Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

請教各位師兄,我係從網上私人轉售買勇者王番來,即係冇單據的,如果有問題想換件等,pose+會不會唔受理的?謝謝解答!????
haha19880311 發表於 3-10-2021 03:53 PM
請教各位師兄,我係從網上私人轉售買勇者王番來,即係冇單據的,如果有問題想換件等,pose+會不會唔受理的 ...

they need to see receipt
genesicgaogaiga 發表於 3-10-2021 05:20 PM
they need to see receipt

Ok,thanks! 希望我唔會中sad啦...

呢個星期先開盒玩,睇哂大家啲報告注意哂容易花的位置全部順利避開,但居然死响一個無咩人題過的位置上:gaigar頭因為係有上到漆,戴頭盔果陣因為唔太啱位用力少少壓落去(我無死命咁壓,有就住力),結果額頭近眼啲邊位就甩漆,我建議大家要拆咗個頭落嚟對啱哂啲位先戴頭盔會好啲(其實呢個位咁樣上白色油漆真係有啲考慮上失誤,佢個頭盔設計係要你對準入啱哂位再用力壓落去啪實,唔應該有大面積上色)。BTW,gaigar頭頂支冠反咗入去有無人反唔返出嚟,我唔知係咪壓得太入依家反唔返出嚟,有無師兄教下路?
k_dash 發表於 6-10-2021 06:55 AM
呢個星期先開盒玩,睇哂大家啲報告注意哂容易花的位置全部順利避開,但居然死响一個無咩人題過的位置上:ga ...

認同  這問題確實一直發生  更不理解的為何需精密組合處卻上漆?而漆面根本一碰就甩
照咁睇,呢隻野d白色好有機會響一斷時間後會裂開同脆,未買既朋友自己想清楚。
三千蚊幾賣價, 但質素................

PS : 我都入咗坑
GGG焗油爆開的問題有如EX合金的三一萬能俠二號,前車可鑒
之前ES合金隻三一二號個頭都爆油,好彩過左幾個月都有得換。
FAZZZZ 發表於 6-10-2021 09:01 AM
認同  這問題確實一直發生  更不理解的為何需精密組合處卻上漆?而漆面根本一碰就甩 ...

原來唔只我一個係咁,一合體基本要預佢掉漆。
我已經好小心咁合,睇晒說明書和官方影片。
搞到我想買多盒DISPLAY唔合體(消費卷身痕),不過太貴放棄左
馬仔 發表於 6-10-2021 09:21 AM
照咁睇,呢隻野d白色好有機會響一斷時間後會裂開同脆,未買既朋友自己想清楚。 ...

漆面會刮漆是事實!! 但素質.把玩...都沒問題的  ,會不會爆應該不好這樣妄下定論這樣對廠商不公平,對廠商也是一種傷害.
甩漆和斷件係兩件事,我已不知自己有幾多玩具冇甩膝但係玩斷件~~~

我覺得甩膝可以無視或自己補救,問題唔大。
P記比較大問題係佢D窩釘關節。
隻天威有呢個問題,
到哥頓,我粗玩粗扭,暫時冇事。關節健康過我~~
我隻GGG都ok,
不過上網睇,GGG都有呢個問題。希望日後P記正視。

早排被毒到.... 好彩無貨... 而家熱情已過, 再睇下上面的解毒相, 又可以慳返

我喜歡呢套卡通, 但對機械人又唔算好大愛, 只是睇人開箱被毒到想買
FAZZZZ 發表於 6-10-2021 09:01 AM
認同  這問題確實一直發生  更不理解的為何需精密組合處卻上漆?而漆面根本一碰就甩 ...

我個頭甩漆果個位exactly就係你果隻果個位,好有理由相信係頭盔內部有個位好尖好容易刮到(個人估計係頭盔內部近眼凸起果個位出問題,對得唔準又夾硬啪實個頭盔就出事),啲焗漆又好似唔係好咬啲膠料,一下壓到就會爆開,就算pose+肯換比你,呢層焗漆一定好快又會甩
Garycharm 發表於 6-10-2021 02:16 PM
甩漆和斷件係兩件事,我已不知自己有幾多玩具冇甩膝但係玩斷件~~~

我覺得甩膝可以無視或自己補救,問題唔 ...

我隻哥頓上買形果舊肩甲斷左, 唔明點解果個位要分開黎安裝! 而家要去換!