Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

孫行者 發表於 6-10-2015 03:07 AM
好心你積o下 o的口德啦成日係玩具日報亂up廿四,同埋我只係講埋最後哩次,我並無任何副廠o野,醬爆師兄佢 ...

井底之蛙,連HT個 bat armory 同 bat signal 都唔識:50:,以為係副廠同 soap 出品,你識鬼分正廠雜廠咩?:34:

你唔係話有EB隻1/4架咩? 乜原來無架?:58:

你D無見識嘅都唔知架喇,其中有個忍者大師同Alfred 係 韓國 Denny Kim 嘅 Iminime 出品,淨頭雕連運費都百幾蚊美金,貴過你教人買老翻自組呀!{:1_374:}
bbq1120 發表於 6-10-2015 12:15 AM
DR.AL兄,無錯你係唔會BLOCK(人),你只係BLOCK左件連做人基本既尊嚴都放棄的垃圾.
其實佢應該真係無乜 ...

師兄講得好啱,玩玩具豐儉由人,TD呢度D人唔會隨便笑人,但呢隻大話精真係例外,對佢好D都唔得!:53:

不過真係要同Dick 大,德哥佢地講句唔好意思!:64:
孫行者 發表於 6-10-2015 02:34 AM
係呢師兄你有無訂NECA果隻1/4 BATMAN BEGINS舊Suit?

EB果隻1/4我都幾鐘意,因為個BATMAN頭似足電影真 ...

已有EB所以唔會訂, 我好少會同造型同比例買多過一款.

個頭我求其放埋o左一邊, 因為我比較喜歡有mask的batman, 所以頭雕對我來說其實都算可有可無.
Dr.AL 發表於 6-10-2015 08:28 AM
唔使怕,我無MAX大咁勁,除左件衫,我就咁係個領口位攝入去已經好好多,件衫有彈性,ok 架

我怕咁多年先去攪佢d膠會爆 >.<

不過件衫個開口位係邊度? 定係直接由頸果度攝就OK?
bbq1120 發表於 6-10-2015 12:15 AM
DR.AL兄,無錯你係唔會BLOCK(人),你只係BLOCK左件連做人基本既尊嚴都放棄的垃圾.
其實佢應該真係無乜 ...

非常同意, 佢都真係痴痴地............不斷將自己做o既野話係人地做( 買老翻, 踩低人黎抬高自己, 分享埋晒o的副廠垃圾櫃)............{:1_374:}
原來佢仲私下pm你地講佢D家事/心事????.........好恐怖{:1_236:}..........都係唔好同D傻佬扯上關係好D.......我唔會回佢啦, 由得佢痴痴地等入青山啦!!!{:1_208:}
jeffloh 發表於 6-10-2015 09:21 AM
我怕咁多年先去攪佢d膠會爆 >.<

不過件衫個開口位係邊度? 定係直接由頸果度攝就OK?

佢件衫近腰果度好似有個接口位,不過我唔夠&#32966;整開,直接係頸度攝,慢慢就位就ok ,當然好似Max 大咁除左件衫加厚效果更理想,不過我自問未必夠技術去搞
arde2046 發表於 6-10-2015 09:33 AM
非常同意, 佢都真係痴痴地............不斷將自己做o既野話係人地做( 買老翻, 踩低人黎抬高自己, 分享埋 ...

條友真係痴得好緊要,明明自己踩 Dick 大&#22021;場 hard sell 部威龍,跟住俾人踢爆就不停大話&#20890;大話,仲好似有被迫害妄想症咁話我地屈佢:53:

EB 隻BB 件衫好硬淨,用cut刀背後輕cut開就得

小弟大改左...有少少改裝圖:shy:
http://takeshiblade.blogspot.hk/ ... y%20Action%20Figure

Dr.AL 發表於 6-10-2015 08:56 AM
井底之蛙,連HT個 bat armory 同 bat signal 都唔識,以為係副廠同 soap 出品,你識鬼分正廠雜廠咩? ...

我1/4儲&#21655;3隻Christian Bale版,所以已經訂埋NECA果隻,只要係正版我多多都儲{:1_203:}
takeshi 發表於 6-10-2015 11:42 AM

小弟大改左...有少少改裝圖

takeshi兄好強勁,我想請問下DX12 BATMAN內膽要剪走邊個位置為好呢?小弟都想修改:64:
jeffloh 發表於 6-10-2015 09:20 AM
已有EB所以唔會訂, 我好少會同造型同比例買多過一款.

個頭我求其放埋o左一邊, 因為我比較喜歡有mask的 ...

我就係講緊有Mask&#22021;BATMAN頭,EB雕工堅係似真人,似過HT果隻
Dr.AL 發表於 6-10-2015 10:25 AM
條友真係痴得好緊要,明明自己踩 Dick 大&#22021;場 hard sell 部威龍,跟住俾人踢爆就不停大話&#20890; ...

我只會踩廠唔會踩人,只係純粹分享唔係Hard Sell,講真全香港邊有50個人會買Dragon果部,除非佢&#21707;鐘意電影設定,否則多數人都會選擇SOAP�HT果部,主要係有LED燈關係

三部之中我覺得Dragon果部跟得足&#21874;,各花入各眼,微博上面好多網民留言都話威龍部1/9 Detail過HT果部(係車身紋理細緻上係仔細&#21874;)
takeshi 發表於 6-10-2015 11:42 AM

takeshi 師兄好勁 , 改完真係大改善 !!! {:1_377:}

不過而家改 D 膠唔知會唔會老化呢?
孫行者 發表於 6-10-2015 12:33 PM
我只會踩廠唔會踩人,只係純粹分享唔係Hard Sell,講真全香港邊有50個人會買Dragon果部,除非佢&#21707;鐘意 ...

{:1_375:}{:1_375:}{:1_375:}

....................................

好有用, 可惜咁cut法我巧驚驚....