Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

唔捨得買, 又太大隻
如果有得試玩一下就心足了
go-go 發表於 23-1-2021 06:15 AM
唔捨得買, 又太大隻
如果有得試玩一下就心足了

呢隻全高先得26cm, 比pose+天威同合金魂版細隻
要挑骨頭,就是有點魔改太過,尤其火車頭既兩肩。
ANYWAY,我會儲錢支持。
唔講邊間出,我以為係cctoys出,改得太勁!
呢間廠會做瓜千鍊值。
難得設計得咁有氣勢, 妳出得26CM咁矮....仲細隻個合金魂係咩玩法...真心佢整得咁強壯既外觀就整大隻D啦唔該...灰左...
根本英俊 發表於 23-1-2021 01:27 PM
難得設計得咁有氣勢, 妳出得26CM咁矮....仲細隻個合金魂係咩玩法...真心佢整得咁強壯既外觀就整大隻D啦唔該 ...

大隻啲又會貴架啫,我相信lu兄唔會特登抬高個價,依個size都要同天威同價,仲要未計附加配件
馬仔 發表於 23-1-2021 11:07 AM
唔講邊間出,我以為係cctoys出,改得太勁!

可能lu兄覺得反正都要改不如就放開嚟做唔好比原設管束住,我覺得之前佢啲設計都要強調外型要保留原設為主,變形就放開嚟做,呢隻係佢魔改系列第一作,又睇下會唔會成功
佢呢隻夠膽叫價4千以上,證明隻天威三千幾都大賣,因為如果真係個個都嫌三千幾貴唔買,佢坐咗好多貨呢隻就自然唔敢定高過三千。依家咁樣,佢之後可以繼續一隻貴過一隻咁試頂。

而且坊間一直傳話d玩具保值增值,吹到好似二手放仲可以賺錢,所以好多人都唔介意官方價貴都照入,諗住自己觀賞完收藏完甚至把玩完之後會有人同佢高價承接。但其實有幾多人肯高價去收呢d俾人開過display過玩過嘅二手玩具!?有幾多喺網上標炒價放坐成年都冇人問津。
laiken 發表於 23-1-2021 02:29 PM
佢呢隻夠膽叫價4千以上,證明隻天威三千幾都大賣,因為如果真係個個都嫌三千幾貴唔買,佢坐咗好多貨呢隻就 ...

再一次要提一提,其實勇者王依家個日本定價係同天威一樣,當然大家仲未知香港定價未可知係咪同天威一樣,但要話佢比天威貴都好應該等佢出咗香港定價先評
佢呢隻夠膽叫價4千以上,證明隻天威三千幾都大賣,因為如果真係個個都嫌三千幾貴唔買,佢坐咗好多貨呢隻就 ...

無位放,為免被老母/老婆罵,只能將舊既平放俾收買佬。

我地「真玩家」邊有得賺。交收既時間/車費都係成本黎。
bunnyyau 發表於 23-1-2021 04:23 PM
無位放,為免被老母/老婆罵,只能將舊既平放俾收買佬。

我地「真玩家」邊有得賺。交收既時間/車費都係成 ...

我都係為清位先放野都要局住平放:cool:

pose+出品除了第一隻黃金俠賣耐一些之外,其他貨都是一兩天之內賣完
點都好, 呢隻除左高度之外, 我就無咩投訴, 如果同天威同價我一定入...
利申, 天威受不夠, 同覺得可動未去到自己要求(十萬個理由去說服自己唔好帶佢返屋企...)
k_dash 發表於 23-1-2021 01:53 PM
可能lu兄覺得反正都要改不如就放開嚟做唔好比原設管束住,我覺得之前佢啲設計都要強調外型要保留原設為主 ...

佢魔改左之後,好似肥仔左,感覺怪怪地。