Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【千值練】真三一萬能俠黑三一公佈!

秋葉原展出

https://hobby.dengeki.com/news/619051/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
模型版快點出 哈哈

最終淘淘21張樓下敗了, 順便淘埋台灣metal joint for my 紅三一(仍未的得起心肝拆盒)!
送到上門的黑真三一全塗裝, 有期待, 收到即拆, mine painting is very good, 腰Joint very good! 唯獨喺頸巾後半part跟本插唔實, 成日甩, 這厰商還真的要認真改進....呢隻全塗裝真的不錯...{:1_377:}

三隻不同演繹的黑真三一
其實仲有隻ThreeZero原創黑三一不過未拆, 否則泊埋一齊影, 雖然ThreeZero唔喺黑真, 是黑三, 但這些都是厂家自己原創設計....

快快 發表於 19-8-2018 11:17 AM
最終淘淘21張樓下敗了, 順便淘埋台灣metal joint for my 紅三一(仍未的得起心肝拆盒)!
送到上門的黑真三一 ...

撇開qc唔講,呢隻黑真三一我淨係覺得唯一唔靚嘅係對大比太貼埋,所以有d大比太粗嘅感覺,可惜甚少真3號嘅作品,唔知老千會唔會出埋2號3號呢?
淘淘係指淘寶?21張係人仔定港幣?
紫月葵 發表於 19-8-2018 12:55 PM
撇開qc唔講,呢隻黑真三一我淨係覺得唯一唔靚嘅係對大比太貼埋,所以有d大比太粗嘅感覺,可惜甚少真3號嘅 ...

大肶貼太埋問題我反倒没所謂, 横樹我Display隻隻都是腿張開!:34:我也希望會出2, 3號及整個世界最後之日的不同機体, 不同的演繹...
有塗裝真喺冇得輸!:36:

CPY_2001 發表於 19-8-2018 07:14 PM
淘淘係指淘寶?21張係人仔定港幣?

Q1: Yes! :love:

Q2: Chairman Mao! {:1_220:}

原裝雪梨纸未拆仲有8隻corner proection foam....

快快 發表於 19-8-2018 07:54 PM
Q1: Yes!

Q2: Chairman Mao!

Thx,冇係淘寶買過野,都係等埋9月睇下有冇現貨啦
CPY_2001 發表於 19-8-2018 10:14 PM
Thx,冇係淘寶買過野,都係等埋9月睇下有冇現貨啦

唔知9月頭定尾有得買呢?買唔到要上網搵...
熊貓已派貨,全上色加腰改善,果然要第二隻先會做得好?但頸圈點解要固定.............

這頸圈的是否是固定的就很難;不敢硬拆,因為不知是膠水黏死? 還是卡筍卡的很緊?{:1_207:}
請問街有冇現貨賣?
Argon 發表於 21-9-2018 12:03 AM
請問街有冇現貨賣?

有,約 $2300
岩岩去完日本返尼,睇完實物個橋手post真係好毒,加上有特價就買咗,拍落原色真三一度真係贏晒,成個氣勢即刻出返晒尼,不過聽其他師兄講易刮甩油既關係,所以都係擺返橋手post算,玩就原色啦.條圍巾前面冇野,後面中間果粒軟膠太軟啦,比較難插入去,買完先知自己隻原色支武器插口做細咗,明明可以輕鬆安裝,搞到把鎌刀個插頭斷咗...整體好滿意,係擔心件圍巾隻軟膠料日後會出現溶膠問題啫.
快快 發表於 19-8-2018 11:17 AM
送到上門的黑真三一 ...

頸巾後半part插唔實我果隻都係咁..我一開始以為係自己果隻先係咁...
原來係通病黎...咁我想問最後師兄點插返實?