Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

eddiem249 發表於 4-9-2021 11:22 PM
我只係覺得腳短短,表明一岩一忽,腳掌好核突

我呢啲老人家睇唔慣

哈,咁外觀呢樣嘢就真正係各花入各眼咯,呢隻在小弟眼中算係好好,而且可動方面都無乜大嘅減分位。
題外話,面書上面已經有人用炒價放緊,真正係世上炒家何其多!
eddiem249 發表於 4-9-2021 10:56 PM
人地3千幾買隻玩具,都無謂潑人冷水啦,唔通我話佢隻加里昂個頭太細,肩又太闊咩? ...

話時話,其實我只係潑緊自己冷水啫,因為我都係嗰個用咗三千幾銀去買呢隻玩具嘅人
nok031059 發表於 4-9-2021 01:03 PM
期望落差還期望落差
廠商資訊不足係廠商自己問題
樓上所講既"嚴峻的知識版權產品防守的問題"我自己係完全唔 ...

請刪除留言
kk31 發表於 4-9-2021 10:43 PM
所以我咪話閣下唔明個重點所在囉,今次P+出的資料,唔單單是係少嘅問題,
而係佢將一啲明明可以處理得更 ...

其實塊野只係等妳架飛機好睇D, 妳把玩唔用佢都無緊要, 點解係要咬住一D奇怪既論點? 定師兄妳取左貨之後未玩過上手? 如果玩得咁唔開心, 小弟有朋友無訂因為見到我果隻流晒口水, 好想要現貨, 師兄如果對此產品失望, 會否考慮出讓?
fallout8 發表於 4-9-2021 11:52 PM
追返九個月前舊post ,師兄眼力驚人,依家個答案以乎係:架飛機背部塊板直接除去,所以唔洗再預空間去處 ...

師兄, 如果妳玩過, 就知件事唔係咁.......
等到货,见大家有得玩己经夠开心啦……QC無谂过要同笨大平起平坐,唔好似千记咁冇品就ok啦。大

??? 留言都唔得?

佢應該係quote錯咗人想刪貼啫
根本英俊 發表於 5-9-2021 12:25 AM
其實塊野只係等妳架飛機好睇D, 妳把玩唔用佢都無緊要, 點解係要咬住一D奇怪既論點? 定師兄妳取左貨之後未 ...

吓?如果閣下真心認同以呢種揸流攤嘅方式去設計㗎飛機的話,咁只可以講大家對P+嘅要求各有不同咯!
另外,學樓上某師兄所講,你朋友之前無落訂,咁佢自己就要承擔返個無得玩,或者食炒價嘅風險咯,面書上邊已經有幾個人放緊啦,唔係貴好多,貴三、四百啫,唔洗搵我啦!
kk31 發表於 5-9-2021 10:24 AM
吓?如果閣下真心認同以呢種揸流攤嘅方式去設計㗎飛機的話,咁只可以講大家對P+嘅要求各有不同咯!
另外 ...

師兄誤會了, 我見妳好似對件玩具好唔開心, 咁啱我朋友玩完我果隻老想入, 所以睇下師兄會否出讓, 至於咩風險炒價, 妳講得啱, 無訂就係要有食炒既後果!

至於妳話揸流攤, 我就唔係好明意思, 就好似妳玩架飛機, 唔裝果塊野都一樣可以玩到, 唔通妳玩飛機鐘意調轉黎飛? 咁佢都係俾妳玩飛機既時候遮住個頭盔唔外露, 當然妳話係缺點都可以

至於各位常攻擊既合體過程同無轆推, 小弟不想罵戰, 不過如果硬要說到POST +呃大家, 因為知道無以上既野會流失左D客, 呢個觀點我真係唔係太同意, 因為我當日訂佢都係因為外型同可動, 以上既忠唔忠於原著同有無車轆根本就唔係我把玩既重點, 都係果句, 有時有外型就會小左一D, 只D係缺點, 但要無張放大到話對香港品牌失去信心或呃人去訂, 真心如果入左又覺得唔開心, 而家有價有市何不放左佢, 咁又唔洗對住一件唔開心既玩具, 我自己買左D玩具, 如果開盒覺得不似預期, 我都會選擇馬上放左佢, 一來無地方, 二來都唔想對住一件自己覺待唔開心既玩具, 玩玩具係情意結同滿足感, 何必呢?
根本英俊 發表於 5-9-2021 10:56 AM
師兄誤會了, 我見妳好似對件玩具好唔開心, 咁啱我朋友玩完我果隻老想入, 所以睇下師兄會否出讓, 至於咩風 ...

在下都係嗰句:是其是,非其非啦。如果閣下硬係都要唔明何為之“揸流攤”嘅設計方法,咁在下同閣下,就真係唔喺同一個頻道上面咯。
大家係得呢個論壇打滾,相信大部份人都對近年嘅超合金玩具有一定嘅認知同熱誠,何為之揸流攤,唔通仲要我畫公仔畫出腸,寫返篇論文去解釋咩?
今次接受得佢呢種方式,邊個知下次P記會唔會用其他更加hea,更加無誠意嘅方式去設計玩具㗎?需知道P記嘅定位係高檔次市場,以佢嘅定價,交出啲咁樣嘅質素(單指變形合體而言),我個人黎講係接受唔到囉!
kk31 發表於 4-9-2021 10:43 PM
所以我咪話閣下唔明個重點所在囉,今次P+出的資料,唔單單是係少嘅問題,
而係佢將一啲明明可以處理得更 ...

師兄我諗你偷換咗概念,咁我直接啲。

我從來冇話過呢一隻勇者王設計完美,產品設計或者QC有問題的話,任何人抱怨、批評、甚至唱通街都可以。

不過你係喺落訂之後批評廠方應該喺你落訂之前做某些宣傳手法,完全係你個人問題。玩家嘅責任喺邊?俾咗錢有權要一件好產品,同俾咗錢將自己嘅責任推比人係兩件事。我唔想寫太多,以免你理解不能或者用我其他文字偷換概念。
其實對變型既定義,個個人既要求都唔同,之前魔術師兄都開左個相關既post,可以入去交流下。

https://bbs.toysdaily.com/forum.php?mod=viewthread&tid=467037&extra=page%3D6&mobile=2
eddiem249 發表於 4-9-2021 10:56 PM
人地3千幾買隻玩具,都無謂潑人冷水啦,唔通我話佢隻加里昂個頭太細,肩又太闊咩? ...

你覺得加里昂個頭太細肩又太闊係個人觀點,無問題。嗰位師兄提出嘅係責任問題。

Btw, 幾千蚊對好多人來講真係好多錢。不過錢唔係重點。而且如果玩家唔覺得佢講嘅係事實,根本唔覺得係冷水。
ToyKnife 發表於 5-9-2021 02:15 PM
師兄我諗你偷換咗概念,咁我直接啲。

我從來冇話過呢一隻勇者王設計完美,產品設計或者QC有問題的話,任 ...

哈,在下就偷換概念,閣下呢個“護旗手”嘅角色擔當得非常成功,在下甘拜下風,佩服佩服。
講真在下才疏學淺,真係唔明閣下偉大嘅理論。閣下都無謂浪費時間理會我這種蠢材了!