Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

人仔1580                  
Dancougaproto 發表於 20-12-2021 01:57 PM
無限接近完美的真三一,如果要雞蛋裏挑骨頭的話,主要是心口窄咗少少,對翼唔夠紫,紅色可以再深一點。二 ...

造型上黎講好似都係比唔上千值
睇下佢正樣個樣 整到好呆咁
九成用萬能俠骨架
頭細咗,對翼會做對十六寸比佢

等開訂

應該係可以亮燈吧? 上隻賣淫俠都亮到的話;

身型比例不錯, 有眼珠幾好的; 惟裂界得太複雜了吧? 及對翼都係細囉 (好似無一個產品對翼係夠大...)

若巨型+亮到綠燈+平過黎緊的超合金魂版的話, 我會揀呢隻OVER BANDAI VER

Dancougaproto 發表於 20-12-2021 01:57 PM
無限接近完美的真三一,如果要雞蛋裏挑骨頭的話,主要是心口窄咗少少,對翼唔夠紫,紅色可以再深一點。二 ...

已見有 shop 開訂 19xx。
精粉開1950 ,好貴⋯⋯
ultrarider23 發表於 20-12-2021 02:03 PM
造型上黎講好似都係比唔上千值
睇下佢正樣個樣 整到好呆咁

真三一的頭很多時候都是角度限定,眼珠設計的硬傷。
千值又膠,又細隻,又貴;EX合金就容易斷;山口式出油;SR關節自動鬆;三零比例出事。
只要Ccs 醒醒定定keep住好似之前兩隻的質素,最好真三一並不難達成
bigbigfriend 發表於 20-12-2021 02:22 PM
精粉開1950 ,好貴⋯⋯

至少都算係二千樓下,明天去訂
熱狗OO 發表於 20-12-2021 02:20 PM
應該係可以亮燈吧? 上隻賣淫俠都亮到的話;

身型比例不錯, 有眼珠幾好的; 惟裂界得太複雜了吧? 及對翼都係 ...

25cm,精品話呢隻全身發到光,話說精品係咪仲係ccs 總代理
蓍燈係好正
但為著燈而雙腳變粗了, 感覺怪怪.
CCSToys之前幾隻都出得好好,呢隻都應該會入。

不過論設計,認真直到今日都仲係 Fewture EX真三一最正。比例好,全隻合金,細部設計如一號背後暗藏二號三號臉部真係瘋狂~! 好難在「設計」上超越佢。

等你CCSTOYS SHIN GETTER!
之前隻CCSTOYS Zero 好滿意,抵食夾大件。
而他真三一造型堪比選美造型,應大得大,應細得細。
剛買了金屬色Three zero 真三一,真的。偏瘦偏瘦,不太喜歡大腿的型狀,但成隻野性價比高,塗裝,關節設計同重量都非常滿意,是抵玩的,自覺將他擺爆地pose最好(企直太瘦了),可同千值黑三一,一左一右門神爆! Three zero 手長腳長仲爆得自然D!
現在最期待是CCSTOYS SHIN GETTER, METAL BUILD的真三一真喺要進取下先得。同意FEWTURE真三一設計是無出其右,超級經典,但這系合金只適宜好似看藝術品咁齋企欣賞。
動也不能動,我要看著你....
CCSTOYS真三一快D出,我預位比你!

Dancougaproto 發表於 20-12-2021 02:25 PM
真三一的頭很多時候都是角度限定,眼珠設計的硬傷。
千值又膠,又細隻,又貴;EX合金就容易斷;山口式出油 ...

其實都唔係淨係眼珠問題 有眼珠都一樣可以好型
cctoy呢隻係個面型同綠色parts既比例都出出地事
其實係咪淨係得我一個覺得,塊面似漫畫版(啱啱已經落訂)
如果要挑骨頭嘅話,就係隻綠色偏藍