Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

tsang_20190721 發表於 9-10-2021 12:48 PM
個鎚仔係機械人形態點都要搵野支撐住

後邊支掍咁長實在太好用,順個便變成第三隻腳都好正路,呢隻嘢變形完全唔難,但要拿捏得好唔容易,三個form,做得太重變鎚仔就要用重型支架,合金少又會有人唔鐘意,人形要揹鎚仔又好難兩腳企到,以合體配件嚟定位落足料做佢出嚟定價又會好高,唔係個個buy
k_dash 發表於 9-10-2021 11:15 AM
依家見到啲相又真係唔見有支架,可能咁啱就到角度睇唔到啦

佢咪用自己碌棍頂住囉。????
你好 發表於 9-10-2021 03:08 PM
佢咪用自己碌棍頂住囉。????

喂大哥,你講緊支架喎,我本意係goldymarg以外外加上去做支撐的東西,佢依家係鎚仔棍篤住個地咁叫支架咩?極其量只可以話係借棍身做支撐點,我上邊想表達的意思係鎚仔做細咗可能係想個鎚頭唔好咁重,令GGG有機會唔洗靠外加支架就渣得住佢,至於佢係咪可以唔用支架舉得起個鎚我當時無考慮
可能係GGG太健美, 個鎚睇落咁細冇晒霸氣可以慳返
見好多師兄話合體雙腳無可避免括甩油,但我反復合體幾次又唔係好覺有問題…..
k_dash 發表於 9-10-2021 04:43 PM
喂大哥,你講緊支架喎,我本意係goldymarg以外外加上去做支撐的東西,佢依家係鎚仔棍篤住個地咁叫支架咩? ...

都唔知你up乜,又話支架,又咩唔算係支架。完。
原先以為飛機加鎚仔會一 SET 出, 但望真 D, 原來係分開出
tsang_20190721 發表於 11-10-2021 10:50 AM
原先以為飛機加鎚仔會一 SET 出, 但望真 D, 原來係分開出

雖然見到兩個獨立水牌,但我認為未必係分開出,單一架stealth gao II+gatling driver (預計係會有)都未夠分量可以獨立出到一盒通販咁賣,合金魂可以咁出但都要放魂限就估到銷量難以保証,但pose+未有呢種銷售方法,我仲係抱希望係會連goldymarg一盒過出
你好 發表於 10-10-2021 12:20 AM
都唔知你up乜,又話支架,又咩唔算係支架。完。

呢位大哥似乎唔知乜叫支架....

呢隻GX-69綠色個件叫支架! POST+個隻好似見唔到, 個碌棍係本體點算係支架? 支撐點同支撐架係兩回事.

Full marks~  發表於 12-10-2021 10:00 AM
Finalmoon 發表於 12-10-2021 06:00 AM
呢位大哥似乎唔知乜叫支架....

You are right...
勇者王本體都附一個支架就更好啦
如果本體企得穩,好似今次GGG咁,一般甫士都應付到,我就唔想佢無端端加支架喇。

一來隻o野會貴o左,二來肯定個盒會更加大。
大佬,依家pose+隻隻都牛龜咁大,我情願佢個盒細番d,留地方買其他o野。

睇下合金魂、睇下Metal Build,支架佔位起碼三份一。諗起都驚。
咁多間公司,反而係千值練包裝唔同,
支架只係用膠袋包住、攝o係吸塑膠盒底,係可以慳位,不過換來包裝盒易爛。
我情願唔要~~~
Garycharm 發表於 15-10-2021 12:23 PM
如果本體企得穩,好似今次GGG咁,一般甫士都應付到,我就唔想佢無端端加支架喇。

一來隻o野會貴o左,二來 ...

我同魔術師兄一樣,希望隻GGG+鎚仔+Star配件後自己都企得穩。

不過我偏向想要支架,多一個選擇,用又得唔用又得。至於空間。。。唔Display嘅嘢(包括啲盒)已經入倉,我諗大部份師兄都已經開咗迷你倉啦,香港無計啦。不過話時話。。。個倉都爆爆地。。。
其實要個架, 係因為無架, 個機械人可以做既姿態真係得幾個, 有個支架, 凌空, 踢腿果D都可以自然好多囉! 或者因為玩開玩具, 而家係唔係都會付上支架, 突然呢隻勇耆王真係玩唔習慣
明白樓上兩位師兄,人人習慣唔同~~

唔能夠一竹篙打一船人,有d角色真係要有支架好d,外如Gundam系、菜系,支架會好有用。