Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

快快 發表於 15-1-2022 09:13 PM
左手手刀有D對位不順。右手ok(小手刀)。但兩者我都唔敢入哂,怕拎唔返出來。
大手刀更難裝。最終滾水淥, ...

好一個潤手霜xD
不過我留意到隻手個入榫位唔係一直線,應該真係啤膠嗰陣有啲偏差
快快 發表於 15-1-2022 09:13 PM
左手手刀有D對位不順。右手ok(小手刀)。但兩者我都唔敢入哂,怕拎唔返出來。
大手刀更難裝。最終滾水淥, ...

快快兄,你係 total 入左 3隻?
真係有「愛」

年多前出灰模時啱口味就比小小訂訂咗兩隻,點鬼知佢突然間上星期尾突然出現貨,心急衝咗現貨先。唔知CCS會唔會出別色版例如金屬色...  發表於 17-1-2022 09:53 AM
老實講,睇完咁多 review 我係解左毒。
原本好 like 佢全身發光,但出黎既效果冇想像中好,再加上要想開個燈都要又拆又裝,都米話唔煩呢 …
另外,魔改造形佢亦唔係唯一,要講靚仔,我自己既排行會係:EX > 千值練 > ccstoys > Threezero …
結論係,隨緣買到就買 ….
但我見個stand 支鐵支要換姨媽巾咁插件, 呢件parts 只全膠, 做個飛前姿勢分分鐘就爛了. 都係轉返其他stand 穩陣
Vince 發表於 17-1-2022 10:17 AM
原本好 like 佢全身發光,但出黎既效果冇想像中好,再加上要想開個 ...

成日覺得玩具著燈係GIMMICK,對DISPLAY無咩用處。
寧願佢俾少D燈,賣平幾舊俾我
精粉訂左未收到訊息,本來見官圖好興奮咁去訂,但睇左幾個開箱片之後就有少少不滿, 貴左咁多但成隻好膠,對眼真係麻麻,好多位太實配件難裝。
Vince 發表於 17-1-2022 10:17 AM
原本好 like 佢全身發光,但出黎既效果冇想像中好,再加上要想開個 ...

EX我手上有隻萬能俠一號,長擺係櫃咁多年俾我既感覺係得個擺字,依隻CCS真三一叫做有樣睇之餘重有得玩吓咁。

看完開箱及討論,剛訂了六月貨期一隻
keeliu 發表於 17-1-2022 12:31 PM
精粉訂左未收到訊息,本來見官圖好興奮咁去訂,但睇左幾個開箱片之後就有少少不滿, 貴左咁多但成隻好膠, ...

我反而覺得其實佢個樣唔太差
其實除咗包裝太誇張外,手腕冇關節同埋我唔玩燈外,我個人好鍾意,關節好扭,外型帥氣,性價比一流。就睇吓metalbuild有冇得比較下。
faixwong 發表於 17-1-2022 10:58 PM
其實除咗包裝太誇張外,手腕冇關節同埋我唔玩燈外,我個人好鍾意,關節好扭,外型帥氣,性價比一流。就睇吓 ...

個盒真係大到唔合理,就當係為左保護隻翼和本體,都係太過大盒,唔方便收藏。
至於顏色,係類似GFFMC果種消光啞色。
如果習慣三一係光油令面既人,會唔滿意。但如果係親返CCSTOYS上隻萬能俠,啞色又非常合理。
如果佢出返之前隻天元突破係呢隻消光紅,我諗我都會買多隻一隻
bunnyyau 發表於 18-1-2022 09:31 AM
個盒真係大到唔合理,就當係為左保護隻翼和本體,都係太過大盒,唔方便收藏。
至於顏色,係類似GFFMC果種 ...

我估係想保護隻野d電子零件,所以落曬發泡膠整到鬼死甘大盒。
最後都係俾d燈毒到,訂左六月期貨
請問有冇師兄可動手出事?我兩隻可動手掌的手指公ball joint 都出現了白痕