Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【千值練】真三一萬能俠黑三一公佈!

lukyuet 發表於 8-7-2018 11:45 PM
超獸上次好似都有類次問題,最後唔止這數。

上次係ON DOG DOG, 上次隻限超獸佢地話因為很快定滿左, 而未定到買家好想買, 之後再加推唔知幾多隻俾人定, 但俾個班之前定左人小, 最後又縮沙唔再開定.

邊有咁白痴公關同銷售方式, 如果唔知限定野有幾多人買, 就唔好定數量, 想定數量一係定多D, 定小小又再開定, 佢以為無人反對, 點知定左班人係咁鬧, 千值經驗始終有限.

雖然千記唔抵撐,但真三一真係優點大過缺點,斷腰可以話無心之失,千記都唔想,但其實我自己手殘都搞返掂,唔駛加任何補品,拆個腰轉軸出來,起連接心口個邊用磨光的油膏加砂紙用摩打手打磨,注意係要摩打手,然後心口對接個邊一樣,合回心口兩邊再摩打手狂轉十次,最後先合回腰,然後因心口位已變鬆,對接後輕易KO

原色沒買, 黑色應該會入手
好似我呢d追求外型梗系千記啦
其實如果手頭沒咁多錢, 未返去玩笨大戈隻sr真三一lo
大家面對客源層面又唔同

早幾年買左隻ex合金真三一, 當時唔識食炒價差唔多5千照入手
返到屋企唔小心跌左落地刮花左幾處位置, 從此就睇化左
如果戈幾千蚊玩具已經令到d人緊張到咩咁
不如從此收山唔好買玩具啦
系呢個市場策略千記就要走高價路線
笨大可以繼續中低客源
隻玩具唔洗高可動或者識發光
只要KEEP住維持1隻幾百蚊或者1千有找, 自然可以繼續搵食
gamelife 發表於 13-7-2018 02:32 PM
原色沒買, 黑色應該會入手
好似我呢d追求外型梗系千記啦
其實如果手頭沒咁多錢, 未返去玩笨大戈隻sr真三一l ...

而家想訂都訂唔到了..
hongman15 發表於 13-7-2018 02:37 PM
而家想訂都訂唔到了..

會場版先行姐
之後會有大貨
gamelife 發表於 13-7-2018 02:39 PM
會場版先行姐
之後會有大貨

咁限量版真係呃鬼..
hongman15 發表於 13-7-2018 02:55 PM
咁限量版真係呃鬼..

帶定頭盔先
我都系聽玩具店老闆講

反正而家訂唔到
出貨你肯比錢實買到
為左心頭好, 只要買得到就好了
gamelife 發表於 13-7-2018 04:04 PM
帶定頭盔先
我都系聽玩具店老闆講

對, 阻截訂的是香港限量的300隻,海外版如日版還有, 重要平d....頂.....

p.s.蕉人仲開緊訂:36:
ToyKnife 發表於 13-7-2018 04:45 PM
對, 阻截訂的是香港限量的300隻,海外版如日版還有, 重要平d....頂.....

p.s.蕉人仲開緊訂 ...

我唔係好熟D 店名, 請問蕉人即係邊間?
因為我平時訂野都係在孤仔

兆萬2樓超X  發表於 13-7-2018 05:43 PM
wiswis 發表於 13-7-2018 09:44 AM
雖然千記唔抵撐,但真三一真係優點大過缺點,斷腰可以話無心之失,千記都唔想,但其實我自己手殘都搞返掂, ...

唔可以話係無心之失,起碼設計完到出貨前都實有測試過吧,呢點應該冇人會唔同意,咁問題就嚟啦,唔通測時時就一d事都冇,係到大貨先出現呢個問題?
我只可以講,有時d玩具商明知件貨有缺陷,但模具又整好左唔想再嘥前重造過,係會當冇事發生照出街既,而佢係咪咁既公司就自行判斷啦
但點都好,而家貴爲一間大公司,出貨後知道有問題啦,出番個改良件比人都好吖,無論係送定比錢買,至少好多細公司都識咁做,但以千記既往績,超獸事件中佢唔單止冇承認自己設計因經驗不足而有問題,反而出個"教學"明明白白地話唔係佢地既問題,而係你地班玩家唔識玩佢地既產品,同類事件仲有GGGG大既鹹蛋超人事件可以參考,我反而諗唔明,點解明知間公司係咁,都仲有人支持佢...嘛,雖然我都訂左佢隻超重神當係比最後一次機會佢
其實好多人都係以超重神為最後機會,我都有一半係咁打算,黑百合我收貨,寄望千值今次做番場好戲出尼啦,都係果句,千值係我認為係今時今日做超級機械人產品最有heart既公司.都希望佢會將件產品做得好好睇睇
紫月葵 發表於 13-7-2018 07:29 PM
唔可以話係無心之失,起碼設計完到出貨前都實有測試過吧,呢點應該冇人會唔同意,咁問題就嚟啦,唔通測時 ...

沒可能送件的..
B社最近的ARX-7斷腿事件也是沒的補
早年max合金的4G粉碎事件也是不會補.
超合金魂也是出不少問題,也是沒補...
畢竟不是買車,還可以牽回原廠做換件~
lydiamomo0903 發表於 13-7-2018 09:39 PM
沒可能送件的..
B社最近的ARX-7斷腿事件也是沒的補
早年max合金的4G粉碎事件也是不會補.

呢個就係問題所左啦,唔知係咪日本仔自尊心既問題,以前有次同做玩具行業既朋友傾開,普遍日本生產類公司都傾向唔會承認自己有錯誤、就算佢地明知真係自己出錯都好
千值練的這幾支高價產品,幾乎都有事;大家都是買來,一玩就出事,當然心裏不舒坦,自己能力強會修便好,但不會修的人,可能當場罵聲連連吧! 老是拿消費者的錢和耐心面對千值練的產品問題,畢竟不是好事吧!信譽總有一天會破產的吧?如果一家公司的產品最後只能靠一群死忠的支持者的話,真的撐的下去嗎? {:1_203:}
追風 發表於 14-7-2018 01:41 AM
千值練的這幾支高價產品,幾乎都有事;大家都是買來,一玩就出事,當然心裏不舒坦,自己能力強會修便好,但 ...

笨大一路走來,早期合金魂有幾隻都有自己破爛問題(萬能俠/傳説巨神),電導生銹(合金百式),甚至近期合金魂帝皇還是會易斷關節/部件,ARX7右股關節大部分不良等等,笨大還不是依然受到各玩家熱烈愛戴? 從來消費品廠商誰也不比誰高尚,你們對任何產品的愛就是佢地財源嘛⋯⋯:o

真係唔明啲人咁大細超咩心態, 最近隻重高達MKII盒蛋嘅中奬率高到爆, 但都係無罪囉, 果然BAMDIE係皇者。  發表於 14-7-2018 11:34 AM