Toysdaily 玩具日報

從A-CLUB到頭像--歷經19年的分享

頭像被屏蔽
原文章由 熱狗 於 16-6-2007 11:39 PM 發表
其實我想知呢一代d人邊度update動漫的資料? Ani-Wave嗎?

:DD唔係擦鞋.
T.D.
A  Club嗎?我都有睇......睇朋友果本,中學嗎.....好懷念呀!:!(我都買左隻ZZ,不過係有之大砲既^^")
原文章由 原罪 於 16-6-2007 11:41 PM 發表
點解次次回小櫻大D文都唔見哂:angry:

補充少少.
漫週完本有龍珠漫畫連載....但文傳買下版權後.
佢地想出一條幾得意的橋.
就是小說式連載劇情.用文字表達.
插圖就"參考"龍珠漫畫重新畫過....
...

樹關小櫻啲Post文有香港字...閣下個Windows可能唔支援...於是去到果個字就斷纜...

為防Post文因error而消失需要重打...建議可以先响notepad度打完...之後再copy and paste...就算送出失敗...都唔駛由頭打過...

小櫻上
頭像被屏蔽
原文章由 熱狗 於 16-6-2007 11:52 PM 發表
我記得早期A-CLUB好鬼死捧一套叫"女強人奧斯卡"的少女動畫
我唔睇都知佢原裝叫梵爾賽的玫瑰....你就知果班人當時吹得佢幾勁....

吹得咁恆都想睇下既果時...但時間夾唔岩真係無睇過....:he:

我後來都有睇女強人奧斯卡,呢套經典o黎ga!
仲紅到去法國添,過多兩年應該就係連載20周年.

這是10周年時推出的奧斯卡像,我都o吾捨得拆:shy:

[ 本文章最後由 Belial 於 17-6-2007 12:00 AM 編輯 ]
原文章由 原罪 於 16-6-2007 11:45 PM 發表
:DD唔係擦鞋.
T.D.

100%  Right :DD:DD

原文章由 熱狗 於 16-6-2007 11:52 PM 發表
我記得早期A-CLUB好鬼死捧一套叫"女強人奧斯卡"的少女動畫
我唔睇都知佢原裝叫梵爾賽的玫瑰....你就知果班人當時吹得佢幾勁....
吹得咁恆都想睇下既果時...但時間夾唔岩真係無睇過....:he:

女強人奧斯卡(凡爾賽玫瑰)真係好正架:)
我男人老狗都不時攞出黎翻煲:shy:
頭像被屏蔽
:DD我本來想講....一講奧斯卡會招喚到秋山兄的...結果你還要快過我出POST:DD

多謝秋山兄的送的胸像,我有放出來.
但只限最型最酷的奧斯卡胸像.
心目中最COOL的女性:love:

[ 本文章最後由 原罪 於 17-6-2007 12:04 AM 編輯 ]
6 pages after I,.m back~~~~~~~~~ :@

Apart from A-Club, we can also focus in other magazine in our generation.............................. :!

漫畫週刊

Most of my animate knowledge are base on it and also come from it.  If no "comics weekly", I will not fall in models and figures collection.  :shy::shy::shy:
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:00 AM 發表
我剩係知呢套野講一個女人扮男人打人...:he:

佢係講路易16時代,女主角以女扮男裝繼承家中爵位在法國從軍,
後來因為政局變遷而加入革命行列,最後壯烈犧牲的故事.

死啦,ZZ-Gundam個post比我搞到變懷舊+女強人奧斯卡post,佢會o吾會返o黎打人ga?!!:(
原文章由 原罪 於 17-6-2007 12:02 AM 發表
:DD我本來想講....一講奧斯卡會招喚到秋山兄的...結果你還要快過我出POST:DD

多謝秋山兄的送的胸像,我有放出來.
但只限最型最酷的奧斯卡胸像.
心目中最COOL的女性:love:

o係精神上,小弟實在同le個男人婆談左幾十年戀愛:shy:
:DD
原文章由 秋山 蓮 於 17-6-2007 12:07 AM 發表

o係精神上,小弟實在同le個男人婆談左幾十年戀愛:shy:
:DD

o甘你要改名做安德烈∼∼
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:07 AM 發表

佢係講路易16時代,女主角以女扮男裝繼承家中爵位在法國從軍,
後來因為政局變遷而加入革命行列,最後壯烈犧牲的故事.

死啦,ZZ-Gundam個post比我搞到變懷舊+女強人奧斯卡post,佢會o吾會返o黎打人ga? ...

:p我驚掉落閒聊區多點...
講A-CULD一定要提提前排一件事.
有一個分類過細的懷舊ACG網中.有人提過這本書.
結果有高人大爆當年兩本書的內幕.
好睇過溏心:)
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:09 AM 發表

o甘你要改名做安德烈∼∼

你又知我英文名o既:p