Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

k_dash 發表於 6-10-2021 07:26 PM
我個頭甩漆果個位exactly就係你果隻果個位,好有理由相信係頭盔內部有個位好尖好容易刮到(個人估計係頭 ...

我上網睇人地報告,個頭都有甩油,應該所有人都會中招。
馬仔 發表於 6-10-2021 09:36 PM
我上網睇人地報告,個頭都有甩油,應該所有人都會中招。

所以我先話pose+今次係考慮上失策,頭盔做得太fit又要對準荀位啪實,咁個情況下前額果件膠真係唔應該用全上色,上色只需用在粒G-Stone上,白色部份用返原膠白色就唔會出事
k_dash 發表於 6-10-2021 11:02 PM
所以我先話pose+今次係考慮上失策,頭盔做得太fit又要對準荀位啪實,咁個情況下前額果件膠真係唔應該用全 ...

Pose+可唔可以考慮下 下次出Goldion Hammer跟多個頭俾我地 一個用黎合體 花左都冇咁心通
dyy 發表於 7-10-2021 01:26 AM
Pose+可唔可以考慮下 下次出Goldion Hammer跟多個頭俾我地 一個用黎合體 花左都冇咁心通 ...

我都係咁諗,花第二啲位都算,好花唔花花咗個頭真係好礙眼,仲要合得體頭盔戴上就九九成甩漆,根本就係硬食
k_dash 發表於 7-10-2021 06:22 AM
我都係咁諗,花第二啲位都算,好花唔花花咗個頭真係好礙眼,仲要合得體頭盔戴上就九九成甩漆,根本就係硬 ...

唯有響額頭貼保護貼又或者響頭盔內側磨走少少
根本英俊 發表於 6-10-2021 07:47 PM
我隻哥頓上買形果舊肩甲斷左, 唔明點解果個位要分開黎安裝! 而家要去換!

係!

玩哥頓,關節我唔驚,係拆甲麻煩,好多位都好緊。睇佢塊膠條又硬弸弸,好驚斷!
所以真係唔多想拆,減少消耗。偏偏每次入盒又要拆開。

講開又講,其實由GX-01開始,買隻o野返o黎,我唔多鍾意要裝砌一輪先有得玩,玩完如果唔入櫃要入盒,又要拆一輪,下次玩又再裝過。
依家好多玩具仲變本加厲~~~
Garycharm 發表於 7-10-2021 12:36 PM
係!

玩哥頓,關節我唔驚,係拆甲麻煩,好多位都好緊。睇佢塊膠條又硬弸弸,好驚斷!

如果妳話果個位係有需要拆我都明, 但真係有D位係為拆而拆, 咁妳入盒預番番果個位就係唔得, 又一定要妳拆左先可以入盒, 隻哥頓成隻都可以就咁放箱, 又可以令個箱細D唔洗咁阻地方, 就係要又拆又盛, 煩! 我今日問POST+,一佢都肯寄番俾我, 不過就好串叫我小心D裝拆, 我咪話番佢個設計有問題, 為咩果個位要拆! 又唔係有咩特別, 果個位又硬又迫, 下下裝同拆都好大壓力囉! 入盒又唔預留位置, 就係迫玩家一定要拆番散先可以入盒! 嬲左!
Garycharm 發表於 7-10-2021 12:36 PM
係!

不能更同意,完成品應該系开盒就wonder,点解出入包装盒要拆要组咁折磨用户……
高魯帝鎚  噴射背包
FAZZZZ 發表於 9-10-2021 10:34 AM
高魯帝鎚  噴射背包

呢set返而無乜魔改感,望住呢隻goldymarg, 令我諗起studio halfeye果隻,身型都係咁大隻佬feel, 腳又有做接地
就咁睇落去個錘仔好似比較細!
takduck 發表於 9-10-2021 10:53 AM
就咁睇落去個錘仔好似比較細!

可能咁係為咗可以唔洗用支架,不過就少咗啲霸氣
k_dash 發表於 9-10-2021 10:58 AM
可能咁係為咗可以唔洗用支架,不過就少咗啲霸氣

隻Goldy marg做得點輕都無可能唔用支架喇。
你好 發表於 9-10-2021 11:11 AM
隻Goldy marg做得點輕都無可能唔用支架喇。

依家見到啲相又真係唔見有支架,可能咁啱就到角度睇唔到啦
個鎚仔係機械人形態點都要搵野支撐住

PS : 睇落好似唔肯整個支架去撐成 SET 機械人