆件,
武器、背包、翼等等冇辦法,但係頭、肩甲、腰帶果D拆o黎做乜Q?!
玩一次煩一輪!

尤其依家d玩具又唔係硬淨過人,擺幾年,膠件老化,已經要小心玩,佢老哥仲要我用力拆件。
想點o者?!!!