Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

arde2046 發表於 4-10-2015 10:42 PM
佢點會有丫..........佢呢D吹水怪, 自卑仔.........我見佢果幾張相真係唔開胃...........咁都買得落, ...

睇黎你仲未明diehard係乜嘢意思,真係慚愧:42:

你自己得果一千零一部仲話人自卑,咁你SOAP又買得落?:x錯漏百出!!

難為我儲TUMBLER儲到成房都係,不過我唔會一次過Po晒佢哋出黎,我鐘意續啲續啲咁Po出黎,一次過Po晒出黎好無癮,不過答你都係晒鬼氣,對牛彈琴
:76:
孫行者 發表於 5-10-2015 09:01 AM
睇黎你仲未明diehard係乜嘢意思,真係慚愧

你自己得果一千零一部仲話人自卑,咁你SOAP又買得 ...

乜電影設定架Tumbler 有橙色大炮架咩?:50:仲識射出黎? 架 Batpod 係前面2個轆變形出黎架,唔係中(間射)出架! :34:

又話兒童向唔啱你?:53:  阿收藏家你邊句真架?:58:
孫行者 發表於 5-10-2015 09:01 AM
睇黎你仲未明diehard係乜嘢意思,真係慚愧

你自己得果一千零一部仲話人自卑,咁你SOAP又買得 ...

見到你就知乜野叫 "Diehard" , “死硬咁解:x

唔怪得三日唔埋兩日你就同屋企人嗌交炒大鑊啦 , 你屋企人係話買得太過多垃圾, 所以叫你掉晒佢 !!! :p

Dr.AL 發表於 5-10-2015 09:23 AM
乜電影設定架Tumbler 有橙色大炮架咩?仲識射出黎? 架 Batpod 係前面2個轆變形出黎架,唔係中(間射) ...

你打哂我想回覆佢條低能仔O既野出O黎............

佢一味吹吹吹自己有幾多幾多{:1_218:}............睇D相背景{:1_203:}, 佢似係低下階層, 但就老吹自己買O左乜乜乜乜...........影D兒童向小玩具, 就覺得自己好叻叻...........可能佢真係一個自卑仔~~~{:1_374:}

我就唔係咩收藏家,仲更加唔係咩DIEHARD FANS, 我只係玩玩具o者.........不過同呢D大話精, 妄想症傻仔理論都係得啖笑...............哈哈
arde2046 發表於 5-10-2015 09:40 AM
你打哂我想回覆佢條低能仔O既野出O黎............

佢一味吹吹吹自己有幾多幾多............ ...

師兄 , 其實我地成班好似入左瘋人院同個癲佬傾 , 佢覺得自己好正常 , 我地就唔正常 , 你睇佢 D 收藏就知品味既野我地識條鐵咩 !!! :he:

行者師兄

除左個D唔合乎比例,全部做錯哂嘅Mattel車外,
及除左個D唔合乎比例,全部做錯哂嘅大膠31吋外,

你就影一影個D|最貴最正"嘅黎睇睇啦,其實紙皮盒都心滿意足啦

Chrome回覆成日唔見左一部份內容
其實就如孫兄所說"收藏得BATMAN Figure乜嘢Size都要儲", 咁又何必限制一定要100%跟足電影原著? 只要喜歡就OK. 所以我唔明白為何一定要買Dragon (我唔買的原因之前已有說不再重複)

我自己都算是收藏家吧, 不過我傾向"重質不重量", 我自己認為唔係數量多就叫收藏.

我有自己的物業, 講真要擺到成屋都係絕對無問題, 不過我又唔想一入屋就對住一堆figure, 感覺太眼花, 寧靜清清地簡約d. 其實SOAP又好, DRAGON又好, 講真除非無野做, 否則一萬幾千蚊, 相信絕大多數人都花得起. 只係我自己唔會有錢就亂洗, 買野都要用得其所才值得, 唔係豪就叫型, 唔係多就叫好. 與其買一大堆唔會開黎玩的玩具, 不如細心挑選自己真正喜歡的更好. 就等於與其咩食物都放落口, 不如俾貴d去d有水準的餐室享受一餐美食更好.

當然我一早已經講過, 各花入各眼, 自己喜歡就OK了, 無需要比較. 如果真係比較, 就必須雙方都是用同一標準, 而唔係用某d觀點去批評對手, 自己的就話無所謂唔需要執著.   
jeffloh 發表於 5-10-2015 10:56 AM
其實就如孫兄所說"收藏得BATMAN Figure乜嘢Size都要儲", 咁又何必限制一定要100%跟足電影原著? 只要 ...

我相信如果佢一開始唔係用 D 咁踩低別人抬高自己既做法 , 大家唔會咁樣對佢 …………

點解唔正正經經影架 Dragon Tumbler 俾人睇 ? 就好似師兄一早講過 , 各花入各眼 , 可能反而有人會鍾意…………

孫行者成日叫人去廣華街睇 , 而家人地睇完又話同意display果架核凸 , 即係點 ?

Dr.AL 發表於 5-10-2015 11:17 AM
我相信如果佢一開始唔係用 D 咁踩低別人抬高自己既做法 , 大家唔會咁樣對佢 …………

點解唔正正經經 ...

我尊重佢認為Dragon是最好, 但唔同意佢指SOAP差的原因.

因為簡單d講, 既然SOAP是因為唔係100%跟足而唔買, 咁同一理由下Dragon都唔應該買. 我睇唔出在呢個理由下點解Dragon比SOAP好. 當然佢覺得OK就得了. 等於有人覺得SOAP好d一樣, 唔需要咩特別解釋.

不過講真我都想睇下實物圖, 等我開下眼界都好. 始終自己唔會買, 但睇下人地件野係點都無壞呀.  
我同你心態一樣 , 買就應該唔會鍾意 (除非實物原來好正) , 睇下人地件野係點都好 ………. 講真 , 點瘋狂都無可能全部買得晒 :(
jeffloh 發表於 5-10-2015 10:56 AM
其實就如孫兄所說"收藏得BATMAN Figure乜嘢Size都要儲", 咁又何必限制一定要100%跟足電影原著? 只要 ...

一句 "各花入各眼, 自己喜歡就OK了"...............GOOD POINT!!!!{:1_220:}

".... 買野都要用得其所才值得, 唔係豪就叫型, 唔係多就叫好....." 你傷中佢個心啦, 佢自己係以為"多就叫好", "多就叫型" ga.............{:1_374:}
Dr.AL 發表於 5-10-2015 11:33 AM
我同你心態一樣 , 買就應該唔會鍾意 (除非實物原來好正) , 睇下人地件野係點都好 ………. 講真 , 點瘋狂都 ...

哎呀.......佢自稱唔只係狂, 佢話自己係"癲"喎.................哈哈哈..........{:1_374:}
Dr.AL 發表於 5-10-2015 09:23 AM
乜電影設定架Tumbler 有橙色大炮架咩?仲識射出黎? 架 Batpod 係前面2個轆變形出黎架,唔係中(間射) ...

只要係TUMBLER我多多都儲,唔計1/1:DD

雖然我係踩SOAP,但係佢係我考慮名單之中,15,16果隻
Dr.AL 發表於 5-10-2015 09:38 AM
見到你就知乜野叫 "Diehard" , “死硬”咁解
唔怪得三日唔埋兩日你就同屋企人嗌交炒大鑊啦 , 你屋企人 ...

垃圾 ? 你成櫃都係啦,副廠乜都齊,309樓果位師兄直頭講中晒你啦:p