Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

睇見pose+ fb page 好多玩家都話合完喺隻腳會花!我嗰隻合完體拎返出嚟睇!白色機械人腳踭兩邊都有花!我覺得佢個設計太緊密!
takduck 發表於 5-9-2021 05:21 PM
睇見pose+ fb page 好多玩家都話合完喺隻腳會花!我嗰隻合完體拎返出嚟睇!白色機械人腳踭兩邊都有花!我覺 ...

呢個係佢一路以嚟的設計手法,用盡可用空間做變形,天威都有類似情況
k_dash 發表於 5-9-2021 05:56 PM
呢個係佢一路以嚟的設計手法,用盡可用空間做變形,天威都有類似情況

明白!!!
k_dash 發表於 5-9-2021 05:56 PM

咁即係好定唔好 ?
我就覺得唔係咁好!天威就冇嘢好講因為佢要咬實裏面嗰隻機械人去實行高可動,白色機械人隻腳合落去轉地車嗰度真係好刮!合完體差唔到一定會花haha
如果佢會出gfg,希望有改進
eddiem249 發表於 5-9-2021 06:51 PM
咁即係好定唔好 ?

作為玩具收藏以完美為先當然係差少少啦,但如果以把玩為先咁佢又真係令你玩你好滿足
Hawk 發表於 4-9-2021 10:13 PM
前面師兄堆留言係咪諗得太多? 玩具鍾意咪買有錢咪買,出得好繼續捧場出得唔好送都唔要,玩隻玩具都咁多理 ...

出得唔好送都要,最多轉個頭放咗佢執返少少都好
唉。。。。。手快快 一開嚟合體 就整爛左個位 ......好彩唔太覺眼 ........damn.......(各位請小心 獅子耳仔)
k_dash 發表於 5-9-2021 07:30 PM
作為玩具收藏以完美為先當然係差少少啦,但如果以把玩為先咁佢又真係令你玩你好滿足 ...

如果係幾百蚊買返嚟嗰啲,有啲位玩玩下會花咗當然冇所謂。但成三千幾銀買返嚟會咁樣,任何人都會肉痛。
UNBOX既第二日,仲研究緊D結構,未開始合體。

今日放工已經心力交瘁,諗住開架飛機黎玩,先發覺架飛機幾難裝。
你要就住個頭盔,要小心D關節好幼會斷,研究好左D關節點扭,先至安全地合到個底蓋。
說明書寫得唔係好清楚,連官方條片都無講,大家精神唔好,就唔好心急去搞部飛機。
laiken 發表於 5-9-2021 11:17 PM
如果係幾百蚊買返嚟嗰啲,有啲位玩玩下會花咗當然冇所謂。但成三千幾銀買返嚟會咁樣,任何人都會肉痛。 ...

睇玩具TV介紹pose+天威果陣,主持個comment都係叫大家放膽啲去玩,花係在所難免,我諗套回到呢隻GGG上都係同一理,件嘢係貴無錯,無人想玩到花咗,不過啲合體設計咁啱啱好玩多幾次又好難唔會花,要爽就唔可以太在意
bunnyyau 發表於 5-9-2021 11:20 PM
UNBOX既第二日,仲研究緊D結構,未開始合體。

今日放工已經心力交瘁,諗住開架飛機黎玩,先發覺架飛機幾難 ...

建議你先拆個 公仔頭同頭盔合體左先 最後先合上 主機身體
平心而論, 佢花係因為白獅子有好多位係焗漆, 但新野...特別係佢大脾個位, 我由唔花, 但因為後面個扣扣唔落白獅子隻腳, 一直不停重覆之下先花左, 合一隻腳研究左足足半個鐘, 先知道原來個膝頭哥鑽頭要推落D先可以扣到後面個蓋! 我仲要係一黎就成套說明書都無左, 因為佢無入到落去仲等緊佢消息...係睇住片黎合...灰...所以我連"力牆"都無呀頂!
根本英俊 發表於 6-9-2021 12:41 AM
平心而論, 佢花係因為白獅子有好多位係焗漆, 但新野...特別係佢大脾個位, 我由唔花, 但因為後面個扣扣唔落 ...

師兄真係唔好彩!上次我隻鐵甲萬能俠zero買返屋企試吓着燈心口一邊着一邊唔着!之後都要搵舖頭同代理搞!買玩具都真係都要睇彩數!我呢隻合完體左手都有啲鬆!研究之下好彩拎架火車出嚟上返緊粒螺絲就得!
祝師兄早啲攞返說明書同埋力牆!