Toysdaily 玩具日報

從A-CLUB到頭像--歷經19年的分享

ZZ Gundam 我係好鍾意架核戰機,曾經想為左架核戰機而買MG。
半ot回小櫻大大.

就係a-clud毒我迷acg,佢地資料的詳細程度,強到現在都可以賣弄.和有地位.
好彩當年有睇過.

回樓主.....我咁講一定好多人鬧...不過我喜歡zz的原因是sd狀態時,佢通常做肥仔這類角色.好可愛:DD

對不起:shy:

[ 本文章最後由 原罪 於 16-6-2007 10:46 PM 編輯 ]
原文章由 特級豉油 於 16-6-2007 10:31 PM 發表

一題漫週, 不其然諗起「虎威勁射」「迴轉勁射」:DD
唔知點解架:DD

o個時仲係小學生,係漫周到睇暗黑破壞神同池上遼一老師o既作品∼:shy:
最記得係City hunter o既結局都係係漫周睇o既∼
o固陣細冇錢買玩具手辨,成日行去糖街銅鑼灣中心睇人地o的display,
呢o的都係童年時的回憶呢∼∼:)
頭像被屏蔽
原文章由 Belial 於 16-6-2007 10:45 PM 發表

o個時仲係小學生,係漫周到睇暗黑破壞神同池上遼一老師o既作品∼:shy:
最記得係City hunter o既結局都係係漫周睇o既∼
o固陣細冇錢買玩具手辨,成日行去糖街銅鑼灣中心睇人地o的display,
呢o的都係童年時 ...

暗黑破壞神同池上遼一:shiny:
仲有櫻姬...唔係...係模型神童三四郎:DD

唔知有無人有儲起漫週「最終回」呢?:DD
原文章由 特級豉油 於 16-6-2007 11:00 PM 發表

儲過.....搬屋唔見o左......:sad:
有冇儲A-club最終期呢?後來睇熟個班編輯走o左之後就冇買啦
原來我有第180期 A-club......風見隼人與蘭度 cover
查實當年小弟咪又係被A-Club毒害:DD

特攝/動畫/模型/TV遊戲/日本明星~~~$10一本包晒

"便利"個D??行開啦!!

我自己就No.10開始睇,睇見ZZ Gundam內敵軍D機種都特別過人,同時好多變形機種

開始漫長模型生涯:cool:

原文章由 特級豉油 於 16-6-2007 11:00 PM 發表

有!...小櫻囉...

儲過.....搬屋唔見o左......:sad:
有冇儲A-club最終期呢?後來睇熟個班編輯走o左之後就冇買啦
頭像被屏蔽
原文章由 小櫻 於 16-6-2007 11:08 PM 發表

有!...小櫻囉...

係? 果時後來無睇一排, 曾見過報紙檔有佢蹤影, 印像好模糊係咪好似變細左?:shy:
原文章由 大面豬 於 16-6-2007 11:04 PM 發表
原來我有第180期 A-club......風見隼人與蘭度 cover

我記得城城剛剛出度:p

有期A-Club封面,用杜拉格斯做同一Posts:he:
原文章由 熱狗 於 16-6-2007 11:09 PM 發表

如果拿SEED系比起ZZ, ZZ高達的商業味是重好多好多

ZZ高達頭十幾集馬士文集集渣隻新機出來打捷度, 呢d劇情根本就係幫Bandai做模型cat-walk, 故事好格硬來, 感覺極hard sell, 就算果時十幾歲睇都覺得咁既劇情好 ...

唔係化??? 已經聽過好多人話勁爛, 想唔到十幾歲睇都覺, 真係超爛...:ice:
好彩無睇:DD

係啦, 我見機設都笑鬼死, 坐車車...:DD
A-club 真是很多人的集體回憶,我87年左右開始無買了,那時仍是學生,佢又越來越貴...
我仲有D未掉,執野時睇番仍覺津津有味(霉味都有)