Toysdaily 玩具日報

從A-CLUB到頭像--歷經19年的分享

原文章由 秋山 蓮 於 17-6-2007 12:11 AM 發表

你又知我英文名o既:p

:@:what::DD大大真鬼馬~
原文章由 Douglas.M.Saint 於 17-6-2007 12:04 AM 發表
6 pages after I,.m back~~~~~~~~~ :@

Apart from A-Club, we can also focus in other magazine in our generation.............................. :!

漫畫週刊

Most of my animate knowledge are base ...

想當年A-club最尾個幾版係講手辨同模型o既,我好記得當年見到我的女神的手辨,真係靚到呆o左∼
漫周每期最尾個版彩頁都係講動畫,資料詳盡得不得了,搞到我走去旭屋望住人地o的動畫錄影帶流口水.....:shy:
頭像被屏蔽
原文章由 秋山 蓮 於 17-6-2007 12:11 AM 發表
你又知我英文名o既:p

原文章由 原罪 於 17-6-2007 12:12 AM 發表
:@:what::DD大大真鬼馬~

見鬼!安德烈o吾係死o左o既咩?!!:DD
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:14 AM 發表
就快做火影忍者

年老的各位都會記得是聖鬥士星矢是第一套深夜動畫,

自此, 星期六都總會有暴力動畫看

這個第一次真的精彩.
當年的廣告"無刪剪,聖鬥士星矢!"唔記得全句了.
但其實有好多剪了的:sad:無線呃我.....
頭像被屏蔽
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:13 AM 發表

想當年A-club最尾個幾版係講手辨同模型o既,我好記得當年見到我的女神的手辨,真係靚到呆o左∼
漫周每期最尾個版彩頁都係講動畫,資料詳盡得不得了,搞到我走去旭屋望住人地o的動畫錄影帶流口水.....:shy:

OT: 口水佬專欄係我o係漫周必睇之選~~~~~~~~~~:love:
原文章由 Belial 於 17-6-2007 12:15 AM 發表

見鬼!安德烈o吾係死o左o既咩?!!:DD

投胎變為秋山蓮,都係用劍的:he:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:18 AM 發表

第一集切耳仔無cut叫做呃到我地睇下去:p

但CUT了片頭歌和結尾歌....
我第一次接觸"飛馬座的幻想"是紅白機的電子音啊:no:
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:17 AM 發表

好老實我絕對唔係漫畫迷, ACG的Fans都知動畫迷不一定係漫畫迷, 兩者不一定是互通的

漫周對我最重要的回憶係中間果份海報, 我仲有廿幾三十張係度架仲....:shy:

原文章由 Douglas.M.Saint 於 17-6-2007 12:17 AM 發表

OT: 口水佬專欄係我o係漫周必睇之選~~~~~~~~~~:love:

我都係,重keep住o的彩頁留返∼:love:
原文章由 熱狗 於 17-6-2007 12:19 AM 發表
我仲記得果個大時代"透明人間"呢本漫畫係所有發育中男士必看...:shy:

錯:blame:
是淚眼煞星和傷追人...
我小學時偷姐姐的看:D一早已經變壞了...
原文章由 原罪 於 17-6-2007 12:20 AM 發表

但CUT了片頭歌和結尾歌....
我第一次接觸"飛馬座的幻想"是紅白機的電子音啊:no:

其實冇cut切耳仔, 原因係冇直接接觸...
就咁影加斯奧隻耳飛撻落地...

之後打十二宮, 就好多都cut, 例如山羊斷手...:!
原文章由 原罪 於 17-6-2007 12:22 AM 發表

錯:blame:
是淚眼煞星和傷追人...
我小學時偷姐姐的看:D一早已經變壞了...

我家姐睇尼羅河女兒, 我唔啱...:!