Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

呢個星期尾, 到我可以攞呢隻野喇
根本英俊 發表於 27-9-2021 12:56 PM
好好笑, 果隻野係響精品買, 點睇都係國內行貨, 我同精品溝通完, 佢影左一張香港雷射貼紙俾我, 話咁照SEND ...

我試過拿MB萬能俠2號去整,等了2個月後無回應,每2星期問一次,之後第3個月就可拿回了,不過......竟出現新問題,少了背脊的蓋掩,今次忍無可忍,send email狂數對它的不滿,再1個月後,才收到那蓋掩,祝師兄好運
waiwaiwai326 發表於 27-9-2021 09:26 PM
我試過拿MB萬能俠2號去整,等了2個月後無回應,每2星期問一次,之後第3個月就可拿回了,不過......竟出現新問 ...

謝謝師兄指導, 盒野係我仔仔買既, 佢由當初好期待, 到開盒見斷腳, 再好期待能早日換到, 到而家....佢已經咩感覺都無晒, 所以我都係佛系咁去等....真心追到無晒FEELING了, 但代理就得佢一間, 我咬佢食? 佢唔係唔換俾妳, 只係唔知幾時, 妳又吹佢唔漲....
請問最近攞貨師兄有冇心得可以分享一下?小弟準備星期五攞,但見好多師兄都講話有qc問題⋯⋯有點驚
尋日攞左第2批貨,整體都冇咩問題,獅毛ball join都正常冇甩,係腳合體時要花d時間調整
ln0 發表於 28-9-2021 10:39 AM
尋日攞左第2批貨,整體都冇咩問題,獅毛ball join都正常冇甩,係腳合體時要花d時間調整 ...

總之買左一定要開盒check.

我覺得佢隻腳個合體設計係想得過左籠,呢個可能係設計師既執著,

其實玩玩具係要玩得爽,而唔係俾隻玩具玩,可以玩得爽同完美設計中間取個平行就好。

期待下一隻銀河旋風,已定。
綜合各KOL視頻今次此作的合體就不及BANDAI版還原到原著感覺, 但合體後的可動性及可玩性係遠超BANDAI版
熱狗OO 發表於 28-9-2021 01:25 PM
綜合各KOL視頻今次此作的合體就不及BANDAI版還原到原著感覺, 但合體後的可動性及可玩性係遠超BANDAI版 ...

師兄, 妳攞過上手玩就會知佢既可動, 令妳一路玩一路感動...
馬仔 發表於 28-9-2021 11:06 AM
總之買左一定要開盒check.

我覺得佢隻腳個合體設計係想得過左籠,呢個可能係設計師既執著,

佢腳部合體果個位, 真係設計竹7太盡, 不過只要妳合過一次, 就會知點去避開問題, 前題係妳合第一次果陣捉唔捉到路, 我自己合到花係因為為後甲合唔理係咁不斷拉出拉入而引起, 最後先發現, 妳要將佢企響度黎合, 先可以容易D攞盡個位...有錯請指點! ^^
Syxcat 發表於 28-9-2021 01:39 AM
請問最近攞貨師兄有冇心得可以分享一下?小弟準備星期五攞,但見好多師兄都講話有qc問題⋯⋯有點驚{:8_717: ...

呢隻QC都無咩大問題, 唔洗咁驚, 不過有事鋪頭應該係幫妳唔到, 妳要去番POST+同佢聯絡, 記得叫鋪頭俾單妳就得啦! , 而妳要注意係, 佢D黑色部份(特別係鑽地機)有無一忽忽, 其他放心去玩啦! 如果妳係鐘意揸響手把玩, 呢隻妳會一路玩一路感動, 記竹7合體果陣, 要將鑽地機企響度, 前面鑽頭果兩個蓋盡量向地拉下, 咁妳就會好容易合到落去, 同頭盔合落去果陣小小唔好太粗魯就無咩大問題, 呀, 同埋合左體之後, 妳郁條腰向前向後果陣, 之萬唔好用獅子頭黎借力, 我果隻條腰硬到死, 但因為合體獅子頭係拉出再用兩邊鬚"定"住佢, 所以如果妳用獅頭黎借力我驚妳出事! 加油!
根本英俊 發表於 28-9-2021 02:41 PM
呢隻QC都無咩大問題, 唔洗咁驚, 不過有事鋪頭應該係幫妳唔到, 妳要去番POST+同佢聯絡, 記得叫鋪頭俾單妳 ...

嘩多謝師兄詳細指教,我之前見其他師兄post D黑色上一怱怱有d驚,希望運氣好d唔中大禮我就ok啦
Syxcat 發表於 28-9-2021 02:54 PM
嘩多謝師兄詳細指教,我之前見其他師兄post D黑色上一怱怱有d驚,希望運氣好d唔中大禮我就ok啦 ...

我果隻有一邊小腿都中左一忽忽, 唔知有無師兄去POSY+換過?
根本英俊 發表於 29-9-2021 09:06 PM
我果隻有一邊小腿都中左一忽忽, 唔知有無師兄去POSY+換過?

D7138735-E812-4172-84EE-282E914C448E.jpeg 916066B4-C745-486B-83B5-E6E0723289E8.jpeg 3E1E76B5-1669-4F30-94DD-6616F2EC9C88.jpeg 9A501A5C-04DE-4155-A2B4-8CE19713EE81.jpeg B195BF8F-20C5-4F3F-97B4-E5D4D710D991.jpeg 1E7F445F-770F-4E2F-9F66-4E8DEF901BB9.jpeg 這樣???我換了全部

師兄妳全部都換左? 要去火炭換定係點呀?

可以教下嗎?
根本英俊 發表於 30-9-2021 01:52 PM
師兄妳全部都換左? 要去火炭換定係點呀?

可以教下嗎?

Email them or ask your toy shop to help, both are possible