Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【千值練】真三一萬能俠黑三一公佈!

對了,那這腰??????????還會脫出嗎? 不知進化了沒?{:1_233:}
咁快有樣板睇, 真係隨便改下顏色加D配件就搞惦{:1_374:}
其實這支黑色的,至少也該再給個像黑三一那般的斗篷吧。
追風 發表於 21-7-2018 03:25 PM
其實這支黑色的,至少也該再給個像黑三一那般的斗篷吧。

呢隻係真三一變種, 本身就有翼, 好難咁改法掛 (所以都話佢亂搞一隻出嚟架啦, 本來設定係元祖三一改, 硬係要自創一隻....)
都話唔好受原作設定束縛,總之亂改一通咪得囉!但並不排除下次出隻真真正正既黑三一……
very nice excellent
mop2550已訂
本身面相是黑三一已經在第一天出poster就見到
然後官網拎黑三一做對比, 如果2者黑色是相同塗料
咁就可以排除原色黑膠情況
最好裝組戈時裝好條腰
等收貨
秋葉原展出
RIOBOT 真ゲッター1 BLACK VER. !本日7月24日(火)より、秋葉原ラジオ会館4階の「あみあみ秋葉原ラジオ会館店様」にて量産サンプル展示中!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
收咗貨,今次係full paint, 不過主體多啞黑油,好容易會刮到而出現唔啞刮紋,我隻開盒已經有小小,胸腰扭動似乎無事,不過我上隻紅色版都無事的,造型可動之類各位都知道的了,今次缺點同優點都係啞黑油罷
c.ryo 發表於 28-7-2018 10:07 PM
收咗貨,今次係full paint, 不過主體多啞黑油,好容易會刮到而出現唔啞刮紋,我隻開盒已經有小小,胸腰扭動 ...

膠色係令質感下降, 但就玩得輕鬆啲唔洗怕會刮柒, full paint就好睇唔好玩, 有辣有唔辣....
好心動...師兄可以影幾張實物相睇下嘛?

去完換貨,叫做由幾處覺眼sad換到隻唔覺眼的小小sad,呢隻啞黑paint job睇黎比較難有完美:38:

腰胸方面從負責員工確認咗係改良咗個ball joint的了,呢隻唯一弱點就淨番個令人又愛又恨嘅啞黑塗裝了 :67:
其實我也不喜歡啞黑色,不知道為什麼會選這個色呢?
c.ryo 發表於 4-8-2018 03:08 PM
去完換貨,叫做由幾處覺眼sad換到隻唔覺眼的小小sad,呢隻啞黑paint job睇黎比較難有完美

腰胸方面從 ...

"腰胸方面從負責員工確認咗係改良咗個ball joint的了"

即係又偷偷地改良咗?定係之前已經講咗會改良?
紫月葵 發表於 4-8-2018 04:15 PM
"腰胸方面從負責員工確認咗係改良咗個ball joint的了"

即係又偷偷地改良咗?定係之前已經講咗會改良? ...

呢樣改良官方係冇講過的,但上隻紅三一又唔係一定會甩腰, 一樣有作出改善係好事呢