Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【千值練】真三一萬能俠黑三一公佈!

luciferdark 發表於 9-7-2018 08:31 PM
我個方法係無做打磨同一切可以還原, 但好核突,
原POST係怨婦THREAD內, 我已DELETE。得番另一個FORUM LINK ...

Please PM to me

PM左了, 請GGGG版主望望  發表於 10-7-2018 02:37 PM

快快 師兄, 已PM你了, 多謝指教
睇唔到LINK的話, 我再諗諗計

謝謝! 看到了處理方法了! 開頭還自已幻想是纸巾包住個球型joint, 現在清楚了! Thx!  發表於 10-7-2018 05:59 PM
我都想知,可以pm 埋我?
Thx

PM左你了, 希望幫到你, 有諗法大家可以交流下。  發表於 10-7-2018 10:29 PM
請問也可以PM嗎?謝謝lucifer大大

PM左了, 你睇睇~  發表於 10-7-2018 11:18 PM
luciferdark師兄,可唔可以麻煩你也pm一下我?Thx!

已PM, 你睇睇~  發表於 11-7-2018 09:10 AM
黑色好吖。可以大量用水口料。慳唔少成本。

水口料多就更易爛。到時精彩囉。

係喎, 用人地口中嘅, 慳成本嘅水口料, 出個隻帝皇, 依家現貨價上到4K添。

仲有隻HULKBUSTER又係黑色又係所謂水口料, 睇下到時個價精唔精彩囉。
係了, 我個條LINK入面張圖, 其實未塞晒, 可以再塞多啲。
總之頂實就OK, 至少我整好到依家, 扭個時壓住個方向再用力, 未甩過。
luciferdark 發表於 11-7-2018 09:11 AM
係了, 我個條LINK入面張圖, 其實未塞晒, 可以再塞多啲。
總之頂實就OK, 至少我整好到依家, 扭個時壓住個方 ...

可以PM我吗?谢谢你

已PM, 你睇睇~  發表於 11-7-2018 12:53 PM
我之前有塞過膠帶,紙袋,紙巾,剛開始扭還可以,但多扭幾下後,還是脫甩,

要點先塞得夠, 點先定得住粒野, 就當然自己試, 唔明點解會甩, 亂塞當然無效果。我都試左成粒鐘, 先試到呢個闊度同厚度已經夠。
張圖都只係示意圖, 事後仲有塞多啲入去, 亦講左犠牲嘅可動極少, 因為腰二重關節分擔左前後同左右嘅可動。

點解要用紙巾, 係因為紙巾可塑性高, 同埋最重要一點係咩都無破壞到隨時返到轉頭。隻野唔係身邊, 如果唔係我會試埋用日制擦膠同EVA海綿, 因為呢兩樣野都軟身有微量彈力。
斷空我個中股檔部我都係用EVA海綿頂住食力。

當然啲怨婦要繼續怨先開心, 無人阻止到, 正如香討得藍色一樣, 呢度狂踩老千先係正道。
利伸: 真GETTER啲架生唔得, 甩腰係抵鬧抵插, 無得講, 但出都未出嘅野就踩到盡, 仲咩千值爛, 有幾個直頭固定得個幾句留言嘅, 真係得啖笑。

呢度近嚟啲怨婦真係多到一個點  發表於 12-7-2018 09:12 AM
謝謝分享,這技巧我會將它記起來。感謝{:1_208:}。這支真的搞的人很煩。搞過一次,真的也就夠了啊!
luciferdark 發表於 11-7-2018 09:44 PM
要點先塞得夠, 點先定得住粒野, 就當然自己試, 唔明點解會甩, 亂塞當然無效果。我都試左成粒鐘, 先試到呢個 ...

你隻超獸和真三一都需要用海綿,紙巾等去攪,你認為這樣玩得開心嗎?本人被千值搵笨,唔想其他人都被搵笨,唔想有其他人受害,等實物出先討論?遲了!
lukyuet 發表於 12-7-2018 11:45 PM
你隻超獸和真三一都需要用海綿,紙巾等去攪,你認為這樣玩得開心嗎?本人被千值搵笨,唔想其他人都被搵笨 ...

呢位會員, 超獸可以唔用, 我自己用左安心啲。真GETTER就既然錢都俾左, 唯有自己搵解決方法,
開心又講唔上, 但老千個隻就算扣埋分都係現時最好嘅真GETTER, 唯有自己搵方法, 況且, 間中幫啲成品玩具做小改造, 我同班老友係經常做, 我唔會話老千咁整條腰好少事, 我只會講要整到扭得開心, 唔難。

基於言論自由, 你地一班"受害者"可以自己開個POST去點X點鬧老千都無所謂, 尤其出左, 確實有問題嘅, 即管鬧。
帝皇同真GETTER對腳合唔攏, 真GETTER甩腰, 架生核突等等, 係啊, 客觀事實, 鬧啦。
但未出嘅都已經係度嘈嘈嘈叫叫叫, 你話AS 個啲EX合金, Megahouse個啲魔動王啊Cyberformula就話啫,
老千攞明係個別問題, 你隻真GETTER有問題, 建議你放出去搵人接唔洗眼怨, 反正大眾眼睛雪亮, 你都唔洗輸好多, 什至唔洗輸。

日日上嚟抹黑未出嘅Product, 留多啲時間俾自己同家人啦, 咁重負能量真係唔係好事。
老千QC走下坡大家都知, 我都由叫朋友必買, 到叫佢地諗清楚, 有愛先買。有幾個朋友都講明, 隻超重神係俾老千嘅最後機會。

點解要係你個POST度DELETE解決方法? 因為我見到個POST嘅方向, 係圍插老千囉, 我係唔適當嘅地方做唔適當嘅野, 係我錯, 講聲SORRY先。
大陸會場訂隻黑真GETTER都要1950RMB...真係金