Toysdaily 玩具日報

查看: 138148|回復: 757

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

應該是完全變形
D1DFA6BF-C02D-43B9-943F-936036E001DA.jpeg 7612AABB-4B58-467C-AE3C-AA615AD4A4C4.jpeg C620C6E1-C1B6-408A-AC9C-A1EA667F044D.jpeg

比例好睇過合金魂
真心, 天威無買, 係因為唔夠愛, 呢隻只要佢個價唔好太過份, 三千頭我都會入! (諗下好了...)
我估四仟有找。
希望pose+控制到個成本,上次天威個價真係嚇走咗不少人,如果控制得好一定多人買
HKCAPTAIN 發表於 15-11-2020 02:26 PM
希望pose+控制到個成本,上次天威個價真係嚇走咗不少人,如果控制得好一定多人買 ...

同意師兄講法, 天威如果二千中我都會入, 三千三真係過唔到自己, 希望勇者王價錢可以親民D, 反正玩具不是必須品,

同是万代南梦宫的版权,勇者王可要比天威贵多了,50000-70000差不多回本
點解合體前個頭同合體後個頭可以差唔多大細?
eddiem249 發表於 15-11-2020 04:59 PM
點解合體前個頭同合體後個頭可以差唔多大細?

可能pose+唔係好似合金魂咁戴頭盔,而係直接換頭。個人認為戴頭盔合體呢一個方法純粹係一個還原動畫的gimmick,在勇者王身上使用有很大機會令加里安或Gaogaigar比例變得奇怪:(
ggg1.jpg ggg3.jpg ggg2.jpg
Dancougaproto 發表於 15-11-2020 06:03 PM
可能pose+唔係好似合金魂咁戴頭盔,而係直接換頭。個人認為戴頭盔合體呢一個方法純粹係一個還原動畫的gim ...

但係pose+ 不嬲都玩“完全變形“,或者阿Lu又有新奇既完全變形方法呢....
點解換頭唔可以完全變形?:time:
每次講定價都有排拗 :67:

價錢低多啲人玩到固然好,但所謂「控制成本」,好多人真係只計原料錢...至於版權啦,開發團隊involve咗幾多人力物力啦,團隊可能要多次飛去開會嘅時間同expenses啦,用咗以月或年計算嘅時間去開發而呢段時間嘅燈油火蠟等等等等呢D全部都係錢,而越細嘅公司呢D成本比例就越高。呢D都要計ga....

其實市場操作好公道,basic demand and supply,如果佢定嘅價真係太貴,多人唔買就自然跌價。例如Bandai「解體 - Nu」開過萬都俾人掃晒,下隻「解體 - Sazabi」會點開?

如上面師兄講,佢最後開一個價係高到過咗自己能力範圍,就唔係自己水平嘅玩具,直接玩少隻啦。

#我從來都無問點解寶利拉利唔定個大眾化D嘅價 :67: