Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【千值練】真三一萬能俠黑三一公佈!

根本英俊 發表於 4-7-2018 10:18 PM
就係唸個世界有班人有錢覺得咁自值得買....越貴越買, 咁先與別不同....係, 我酸....2千幾真係同小朋友去玩 ...

我以前讀經濟時,真係聽過奢侈品越貴越有人買架!!

其實是否人地覺得越貴,品質做工便越好就不得而知喇...
luciferdark 發表於 4-7-2018 06:03 PM
金屬撞金屬。

再況且, 有個POST有位網友話上左, 扭一陣就鬆, 但就無人理佢。 ...

暫時玩左大半個月都未覺有鬆
不過如果成日玩就最好落少少潤滑油,點都會有幫助

金屬磨膠咪又係會磨蝕啲膠件,關節用任何材料都避免唔到磨蝕,唯有搵啲方法減輕下
luciferdark 發表於 4-7-2018 07:32 PM
幾分鐘搞掂, 乾淨紙巾你我屋企都有...

I applied the fix couple of days ago. It is pretty easy and straight forward.
luciferdark 發表於 4-7-2018 07:40 PM
https://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12383864992.html

不過,這些圖拍的這麼美,應該這玩具是不食人間煙火吧?世上有質感這麼好的塗裝技術嗎{:1_206:}
如果真係越貴越多人買既話你仲會見到笨大啲中價野?真係當玩家傻既咩,塗裝方面我係相信如果千值唔玩野既話係做得到既,可能我有買過pvc同sideshow雕像,其實而家既塗裝技術真係可以好好,係睇下有冇心做既啫

咁老千又真係輸俾以前嘅自己, 破刃同天元仍然係最高傑作, 當時嘅塗裝同QC真係一流。  發表於 5-7-2018 08:18 AM
zoreyoi 發表於 4-7-2018 11:17 PM
暫時玩左大半個月都未覺有鬆
不過如果成日玩就最好落少少潤滑油,點都會有幫助

金屬撞金屬, 粒所謂補件仲要用螺絲加外力。

如果落潤滑油, 我寧願用番原裝粒POM。
不過我自己有方法解決到, SHARE過無人理, 我都無必要再分享。
luciferdark 發表於 5-7-2018 08:11 AM

其實腰位個球窩係比原裝件大少少,咁先咬得實個ball joint而唔會好似原裝咁咁易鬆開
如果唔係左右分件的話安裝、拆除個金屬件時好易破壞到腰位ball joint

有啲玩具出廠前都會係關節位落潤滑油,如果覺得有需要咪落囉,又唔係必要既

件金屬件又唔係非買不可,想用咪買
有其他方法自己解決到都可以,各有各好
luciferdark 發表於 5-7-2018 08:11 AM

I have read your post and like it.
Don''t give up. {:1_220:}
Douglas.M.Saint 發表於 5-7-2018 10:19 AM
I have read your post and like it.
Don''t give up.

個個POST成班怨婦, 剩係識得!老千。

德哥我地都係返FB傾吧啦。
zoreyoi 發表於 5-7-2018 09:58 AM
其實腰位個球窩係比原裝件大少少,咁先咬得實個ball joint而唔會好似原裝咁咁易鬆開
如果唔係左右分件的 ...

出個位台灣人其實好好啊, 粒野唔算貴,
問題係香港個條友。

買一粒計埋運費同賺個筆, DOUBLE台灣價無問題。
我買幾粒, 都係個個價照乘, 我自問有一堆朋友想要, 都差唔多要十粒, 佢都開咁嘅價。

俾開發開模個位賺, 無問題。
做個中間人賺得多過出汗出力個位, 買唔落手。
仲要出面鋪天蓋地咁吹奏, 真係想同台灣位搞手講聲, 你搵啲下線太低B, 真係同你倒緊米, 同埋整臭緊你個名。

金屬撞金屬, 加埋香港天氣, 各位買左嘅, 請注意濕度。

根本英俊 發表於 4-7-2018 10:18 PM
就係呢個世界有班人覺得越貴越值得買....越貴越買, 咁先與別不同....係, 我酸....2千幾真係同小朋友去玩開 ...

果D係奢侈品, 有炫耀炫富炫品味比其他人睇嘅理由所以先會受人追捧

依家係大細路玩具買左最多就企下櫃, 無幾多人會上佢屋企欣賞到, 無左炫耀呢點, 我唔覺得會因為貴而多人買件玩具
咁各位其實覺得呢一隻,值唔值得入?
hongman15 發表於 5-7-2018 06:01 PM

我因為覺得口罩樣才是黑三一,進化到真三一都無埋由跟紅真三一 一樣樣子的吧?
hongman15 發表於 5-7-2018 06:01 PM

輕鬆D講

等同問應唔應該而家買樓一樣
升左, 你可以賣出去賺錢
跌價, 你沒愛, 純粹因為人地評論而買, 個心會拿住拿住
跌價, 你有愛, 返屋企望住就開心

取決於你感覺是點
gamelife 發表於 6-7-2018 11:52 AM
輕鬆D講

等同問應唔應該而家買樓一樣

所言即是
目前真紅三一仍為我今年的best之一
價格是貴
但我覺得各個細節都做得不錯
重要是目前市面上沒有比它更好的真三一
腰部設計是有缺陷,但不至於裝不進去甚至毀壞
適當把玩是沒問題的{:1_203:}