Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

nok031059 發表於 4-9-2021 01:17 PM
mpp025既意思係我呢D頭水玩家既作用就係用黎俾POSE+廠揾笨啊?
千值廠都成日俾大陸抄出KO啦
人地鐵機巧都出 ...

你誤會了,頭水的意思是,購入授權設計生產的產品商,能在首先的情況賺取他的合法的設計產品利潤,之後俾人抄它出產設計的產品來作侵權產品,相信授權設計生產商只是能用無奈來形容,不希望發生,也未必能阻止
其實除左隻戰機要拆個蓋外,都唔算完全變形? 個蓋你唔用都得架,佢都無講係忠於原著完全變形。呢間廠出圖確係少,咁你可以等出先買,到時可能又買唔到又嘈,今次呢隻有排派貨,唔知派到幾時。

其實咁多位師兄咁不滿,如果有訂到不如趁而家剛出呢幾日放單,應該唔難甩手!我剛去inspoint取貨,已經見有鋪賣3480!放單無難度!玩玩具千萬唔好玩得唔開心!睇番啲留言,有魔改接受唔到,非原著合體接受唔到,車轆裝假狗接受唔到,post+為左怕無人買無人訂蓄意隱瞞玩具資料呃買家,檐心白仲會變黃,甚至對香港出品無曬信心,比例同心思都係B記勝一籌等,講到呢件玩具已經一文不值,不如趁而家有價有市及早放單/成品,千祈唔好玩到咁谷氣,話曬三仟幾蚊,而且而家出面根本就唔夠派貨,所以越早放單越好!祝各位師兄放單成功!唔好為件玩具激親自巳就唔好啦!
有冇師兄放原價單?我接呀
第五適格者 發表於 4-9-2021 05:10 PM
有冇師兄放原價單?我接呀

師兄可以上旋轉拍賣睇下, 我都係琴日喺嗰度買咗隻 原價
隻野好搶手,今日去精品拎貨,職員講我張單係首批既LAST ORDER。
我已經係首日網上開訂即落ORDER,好明顯有好多人訂左仲未到手。
早前隻天威,看完官圖都不肯定雙腳可以抽射到幾高,考慮了好一陣子,想到不會擺到隻腳踢到頭那麽高,又估應該不會像六神踢得那麽少,除此之外實在造得很好,應該又不會有後浪推前浪,結果買了,玩兩下發覺提腿幅度可以接受(當然更高就更好),不肯定時就不要倉猝決定。
其實塊機肚底板要拆真係咁大缺點?佢其他優點都彌補唔到?
天威我當年十五十六,因為我睇唔到佢隻手可以向後扭所以最後無訂,到今天都覺得懷疑只可以擺幾個姿勢所以就算見到現貨都無入到⋯不過勇者皇一見已訂,剛取貨,今晚開黎玩!
其實我諗好多師兄都係因為佢收人三千幾蚊竟然一啲好簡單可以做得好嘅嘢都唔做(飛機要拆件,轉地車合落白色機械人路要拆腳,火車合飛機用海綿夾住),公布嘅訊息又小,(老千srx 都話咗俾人聽要加件!)我都有喺度討論過佢嘅缺點,但係我玩咗玩左咁多年好明白好多玩具要玩上手先知道係唔係伏!我諗暫時都未有一間廠出到一隻係你未攞到實物已經肯定係完美嘅玩具!講返今次呢一隻ggg!頭先我講嗰啲缺點真係令到有少少失望(因為唔係一隻平玩具,對佢有期望都好正常),但係睇佢嘅外型同埋可動真係市面上冇第二隻可以取代!所以我衡量過呢啲優點同埋缺點最後都係俾錢買!所以我覺得訂唔訂都係睇你對呢隻玩具有冇愛同埋有冇第二間廠有替代品!
kk31 發表於 4-9-2021 11:26 AM
又或者你都留意下人哋個重點放係邊先再討論吧,

由於閣下提出'被迫落訂'這種似是而非的論點,還要在不止一 ...

師兄,我明白你意思,而我正正就係講從來無被迫落訂,你明白嗎?

抱怨產品或QC有很多問題,是可以。但落訂後抱怨廠方銷售手法,不早早發放更多資訊等令人後悔落訂,其實應抱怨的是自己而不是廠方,自己在不清楚和欠缺自己需要的資訊也落訂。希望你明白這邏輯。我講白啲,玩家係有好多自己嘅責任。買/訂玩具我抱怨甚至聲討的只有炒家和縱容BOT程式的公司。

但我好同意師兄你講,任何玩具發佈和開訂時,能夠發放越多資訊越好,尤其係對玩家。亦希望POSE+將來能夠這樣。

講返隻玩具,仍未收到蕉人通知到貨。。。。。
takduck 發表於 4-9-2021 08:11 PM
其實我諗好多師兄都係因為佢收人三千幾蚊竟然一啲好簡單可以做得好嘅嘢都唔做(飛機要拆件,轉地車合落白色 ...

有一點想指正師兄,拆腳合體果度已經證明咗唔係必要(官方片有拆只係為咗清楚show比大家睇合體方法)
馬仔 發表於 4-9-2021 03:19 PM
其實除左隻戰機要拆個蓋外,都唔算完全變形? 個蓋你唔用都得架,佢都無講係忠於原著完全變形。呢間廠出圖確 ...

就算Studio Half Eye隻隻話「完全變形」都唔係一件PARTS都唔除低咁變。。。我諗大家對LU大嘅期望係喜馬拉雅山咁高。。。
所以有抱怨嘅師兄,快快手放張訂單出黎啦,我搵左旋轉拍賣現貨原價搵唔到,但又好想親身感受下幾咁伏同埋佢嘅變形系統幾咁差呀????
所以有抱怨嘅師兄,快快手放張訂單出黎啦,我搵左旋轉拍賣現貨原價搵唔到,但又好想親身感受下幾咁伏同埋佢嘅變形系統幾咁差呀????