Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

nok031059 發表於 11-1-2022 10:50 PM
放心, 隻DH合金講到明你唔接電線, 佢絕對唔著

加個尿袋可解決問題,個尿袋當機械人背包XD
我唔鐘意D玩具入盒要左拆右拆, 因為咁好麻煩, 妳睇隻POST +太空小五義, 真係煩到我都唔想開佢出黎玩! 一係妳盲預留一個位, 可以大組合完一野過可以放入盒就唔洗咁煩!

另外入電, 真心, 下下入24粒都有D頭痛, 但妳叫我插住尿袋我又唔想, 因為都係鐘意放上手郁下攪下, DISPLAY因為塵既關係, 我懶我抺所以D玩具好少DISPLAY, 最多都係放響度就手得閒玩幾野, 之後有新既都會入番隻舊既入盒, 一來因為而家D玩具根本就唔係設計俾妳"蕉蕉蕉"咁玩, 二來一陣又話曬到會甩色, 掂得多又會甩色, 郁得多又會鬆, 好煩...但拆電既問題都係嚴重, 我都想佢一個位可以開關晒所有燈, 但如果可以設計成咁, 我覺得加多一千都似, 另外咁樣加法, D關節一定會弱化, 到時孜係問題, 妳話佢唔加燈, 咁同坊間既真三一又大同小異, 吸引力又大減! 都係願者上#, 但我都係以期待既心情去等佢返黎! 因為如果佢遮光遮得好, 又有吹夠既透光度, 當妳開晒燈果下又真係好型, 而家只係希望佢控制燈既開關盡量小, 不過應該都無咩可能.....
wiswis 發表於 12-1-2022 11:09 AM
正解,HOTTOYS 個售貨員同我講過話END GAME隻愛國者設計時因為全身金屬,加埋上身又重,所以雙腳及腰以下 ...

this shin getter may be very fragile.
我寧願插USB,任何電芯一耐咗就有機會漏水,一漏水發毛整壞燈,只想提醒大家買有牌子電芯,玩完最好拆返啲電芯出來......
robotkelvin 發表於 12-1-2022 02:18 PM
我寧願插USB,任何電芯一耐咗就有機會漏水,一漏水發毛整壞燈,只想提醒大家買有牌子電芯,玩完最好拆返啲 ...

無論電芯同鈕型電都一樣,我兩隻合金魂鐵人28便是,幸好清理後仍著到燈
全著燈真係好型
genesicgaogaiga 發表於 13-1-2022 01:24 AM
https://www.bilibili.com/video/BV1S3411e7Wg/

條片好毒
genesicgaogaiga 發表於 13-1-2022 01:24 AM
https://www.bilibili.com/video/BV1S3411e7Wg/

用到膠黏鎖實個發泡膠盒,會唔會誇左D, 重到掉死人?
馬仔 發表於 13-1-2022 07:04 AM
用到膠黏鎖實個發泡膠盒,會唔會誇左D, 重到掉死人?

上次見到用膠黏鎖的玩具已經係hottoys 出的hulk buster
Dancougaproto 發表於 13-1-2022 11:49 AM
上次見到用膠黏鎖的玩具已經係hottoys 出的hulk buster

they may worry that this shin getter may have broken parts lif flipped over during transport like broken head neck of MZO if the box is not tightly sealed.

我見佢有部份燈係暗到好似無開咁, 例如大脾位, 同D燈都好似唔係咁明顯, 特別係大脾同手既燈, 真心呢隻野既賣點我覺得係佢識著燈, 而唔係佢既關節(無齒輪), 隻腳又唔可以屈到180度, 所以希望呢個唔係大貨, 如果佢出到咁, D燈咁唔明顯, 會好失望囉!
仲有, 個盒可唔可以唔好咁大盒, 真係好浪費D位, 下下都咁大盒, 可以縮細D嗎? 又唔係個盒越大就代表出得越好, 打開空洞洞咁, 好心就設計細盒D好唔好....唔好要下下拆件先可以入盒好唔好?
總代理已經批貨~下班去取貨
根本英俊 發表於 13-1-2022 02:18 PM
我見佢有部份燈係暗到好似無開咁, 例如大脾位, 同D燈都好似唔係咁明顯, 特別係大脾同手既燈, 真心呢隻野既 ...

其實我理解到的,他應該是為了減低運輸途中零件損壞的風險而拆多啲件。
但係今次個盒好似真係大得滯,叫我攞貨嗰間舖竟然話個鋪唔夠位,要早一日預約,喺個倉攞貨,有冇咁癲呀!Btw以下呢段片有比較盒子大細
https://www.bilibili.com/video/BV1Ba411q7c7/?spm_id_from=333.788.recommend_more_video.-1

不過Ccs 都算係良心,出廠自帶兩套電池
今日見米青返貨,都好大個箱, display 實物,背翼金屬位好實淨下