Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] CCSTOYS 真三一萬能俠1號

Edmond22 發表於 18-1-2021 04:07 PM
武器反而唔驚,因為有副廠出俾千值真三一既加大版斧頭同鐮刀可頂上
反而對翼難搞,設計上真三一對翼比較 ...

CC應該係未公佈會唔會包對翼同斧頭,依家係試作品,未擺出o黎都仲係情理之中。

不過見大家講開我就講下咁o者~~

翼又好斧頭又好,出一隻玩具應該包埋。
EX、千記真三一我都有,我當CC佢相同質素,我老蟹唔信多把斧多對翼會增加好多成本、廠方要「迫住」分開賣。

人人標準唔同,
作為玩具友,我好簡單,唔滿意件產品就唔買。

聽說跟ZERO差不多大,對照官方之前釋出的MB大魔神合照
這隻很可能比EX合金還大

另外近期的真蓋特基本都沒附步槍
CCSTOYS若能作到大體積+步槍,應當會是近期最完美的真蓋特
小丑的鐮刀 發表於 18-1-2021 05:25 PM
聽說跟ZERO差不多大,對照官方之前釋出的MB大魔神合照
這隻很可能比EX合金還大

多謝師兄比較圖。
以前我成日覺得玩合金要夠大隻,依家由EX開始,K.A.、pose+、CC 隻隻都牛龜咁大,
我好滿足。剩底落o黎,係想玩具廠方可以善用盒子空間,盡量做細少少個盒~~{:1_227:}
Zero太遲訂,驚cut單
呢隻一定早早落訂,千記果隻可以番入盒了
早知唔訂3a果隻啦甘
Garycharm 發表於 18-1-2021 05:36 PM
多謝師兄比較圖。
以前我成日覺得玩合金要夠大隻,依家由EX開始,K.A.、pose+、CC 隻隻都牛龜咁大,
我好 ...

太大隻我怕髖關節和膝關節耐左會軟,尤其宜家連動設計,唔係好食力。
最近我隻鐵機巧柯柏文企半年就軟晒。

合金關節,METAL BUILD既重量似乎係極限。
bunnyyau 發表於 19-1-2021 10:15 AM
太大隻我怕髖關節和膝關節耐左會軟,尤其宜家連動設計,唔係好食力。
最近我隻鐵機巧柯柏文企半年就軟晒 ...

但金屬零件要補強其實算好補啦,買罐螺絲膠(藍,這也是最近有人分享的,算簡單又好用的補強方式,也不傷關節.
这厂前身是fanmade,经典产品是"巴别塔"可以搜一下:p;现在大陆放宽了,版权随便买,以前那堆山寨厂全换名字转正了,这波也是抢在万代之前赚一把,今年万代出钱整新动画,盖塔产品不会少。
gbjbb 發表於 22-1-2021 06:23 PM
这厂前身是fanmade,经典产品是"巴别塔"可以搜一下;现在大陆放宽了,版权随便买,以前那堆山寨厂全换名 ...

師兄,「大陆放宽了,版权随便买」這點有些不明白。

如天元,萬能俠ZERO和三一(盖塔)等動畫的「官方」版權和使用來製作商品的版權全在日本,不是「大陆放宽了」便可隨便使用吧? CCYTOYS 這三件產品是「官方」授權吧?
Updated

咁先似樣,完全係我心目中完美既三一!!!
幾時開訂先?
本體重機械感,但對翼咁生物,好唔夾
終於感動到流下熱血眼淚!!
綠色部分如果可亮燈,吸引力會大增,腳掌如果大一點就好,感覺似裂甲千值版真三一,可惜已有千值版了。

無限接近完美的真三一,如果要雞蛋裏挑骨頭的話,主要是心口窄咗少少,對翼唔夠紫,紅色可以再深一點。二千樓下即訂。
另外有消息指2022春季出貨