Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

Dr.AL 發表於 4-10-2015 01:44 PM
俾人踢爆鼓吹老翻被踢,又俾人踢爆老翻 Lego 當正版,再被人踢爆玩D核突唔跟設定嘅 Batman 公仔,仲 ...

其實無須要話踢唔踢爆囉我覺得,收藏得BATMAN Figure乜嘢Size都要儲嫁啦,唔計1/1
放且新Suit BATMAN不嬲都係有灰膠嫁啦,你無HT MMS 71 / M記新Suit我唔怪你~:p

我啲收藏多到頂著個天花板,三日唔埋兩日就同屋企人嗌交炒大鑊,屋企人話我買得太過多,仲叫我掉晒佢,我梗係死都唔制啦,要我掉晒最愛嘅BATMAN,勢係假!
:*

踩人串人好容易呀何?你都唔知我幾辛苦先追到果隻31" TDK 新Suit BATMAN返黎,舊Suit就容易搵~
我Po出黎同各位分享,仲要受你氣?{:1_213:}{:1_232:}

我果啲唔係叫鼓吹老翻,而係分享副廠,你仲犀利過我啦,:x連副廠果套TDK BATMAN ARMORY你都入

Dr.AL 發表於 4-10-2015 06:11 PM
佢D藉口好多,果時又話自己係 Captain Jack Sparrow 迷,點知HT DX06 無買但執平野買左 Medicom 舊版,跟 ...

踩人呢 唔駛吓吓踩到咁盡嘅~ 放且西裝版Bruce Wayne我淨係得HT同M記哩兩隻,我夠皮嫁啦,

唔好又無啦啦彈多隻出黎啦,我得兩隻嫁咋,我最主要係儲Christian Bale版
mj23 發表於 4-10-2015 04:36 PM
我冇買所以冇相可以up, 如果大貨都只係好似廣華街嗰架display, 坦白講真係買唔落, 3K+ 我expect要 ...

用返你果句【大貨都只係好似廣華街嗰架display,坦白講真係連我都唔會買啦】佢部Display又真係膠到爆:76:
孫行者 發表於 4-10-2015 06:20 PM
其實無須要話踢唔踢爆囉我覺得,收藏得BATMAN Figure乜嘢Size都要儲嫁啦,唔計1/1
放且新Suit BATMA ...

原來HT套 Bat Armory 叫副廠?:50:

阿收藏家,未計我係倉隻 1:1 胸像同2架 1/6 HT 車, Display 緊果D 1/6 已經夠收你皮 :ar:

Medicom 隻 TDK 我一早入左,唔係好似你咁後來執到平貨:x

同其他師兄講聲唔好意思先:64:,並非要扮野 show off,純粹只針對呢個老翻當正版嘅積克船長/孫行者:53:
孫行者 發表於 4-10-2015 06:20 PM
放且新Suit BATMA ...

成日吹點多無用,分享下D相喇,吹水 cheap 精船長:x
Dr.AL 發表於 4-10-2015 06:47 PM
未計我係倉隻 1:1 胸像同2架 1/6 HT 車, Display 緊果D 1/6 已經夠收你皮

Medicom 隻 TDK 我一 ...

你Figure係多,我就車多,1/6 BATMAN Figure我最主要儲【最貴同最正】嘅版本例如:MMS155會場版�MMS236等等,Medicom TDK隻新Suit同HT隻MMS71一樣都係有灰膠,所以唔好插31"果隻,你自己睇清楚啲先再講啦~

另外我TAKARA果兩隻一大一細已齊,DC兩隻新舊Suit已齊

至於1/4我就全部通殺,黎緊我會出帖分享第4間廠嘅Christian Bale 1/4 BEGINS版舊Suit BATMAN

Catwoman我儲咗Mattel果兩隻Ver , MAFEX , PA改 , HT MMS188 Special Edition版,考慮緊HT 1/12 The BAT果隻

我主要針對嘅係Christian Bale版,所以只會收藏Christian Bale,歷代果啲TV版,米高基頓,韋基馬,佐治古尼 我通通無興趣
:38:
Dr.AL 發表於 4-10-2015 06:52 PM
同其他師兄講聲唔好意思先,並非要扮野 show off,純粹只針對呢個老翻當正版嘅積克船長/孫行者:5 ...

我啲LEGO 30300,7886,76001,76023你都可以話我係老翻嫁姐除你up咋ma,斃在無人信你講嘅嘢囉~

部SOAP設計到鬼五馬六,不知所謂講唔通,就係度屈我鼓吹老翻,你自己啲相都出賣咗你啦,你啲相咁多副廠Figure你又買?有口話人無口話自己,自己啱晒?人哋就錯晒
{:1_236:}
孫行者 發表於 4-10-2015 07:17 PM
我啲LEGO 30300,7886,76001,76023你都可以話我係老翻嫁姐除你up咋ma,斃在無人信你講嘅&#2205 ...

如果你唔係教人玩老翻平2百無人會話你亦唔會被 Ban:DD ,你再吹幾勁都無人信你架喇:x
Dr.AL 發表於 4-10-2015 07:53 PM
如果你唔係教人玩老翻平2百無人會話你亦唔會被 Ban ,你再吹幾勁都無人信你架喇

唔講果句我都講埋比你知,費事再比你哋誤會,我以前之所以比人Ban係因為我某次係報價區,報咗價,打晒啲價錢出黎無用到XX去代替,結果被Ban:$
孫行者 發表於 4-10-2015 07:02 PM
你Figure係多,我就車多,1/6 BATMAN Figure我最主要儲【最貴同最正】嘅版本例如:MMS155會場版�MMS ...

車多? :Q

你車大炮就多 :x
Dr.AL 發表於 4-10-2015 08:03 PM
車多?

你車大炮就多

黎緊我會一路繼續分享我啲BATMAN收藏,將會陸續有黎!!當然唔止咁小~

你講得啱 我真係車大炮!!,下面每一部都有兩支大炮

頭尾燈,車尾有模擬噴火LED燈光效果

車身

頭燈

Mattel 第2&第3代合照

Mattel 第2代TUMBLER,純粹彈部BAT-POD出黎 + 發射飛彈

Mattel 第3代TUMBLER,無LED燈,無發聲效果 可發射飛彈及開駕駛倉

can you show us how your 收藏多到頂著個天花板
i hope taking one photo wont be too hard for you  :64:
realtonyhi 發表於 4-10-2015 09:59 PM
can you show us how your 收藏多到頂著個天花板
i hope taking one photo wont be too hard for you  :64 ...

佢點會有丫..........佢呢D吹水怪, 自卑仔:x.........我見佢果幾張相真係唔開胃:@...........咁都買得落, 我頂...........diehard fans喎........笑死人........{:1_374:}
呀收藏家呀收藏家
人地講緊車大炮,你搵架有大炮既車黎做擋箭牌,真係聰明既一步
(有人可能仲以為自已好醒TIM:p)

其實
呢個POST開火都成個月
收藏家都應該俾我地見識下威龍既真面目啦
又無其他玩家敢買,搞到無人分享
自已去過廣華街睇DISPLAY又真係嚇死朕:50:
唯有係靠你幫威龍一洗頹氣喇
其實見收藏家回POST咁神速,空閒時間應該唔係問題既
只要將回文既時間慳埋慳埋,肯定夠幫威龍影返套沙龍

咁多位師兄俾一兩日時間佢影相,呢段時間就唔好激親佢
等佢專心影相,有圖囉,咪真相囉
無囉喎?高射炮侍侯囉{:2_328:}