Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

fallout8 發表於 6-9-2021 01:53 PM
師兄你張相睇唔到。
前面Vince版主(#469留言)有教點upload張相上來。

在下公司因工作性質關係,好多網站都上唔到,用手機又上傳唔到張圖,等我有時間再上傳張圖,依家只可以講係列車則面180度轉做肩膀嗰一塊件,轉得兩轉斷咗
takduck 發表於 6-9-2021 01:47 PM
咁大鑊!邊個位?師兄睇唔到張相

在下公司因工作性質關係,好多網站都上唔到,用手機又上傳唔到張圖,等我有時間再上傳張圖,依家只可以講係列車則面180度轉做肩膀嗰一塊件,轉得兩轉斷咗
kk31 發表於 6-9-2021 03:17 PM
在下公司因工作性質關係,好多網站都上唔到,用手機又上傳唔到張圖,等我有時間再上傳張圖,依家只可以講 ...

嗰個位我變嗰陣時都好小心!因為佢好似係用個透明藍色膠件嗰條柱連接住!玩嘅時候真係要小心啲!因為都幾緊
takduck 發表於 6-9-2021 03:42 PM
嗰個位我變嗰陣時都好小心!因為佢好似係用個透明藍色膠件嗰條柱連接住!玩嘅時候真係要小心啲!因為都幾 ...

轆柱反而無事,出事嘅係塊車窗,啪一聲斷開咗,我都知嗰啲位唔受力都儘量小心㗎喇,點知都係出事。
kk31 發表於 6-9-2021 04:43 PM
轆柱反而無事,出事嘅係塊車窗,啪一聲斷開咗,我都知嗰啲位唔受力都儘量小心㗎喇,點知都係出事。 ...

咁化學!!!
kk31 發表於 6-9-2021 04:43 PM
轆柱反而無事,出事嘅係塊車窗,啪一聲斷開咗,我都知嗰啲位唔受力都儘量小心㗎喇,點知都係出事。 ...

試下send email問下Pose+有冇得攪。

https://poseplus.net/pages/contact-us
fallout8 發表於 6-9-2021 05:25 PM
試下send email問下Pose+有冇得攪。

https://poseplus.net/pages/contact-us

問咗賣俾我間舖,好在佢肯幫我搞,算係執返身彩
takduck 發表於 6-9-2021 05:14 PM
咁化學!!!

化學到咁,我自己都真係呆咗一呆,估計應該都係呢塊料本身有啲問題,黑仔如我咁撞到應囉!
恭喜師兄,希望你玩得開心。

我上次隻哥頓都有野要換,都係多得相熟店幫我搞。
佢好快手,一個禮拜就搞掂。

我覺得唔係你黑仔,而係依家d玩具件太多、太複雜,太容易有問題,
所以依家我買o野,都只係去同一間店。
不過有信心、唔駛煩。
根本英俊 發表於 6-9-2021 11:53 AM
我因為無說明書, 本身睇片合係無問題, 但就係攪唔掂佢個小腿蓋咬入獅子腳果個扣位度, 係咁折出折入先花左 ...

我都試過類似情況,一開盒上手就整花,hi-spec凰呀,個車頭設計有問題,我未膜清楚就中咗伏
tsang_20190721 發表於 6-9-2021 12:34 PM
唔知幾時先會出 GaoFighGar

這個OVA 版應該有點難度,肯出都要排下隊先,pose+ 應該忙緊個銀河旋風,雖然個模搞掂哂。
tsang_20190721 發表於 6-9-2021 12:34 PM
唔知幾時先會出 GaoFighGar

呢隻係屬於OVA版勇者王final版權,依家pose+好明顯係用TV版勇者王版權嚟出玩具,要睇佢有無攞齊啲版權先知幾時可以出到

今天到貨, 把玩了個幾鐘, 睇清楚說明書先合體,完全沒問題. 非常小心地抽插,腳位沒有甩油情況. 勇者王眼仔金色件合體時甩左出來, 用模型膠貼反上去沒大問題, 有小小噴漆瑕疵, 明顯但尚可接受, 可能我要求唔太高, 各關節緊密, 第一次很緊張之後非常爽, 綜合黎講很滿意.

kk31 發表於 6-9-2021 05:38 PM
問咗賣俾我間舖,好在佢肯幫我搞,算係執返身彩

師兄, 我買番黎成袋說明書無左, 我間鋪都幫我攪, 但POST +回覆, 要個客自己同佢聯絡, 唔可以經鋪, 所以妳問清楚好D, 當然可能唔同鋪唔同處理方法啦!
根本英俊 發表於 7-9-2021 12:35 PM
師兄, 我買番黎成袋說明書無左, 我間鋪都幫我攪, 但POST +回覆, 要個客自己同佢聯絡, 唔可以經鋪, 所以妳 ...

吓?咁樣又過份啲喎。要呃都唔呃本說明書啦,咁都要個客親自聯絡返間公司?
好彩我今日去換嗰時間舖直接係另外一盒度抽咗架列車換俾我,今舖行大運嘞!