Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

其實唔駛去鋪頭攪,直接send email俾佢,我上次響福X買左隻銀河烈風,隻野上色好多問題,又鬆件,佢叫我呤曬有問題既件去火炭一換一。

希望隻勇者王唔駛換件。
真係要讚一讚pose+啲關節擺起動作上嚟幾穩陣!齒輪關節雖然唔可以微調,但就唔使怕扭多幾次就鬆!

上傳返張死狀圖,好在有得換

我想問如果有色差可唔可以換,獅子頭有半邊面唔同顏色
kk31 發表於 9-9-2021 07:44 PM

竟然後係呢個位,咁要小心d先得。佢呢隻膠咁化學。
kangaroo0029 發表於 9-9-2021 09:46 PM
我想問如果有色差可唔可以換,獅子頭有半邊面唔同顏色

要email pose+ !等佢覆
takduck 發表於 9-9-2021 10:19 PM
竟然後係呢個位,咁要小心d先得。佢呢隻膠咁化學。

唔關事,透明膠本身就係比實色膠易爛,雖然而家有隻透明材料嘅韌性高到黐綫,但暫時仲好少見運用喺玩具上
kk31 發表於 9-9-2021 07:44 PM

嘩, 呢個位真係估佢唔到!
紫月葵 發表於 9-9-2021 10:59 PM
唔關事,透明膠本身就係比實色膠易爛,雖然而家有隻透明材料嘅韌性高到黐綫,但暫時仲好少見運用喺玩具上 ...

所以GFFMC隻UNICORN的關節透明部份都出現爆件,原來係咁!

話說我開盒無左份說明書, POST+話7號已經寄出, 到今日都未收到(公司地址), 今日再出E-MAIL問佢, 佢好快回覆話8號寄出, 好啦, 等到下星期一希望收到啦..
其實佢7號當日覆我, 同時都俾左個PDF版既說明書, 個SERVE係幾好, 不過因為係佢既問題反而當係我既唯一一次售後服務, 呢一點就真係有D嬲...希望快D收到, 我仲未試過有得用"力場"...

根本英俊 發表於 10-9-2021 03:30 PM
話說我開盒無左份說明書, POST+話7號已經寄出, 到今日都未收到(公司地址), 今日再出E-MAIL問佢, 佢好快回覆 ...

我覺得你應該同佢地爭論今次唔應該計落果個一次性售後服務道,因為pack漏野明明係佢地既責任,除非佢賴你取貨時無開盒check件姐。
另外我唔排除佢個reply係copy&paste,係唔係都加左依個條款落個email道。
可以share個pdf版以防萬一嗎?
有冇人係米青X 訂貨仲未收到通知?

點會呀,前日訂貨已到,你直接帶埋張單去攞啦  發表於 11-9-2021 04:15 PM
根本英俊 發表於 10-9-2021 03:30 PM
話說我開盒無左份說明書, POST+話7號已經寄出, 到今日都未收到(公司地址), 今日再出E-MAIL問佢, 佢好快回覆 ...

咁都當一次售後服務?!擺到明係出廠時廠方過失