Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

Finalmoon 發表於 14-1-2022 01:18 PM
膠係絕緣體, 正常電壓點會起火? 所有電線都係包膠架喎..

其實我係唔識先問啫xD
genesicgaogaiga 發表於 14-1-2022 02:16 AM
https://www.bilibili.com/video/BV1Ba411q7c7?from=search&seid=15980355481842118393&spm_id_from=333.33 ...

佢擺嗰啲姿勢有啲我真係冇諗過(笑
Dancougaproto 發表於 13-1-2022 06:50 PM
其實我理解到的,他應該是為了減低運輸途中零件損壞的風險而拆多啲件。
但係今次個盒好似真係大得滯,叫我 ...

聽攞左既師兄講, D電好雞, 所以最好自己買定....
電池餅唔想因小失大當然換哂有牌子果D啦
上次隻萬能俠好食電
萬能俠換了三次電,事後關左燈,幾星期都會無晒電。
對多數DISPLAY系玩家,燈只是GIMMICK,實質意義不大。
bunnyyau 發表於 14-1-2022 03:41 PM
上次隻萬能俠好食電
萬能俠換了三次電,事後關左燈,幾星期都會無晒電。
對多數DISPLAY系玩家,燈只是GIMMI ...

如果可以長插電著燈就唔係咁講
啱啱收到msg已經有得拎
有試版睇喇, 大陸出品就當然國內朋友取得先喇:

https://www.youtube.com/watch?v=Yijaa_uEN-A
熱狗OO 發表於 14-1-2022 05:55 PM
有試版睇喇, 大陸出品就當然國內朋友取得先喇:

https://www.youtube.com/watch?v=Yijaa_uEN-A ...

其實香港昨天已經發了貨,差一日半日就唔好計較啦,同埋這些不是試版,係大貨。
同埋我覺得對眼玩落去比想像中大,果然係角度限定xD
12月尾開訂,2月發售預定,一月中提早發售,真的很爽!

快影幾張傷眼圖分享下

2022 best buy! 唔係完美但性價比絕對高,關節鬆緊適中,夠重夠大隻,武器齊全仲可以有少許連動變形,着燈可以話係錦上添花。 至於玩具本身仍有少許不滿,手碗唔係Ball joint,只係一條膠棍遷就發光,腰只可以前後拗但唔可以左右拗,其他其實都冇乜大問題,雖然唔係超高可動但基本動作完全做到。 至於有人擔心着燈會影響關節,就咁睇就唔覺有咩影響,唯一見到電線係條腰啫。 另外玩具本身開盒已入哂電可以一開即玩,送俾你果啲係士啤用,咁貼心既玩具而家已經極少見,另外留意尖角,玩嗰時小心啲,唔好俾細佬行埋嚟,廢噏完,大家玩得開心。
Hawk 發表於 14-1-2022 11:01 PM
快影幾張傷眼圖分享下

Hawk兄,請問你嗰隻D手刀對位難不難裝穩?
細手刀還好,大手刀好似對位麻麻地,定我唔識搞,好像總是裝不嵌入手臂條罅咁。

其他都很滿意,尤其連動機閾。但話時話,這隻D燈夠創新夠多嘢玩,略嫌腳踭有D似山口。
其實呀某些食老本品牌若面皮不夠厚,會不會有些汗顔?

有冇西Getter Two?
謝師兄靚相,睇相好甲組腳吓,唔熟真三一,係咪原著設定都係咁?
快快 發表於 14-1-2022 11:26 PM
Hawk兄,請問你嗰隻D手刀對位難不難裝穩?
細手刀還好,大手刀好似對位麻麻地,定我唔識搞,好像總是裝不嵌 ...

大手刀係咪前臂果3條大刀? 我啱啱試過裝到冇問題,我對圓形突出嚟嗰位裝就得。 把大刀原來郁得,我真係覺得哩間公司明白我地鍾意玩乜,正!