Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

it's a nice design.
ZERO已經訂咗 而家又要落訂:no:
紫月葵 發表於 16-1-2021 10:08 AM
當初訂天元除咗係中意角色之外,重點係大大隻合金又夠平,但如果越嚟越貴,就算再中意個角色都可能會諗一 ...

正如隻P+天威一樣,變完形一次已經可以玩晒入櫃,3.5K就咁變咗隻景品,好雞肋~
wiswis 發表於 16-1-2021 06:48 PM
正如隻P+天威一樣,變完形一次已經可以玩晒入櫃,3.5K就咁變咗隻景品,好雞肋~ ...

基本上所有成品玩具都係,一早已看透/化
wiswis 發表於 16-1-2021 06:48 PM
正如隻P+天威一樣,變完形一次已經可以玩晒入櫃,3.5K就咁變咗隻景品,好雞肋~ ...

所以我寧願佢出 可動 但整得好看 已經好滿足
eddiem249 發表於 16-1-2021 06:52 PM
基本上所有成品玩具都係,一早已看透/化

可能玩開變形金剛,所以養成咗得閒就隨手拎一兩隻出嚟變嘅習慣,不過變相要考驗件成品嘅耐操度,好多日系嘅都做唔到呢點
試過隻天元... 呢隻好難忍
唔會無翼無斧頭下馬!?
講起千值練果隻真係好嬲!俾成千幾蚊居然無上色!有冇人知咩原因?
馬仔 發表於 18-1-2021 09:18 AM
唔會無翼無斧頭下馬!?

翼應該有,其中一張相背後有一個件可拿下,應該是裝翼的,不過有趣的是只用一個插位。

斧頭就大家要祈禱了。我仲貪心,諗緊鐮刀同Getter Sunshine的特效 :35:

話說,以萬能俠ZERO的經驗,裂甲位置我估佢會做發光效果。:67:
ToyKnife 發表於 18-1-2021 10:15 AM
翼應該有,其中一張相背後有一個件可拿下,應該是裝翼的,不過有趣的是只用一個插位。

斧頭就大家要祈禱 ...

我覺得ccs應該會比埋斧頭,因為根據上兩隻經驗,被其他公司忽略了的配件也有附上(天元突破的細鑽,sr版要另買,千值練都冇)(萬能俠zero背後的圓環,At版都要另買),所以今次應該都會比足武器:^
aesopa09843 發表於 18-1-2021 09:30 AM
講起千值練果隻真係好嬲!俾成千幾蚊居然無上色!有冇人知咩原因?

我當日都係響展覽到睇到有上類似閃紅色先定,佢偷色偷到無色真過份,呢間咁既公司越做越差,已經對佢無咩感覺,留番d錢買pose+同cctoys好過。
如果三一冇斧頭,我一定唔訂!

呢隻整體造型唔錯,比較可惜係下身髖關節設計,
同笨大SR、千記、EX一樣,冇o左卡通下腹一體成型o既感覺。
....呢一個係真三一特色。

整體靚,我打算訂。
不過我一定企硬,
講多次:如果呢隻真三一冇斧頭,我一定唔訂!
除左 斧頭,我覺得要跟埋 鎌刀
:shiny:
Garycharm 發表於 18-1-2021 02:37 PM
如果三一冇斧頭,我一定唔訂!

呢隻整體造型唔錯,比較可惜係下身髖關節設計,

武器反而唔驚,因為有副廠出俾千值真三一既加大版斧頭同鐮刀可頂上
反而對翼難搞,設計上真三一對翼比較似生物,但如果夾落CCS或者MB呢D機械感重既設計又硬係唔點咁
對翼係最勝負位~