Toysdaily 玩具日報

從A-CLUB到頭像--歷經19年的分享

傷追人... :shy:  Most 池上's comics are must watch for all boys..................... :shy:
咁德大應該有睇力王同野狗奇兵...
原文章由 熱狗 於 16-6-2007 11:43 PM 發表

當時是百花齊放的時代, 有多個大型機構爭漫畫版權, 即係代表漫畫已在市場有相當認受性了

所以漫周都叫做死得好轟烈, 完成了一個歷史任務, 我想做編輯果班人都係心滿意足的走

反觀A-Club似乎就是自己不能 ...

但可以另外一個講法, 佢地呃飯食都呃得耐, 無比人告得甩褲算萬幸, 海豹叢書都搵左我唔少零用錢:DD

不過無漫週無a-club精密模型, 好多大大細個真係無左好多回憶, 講真有幾多個可以有本事期期買一本全日文o既newtype? 甚至其他全日文特集? :shy:

仲有漫週同海豹有個優點, 佢地相當忠於原著, d名唔會亂咁改, 好似足球小將cityhunter 果d用返原名, 翻譯又有一定水準
:DD
原文章由 Douglas.M.Saint 於 17-6-2007 12:25 AM 發表
傷追人... :shy:  Most 池上's comics are must watch for all boys..................... :shy:

傷追人絕對「學到野」啦:DD
原文章由 特級豉油 於 17-6-2007 12:29 AM 發表

但可以另外一個講法, 佢地呃飯食都呃得耐, 無比人告得甩褲算萬幸, 海豹叢書都搵左我唔少零用錢:DD

不過無漫週無a-club精密模型, 好多大大細個真係無左好多回憶, 講真有幾多個可以有本事期期買一本全日文o既 ...

我永遠都唔會原諒海豹出的\"模型狂四郎"爛尾....
:sad:

我恨你~~~~~~~~~
原文章由 原罪 於 17-6-2007 12:33 AM 發表

我永遠都唔會原諒海豹出的\\"模型狂四郎"爛尾....

未出晒咩? :die:
散睇過幾期:DD
頭像被屏蔽
原文章由 特級豉油 於 17-6-2007 12:29 AM 發表

不過無漫週無a-club精密模型, 好多大大細個真係無左好多回憶, 講真有幾多個可以有本事期期買一本全日文o既 ...

o固陣重有o的海賊版星矢同人誌,都係海豹出,笑到肚痛∼∼:DD

不過個陣漫周o的翻譯,真係分分鐘好過依家o的出版社.
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:37 AM 發表

你識up呢d卻竟然無睇過ZZ!!?? :blame:

真...真..真係無睇過.... TVB 做過都係剛剛先知....:ice:

搵食艱難呀~~:die:
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:38 AM 發表

o固陣重有o的海賊版星矢同人誌,都係海豹出,笑到肚痛∼∼:DD

海賊版?係呀係呀~ :DD

我諗講翻譯, 直到今日漫週佢地係最好相信會無人反對:)
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:38 AM 發表

漫周係咪一開始就一版十幾頁內容...???d字細, 睇得幾辛苦下...:cool:

星矢四格真係好好笑, 記得一編講, 紫龍聖衣心口係雪櫃, 打12宮時可以拎嘢飲.
原文章由 原罪 於 17-6-2007 00:33 發表

我永遠都唔會原諒海豹出的\\"模型狂四郎"爛尾....

無記錯當年海豹係譯到日文版第九期一跳跳到十五期大結局那章嘛!好彩四郎有日文版咋!:^
原文章由 香港人 於 17-6-2007 00:43 發表

漫周係咪一開始就一版十幾頁內容...???d字細, 睇得幾辛苦下...:cool:

不過都係咁嘛!:^
原文章由 狂四郎 於 17-6-2007 01:03 AM 發表

無記錯當年海豹係譯到日文版第九期一跳跳到十五期大結局那章嘛!好彩四郎有日文版咋!:^

不愧是京田四郎:shiny:有機會讓我一完宿怨~