Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

Edmond22 發表於 21-12-2021 12:23 PM
你指CCS定千值先? CCS就唔覺佢有呢個practice...千值就好難講,不過以佢果隻真三一既人氣同埋已經玩過黑 ...

出金屬色(靜雞雞)腰關節改良版
eddiem249 發表於 21-12-2021 03:18 AM
見到正面個面相,你就唔會想買

擺明角度問題,如果個頭垂低啲應該會順眼好多,另外睇返幅相好似連特效件都可以着燈。
當年Metal build初號機咪一樣俾人鬧正面,但係最後所有人咪都係爭住買,俾人炒到飛起。好多玩具都係要真正攞上手先會明白佢係咪好,如果為咗一兩個角度而唔去買實在太斷章取義了。反正我已經訂咗,等二月出貨睇吓佢點囉。
不過其實呢間公司的售後已經算比較好,我上次天元突破個頭刮花左,佢都肯俾我換件
馬仔 發表於 20-12-2021 11:03 PM
無位都要汁個位俾佢。

好多紅色 聖誕老人?
或係新年氣氛!
馬仔 發表於 21-12-2021 10:42 AM
佢當年出隻有上色昆人落定,出來變左成型色,而家睇佢夠唔夠疆出電鍍色,因為佢一出實俾人小獲金,睇下佢 ...

I bought the black version, so a bit better
已下訂 已經有ccs的zero 品相好滿意 所以三一我都放心落訂
難得有隻壯碩的真蓋特
胸部兩側卻為了可動被削去兩塊肉實在遺憾
如果能像千值練那樣把關節造型融入胸部整體之中
就能在保有外型的同時做到高可動

小丑的鐮刀 發表於 21-12-2021 10:15 PM
難得有隻壯碩的真蓋特
胸部兩側卻為了可動被削去兩塊肉實在遺憾
如果能像千值練那樣把關節造型融入胸部整體 ...

題外話,而家先發現到,原來千值練呢隻對眼神有d傻仔
紫月葵 發表於 22-12-2021 01:09 AM
題外話,而家先發現到,原來千值練呢隻對眼神有d傻仔

係,但因為太細,基本上不會對外觀構成影響
Lawchee 發表於 22-12-2021 09:08 AM
係,但因為太細,基本上不會對外觀構成影響

唔好講對眼,一想起佢條垃圾腰已經唔想玩佢,日日成look七咁企響到,彎底想執下個斧頭都做唔到,即時斷腰。
CCS個頭可以再執執佢
eddiem249 發表於 21-12-2021 03:18 AM
見到正面個面相,你就唔會想買

睇番之前出既頭,新世紀合金個頭似乎最靚。
馬仔 發表於 22-12-2021 12:26 PM
睇番之前出既頭,新世紀合金個頭似乎最靚。

同意
千值似死魚眼,SR個樣好搞笑,EX古古怪怪
不要差過sr合金,一切都可以慢慢傾xD
我仲以為大家最鍾意ex合金

原著卡通比例最好是最先2000年青島文化出的新世紀合金。
隻隻都比我換哂透明窗口裡的內構件(第三隻除外,原裝已是電鍍件。就是給他挑起鋪癮)。夜光色件變哂電鍍件更閃爍!也是沒能怎動的合金。
我愛一碌葛!